1. Electrified
  2. Self-Charging Hybrid
LEXUS ELECTRIFIED

ZELFOPLADENDE HYBRIDE VOERTUIGEN

De zelfopladende hybrides van Lexus bieden dezelfde hoogstaande luxe als andere elektrische auto's, zonder dat het noodzakelijk is om bij een laadpaal tussentijds de batterij op te laden. Ontdek hieronder alle voordelen en kies de hybride Lexus die bij u past.

VOORDELEN VAN EEN ZELFOPLADENDE HYBRIDE VAN LEXUS

UITZONDERLIJK EFFICIËNT EN ENERGIEZUINIG

LIEVER VOOR DE PLANEET

Dankzij een soepele combinatie van een conventionele benzinemotor en een elektromotor blinken de zelfopladende hybrides van Lexus uit in efficiency. Rijd de helft van al uw gereden kilometers in de elektrische EV-modus.

GEMAAKT VOOR DUURZAAMHEID

UITZONDERLIJK EFFICIËNT

Met onze Lexus profiteert u van lagere mobiliteitskosten dankzij aanzienlijk lagere onderhoudskosten, fiscaal voordeel en stabielere energietarieven. En omdat uw auto tijdens het rijden aanzienlijk minder emissies produceert, rijdt u zo duurzaam mogelijk.

ELEKTRIFICATIE ZONDER COMPROMIS

PRAKTISCH IN ELK OPZICHT

Geen stekker. Rijden zonder compromis. Zonder vertraging. De batterij tijdens het rijden opladen en altijd klaar voor een onverwacht uitje. Zo is een zelfopladende hybride van Lexus ontworpen voor volledige vrijheid in mobiliteit.

HOE WERKT EEN ZELFOPLADENDE HYBRIDE?

Een zelfopladende hybride van Lexus maakt gebruik van een combinatie van 's werelds meest efficiënte benzinemotor met een compacte, maar krachtige benzinemotor, met als resultaat een superieure balans tussen een krachtig vermogen en maximale efficiency. 

Uw auto hoeft voor het opladen niet aan de stekker. In plaats daarvan wordt de batterij tijdens het rijden opgeladen en kunt u zonder oponthoud uw weg vervolgen. Daarbij vangt het regeneratieve remsysteem energie op tijdens het remmen en uitrollen, om deze voor later gebruik op te slaan in de batterij. En omdat de benzinemotor de aandrijving overneemt zodra de batterij leeg is, hoeft u zich nooit zorgen te maken over uw actieradius.

Door continu de rijomstandigheden in de gaten te houden, kiest uw zelfopladende hybride Lexus zelf de ideale krachtbron voor dat moment, of voor een combinatie van benzine- en elektromotor. Zo bent u altijd verzekerd van optimale prestaties. Voor druk stadsverkeer is de volledig elektrische EV-modus ideaal. Op momenten dat u extra motorvermogen nodig heeft, treedt de benzinemotor in werking voor een soepele acceleratie.

Heeft u een voorkeur voor volledig elektrisch rijden én heeft u thuis toegang tot een laadpunt, dan past een volledig elektrische auto perfect bij u. Lees meer over het verschil tussen de elektrische en hybride modellen van Lexus.

VIND DE ZELFOPLADENDE HYBRIDE DIE PERFECT BIJ U PAST

WAT ZIJN DE FINANCIËLE VOORDELEN?

FLEXIBELE FINANCIERING

Met Lexus Easy kies u voor een eenvoudige, transparante en persoonlijke financieringsoplossing die uw belang voorop stelt. Zo is elektrisch of hybride rijden bereikbaarder dan ooit.

FISCAAL VO0RDEEL EN SUBSIDIE

Om elektrisch rijden zoveel mogelijk te stimuleren, bieden veel Europese landen fiscaal voordeel en subsidies toe aan voor de aankoop van hybride en elektrische voertuigen.

LAGE KILOMETERKOSTPRIJS

Vergeleken met een conventionele auto verbruikt een hybride tot wel 30% minder brandstof per gereden kilometer. Zo bespaart u dus op brandstofkosten, terwijl ook de kosten voor onderhoud en slijtage van onderdelen en banden minder is.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER ZELFOPLADENDE HYBRIDES

Onze uiterst efficiënte zelfopladende hybride modellen reduceren de emissies van schadelijke stoffen tot ongeveer een tiende van de Euro 6 norm uit 2014 voor dieselmotoren.

