1. Electrified
  2. Plug-in Hybrid
LEXUS ELEKTRISCH

PLUG-IN HYBRIDE

Onze nieuwe Lexus Plug-in Hybride technologie combineert de krachtige prestaties van een zelfopladende hybride met de veelzijdigheid van een Electric Vehicle (EV) om volledig elektrisch te rijden. Het resultaat: superieur rijcomfort, een royale elektrische actieradius en maximale efficiency, zowel in de hybride als EV rijmodus.

WAT IS EEN PLUG-IN HYBRIDE?

Een Lexus Plug-in Hybride beschikt over twee krachtbronnen: een soepele benzinemotor en een grote lithium-ion batterij om de elektromotor/dynamo aan te drijven. Met een volledig opgeladen batterij heeft een Lexus Plug-in Hybride een volledig elektrische actieradius van ruim 64 kilometer. Is de batterij eenmaal leeg, dan schakelt de aandrijflijn over naar de efficiënte Hybride modus.

EENVOUDIG OPLADEN

Een plug-in hybride kan de lithium-ion batterij opladen met een laadkabel die wordt aangesloten op een externe energiebron. Hoewel de nieuwe Lexus NX 450h+ kan worden aangesloten op een conventioneel stopcontact, wordt aangeraden om gebruik te maken van een Lexus Wallbox om sneller te kunnen laden.

PLUG-IN HYBRIDE

ONTDEK DE GLOEDNIEUWE NX

PIONIERS IN ELECTRISCHE MOBILITEIT

Om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen en het doel te bereiken om in 2050 een bedrijf met nuluitstoot te worden, is Lexus van mening dat een doeltreffende elektrificatie van voertuigen essentieel is. Sinds de lancering van de RX 400h in 2005, 's werelds eerste geëlektrificeerde luxeauto, heeft Lexus het initiatief genomen voor de ontwikkeling en bevordering van het wijdverbreide gebruik van milieuvriendelijke zelfopladende hybrides.

Ons voornemen is om onze fabrieken voor 2050 volledig emissievrij te hebben gemaakt, met bovendien een minimaal verbruik van water.

 

DE PLANEET BESCHERMEN

Veel grote steden in de EU hebben lage-emissiezones ingevoerd als onderdeel van de missie van de EU om klimaatneutraal te worden.  

Voertuigen met hoge emissies mogen de zones niet in of moeten daarvoor betalen. Voertuigen met lage emissies, zoals Lexus' zelfopladende hybride, mogen deze zones gratis binnen. 

KOSTEN VERLAGEN

Hybride voertuigen met zelfoplading zijn doorgaans voordeliger in aanschaf, bezit en gebruik dan een gelijkwaardig dieselmodel.

Op lange termijn kan aanzienlijk op onderhoud worden bespaard, aangezien het hybride systeem geen koppeling, distributieriem, startmotor, alternator enz. heeft.

Ook de kosten voor vervangende onderdelen zijn aanzienlijk lager omdat Lexus-hybrides minder slijtage van remblokken en banden veroorzaken, wat nog meer besparingen oplevert.

Een jaarlijkse Hybrid Health Check is de beste manier om het maximale uit uw Lexus-hybride te halen. De Hybrid Health Check is gratis, als onderdeel van elke Lexus-service. Maar ook als er voorlopig geen onderhoud nodig is, kunt u uw gemoedsrust ook behouden met een op zichzelf staande Hybrid Health Check.