Lexus Design awards entries open

LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD 2018 – OPEN VOOR INSCHRIJVING

Lexus roept designers en kunstenaars op zich in te schrijven voor de Lexus Design Award 2018. Het thema is dit jaar "CO-," een Latijns voorvoegsel dat zoveel betekent als 'met' of 'samen in harmonie'.

DESIGNTALENT HELPEN

De award werd in 2013 in het leven geroepen en is een internationaal platform om de volgende generatie van kunstenaars en ontwerpers een podium te geven. Elk jaar opnieuw hopen duizenden jonge, creatieve talenten om door te dringen tot de laatste ronde. Tijdens de Saloe del Mobile 2018 - 's werelds grootste designtentoonstelling - wordt het werk van 12 finalisten gepresenteerd aan het publiek. Uit de finalisten worden vier winnaars verkozen die onder begeleiding van gevestigde ontwerpers hun ontwerpen mogen uitwerpen tot een prototype. Daarvoor krijgen zij een budget van $25.000.

CONCEPTEN VAN “CO-“

Het thema voor de Lexus Design Award 2018 is "CO-," een Latijns voorvoegsel dat zoveel betekent als 'met' of 'samen in harmonie'. Wij zijn ervan overtuigd dat goed design kan bijdragen aan een harmonie tussen natuur en de salemleving. Met “CO-" kiezen wij daarom een benadering waarmee Lexus als merk haar ware potentieel kan verkennen. Door te zoeken naar nieuwe mogelijkheden tot samenwerking helpen wij het milieu. En nu geven wij jonge ontwerpers graag de kans om "CO-" zelf te ontdekken en om een inspiratiebron te zijn voor een betere wereld.

JURYLEDEN & BEGELEIDERS

De jury die de ontwerpen beoordeelt, bestaat uit internationaal bekende ontwerpers uit verschillende vakgebieden. Daarnaast ondersteunen ervaren designers de deelnemers met raad en daad door hun kennis te delen. Zij begeleiden de gekozen kandidaten om hun talent via de gemaakte prototypes volledig tot uiting te laten komen.
De juryleden en begeleiders voor de Lexus Design Award worden in augustus bekendgemaakt.

DE TENTOONSTELLING

Tijdens de Salone del Mobile in Milaan is het werk van de finalisten te zien in het paviljoen van Lexus. Een jury beoordeelt de 4 prototypes en kiest de winnaar voor 2018. Eerdere winnaars zijn uitgegroeid tot succesvolle kunstenaars en hebben hun ideeën kunnen ontwikkelen tot een eindproduct.

GEGEVENS VOOR DEELNAME

Inschrijven voor de Lexus Design Award 2018 kan van 24 juli tot en met 8 oktober. Ga voor meer informatie over de inschrijfprocedure naar LexusDesignAward.com. Begin 2018 worden de 12 finalisten bekendgemaakt.

LEXUS SHORT FILMS: SEIZOEN 4 – OPEN VOOR INSCHRIJVING