Door het vermogen van een zeer efficiënte benzinemotor te combineren met één of meerdere elektromotoren, kan een zelfopladende hybride van Lexus zichzelf opladen tijdens het rijden, remmen of uitrollen. Op die manier kunt u langere afstanden volledig elektrisch rijden, zonder dat uw auto aan de stekker moet en zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw actieradius. De benzinemotor neemt de aandrijving volledig over wanneer de batterij leeg is.

Een zelfopladende hybride van Lexus is een praktische keuze voor iedereen die de stap wil maken naar elektrische mobiliteit, met tegelijkertijd meer flexibiliteit in actieradius dan een auto die volledig op elektrische energie rijdt. Uw auto produceert aanzienlijk minder CO2-emissies vergeleken met een benzine- of dieselmotor. In de EV-modus rijdt u zelfs volledig emissievrij, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het opladen van de batterij.

Onze veelgeprezen hybride modellen zijn even betrouwbaar als vergelijkbare auto's met een benzine- of dieselmotor.

 

Een hybride Lexus is buitengewoon duurzaam en voor uw volledige gemoedsrust is op al onze zelfopladende hybride modellen 5 jaar of 100.000 kilometer fabrieksgarantie van toepassing.

Veel rijders hebben de ervaring dat hun hybride Lexus voordeliger in gebruik is. Dankzij de elektromotor kunt u de meeste ritten in de stad gebruikmaken van de elektrische EV-modus, zodat u geen brandstof verbruikt. 

 

Hybrides van Lexus zijn tevens goedkoper in onderhoud, met minder slijtage van bijvoorbeeld remblokken en banden.

U hoeft uw zelfopladende hybride Lexus niet aan te sluiten op een laadpaal of stopcontact om de batterij op te laden. Onze vooruitstrevende hybride technologie zorgt ervoor dat de batterij wordt bijgeladen terwijl u rijdt. Onderdeel van de aandrijflijn is ook een regeneratief remsysteem, dat tijdens het remmen en uitrollen energie terugwint om op te slaan in de batterij.

Hoewel het mogelijk is om tijdens het rijden handmatig over te schakelen naar elektrisch rijden, is dat niet noodzakelijk. De intelligente Power Control Unit houdt de rijomstandigheden voor u in de gaten en stemt daar de werking van de aandrijflijn op af.

 

Tijdens het starten, optrekken, accelereren, rijden en afremmen maakt de aandrijflijn voor u steeds de optimale keuze.

Een hybride batterij is gemaakt om even lang mee te gaan als de auto zelf. 

 

Voor extra gemoedsrust is op al de batterij van uw zelfopladende hybride 5 jaar of 100.000 kilometer fabrieksgarantie van toepassing. Daarnaast komt u in aanmerking voor een tot 15 jaar verlengde garantie wanneer u bij de Lexus-dealer regulier onderhoud en Hybrid Health Checks laat uitvoeren.

MEER ELEKTRISCHE MODELLEN VAN LEXUS

MODERN GEMAK

VOLLEDIG ELEKTRISCH

Een volledig elektrische Lexus biedt meerdere voordelen, van financiële besparingen tot milieubewustzijn en een scala aan laadmogelijkheden. Bekijk ze allemaal en ontdek onze volledige range van elektrisch aangedreven modellen.

PUUR RIJPLEZIER

HIGH-PERFORMANCE HYBRIDE

Ontdek hoe de Lexus high-performance Hybrid mede dankzij de aanwezigheid van een turbomotor elke rit weer garant staat voor ongeëvenaard vermogen, krachtige prestaties en puur rijplezier.

Door het vermogen van een zeer efficiënte benzinemotor te combineren met één of meerdere elektromotoren, kan een zelfopladende hybride van Lexus zichzelf opladen tijdens het rijden, remmen of uitrollen. Op die manier kunt u langere afstanden volledig elektrisch rijden, zonder dat uw auto aan de stekker moet en zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw actieradius. De benzinemotor neemt de aandrijving volledig over wanneer de batterij leeg is. Lees verder: