1. Discover Lexus
ONTDEK LEXUS

VAKMANSCHAP

Precisie. Toewijding. Ervaring. Kenmerken van het unieke vakmanschap dat zichtbaar is in elke Lexus.

DE PRECISIE VAN ONZE TAKUMI

 

Takumi is een eeuwenoude Japanse traditie van ambachtelijk vakmanschap. Het is de filosofie die de basis vormt voor ons gehele productieproces. Onze Takumi vakmensen hebben fijn ontwikkelde zintuigen en hebben zonder uitzondering jaren van training achter de rug. Ze streven in alles naar het beste resultaat en werken zo lang als nodig is om een uitzonderlijke auto en dito rijervaring te maken. Daarbij combineren ze traditionele technieken met moderne technologie.

MET DE HAND GENAAIDE PRECISIE

Wanneer u de volgende keer in een van onze auto's stapt, bewonder dan even de mooi gestikte naden die het interieur versieren. Hun eenvoud en elegantie doen niet vermoeden hoe moeilijk het is om dergelijk stiksel te creëren.

Het stiksel moet nauwkeurig worden uitgevoerd – elke keer opnieuw. Het effect is tastbaar, want de met de hand uitgevoerde lijnen contrasteren prachtig met de geavanceerde technologie die de meters en instrumenten van de auto uitstralen.

KLEUR OPNIEUW UITGEVONDEN

Onze lak is complex en vol karakter. We gebruiken een meerlagig proces dat het uitzicht van de wagen en zijn reactie op zonnestralen totaal transformeert. Er worden vijf lagen aangebracht en de lak wordt vier keer gebakken.

Lexus blijft innoveren en introduceert Structural Blue voor de LC 500 Sports Coupé. Deze opmerkelijke nieuwe tint en innovatieve afwerking is het resultaat van bijna 15 jaar onderzoek, ontwikkeling en nauwe samenwerking tussen wetenschapslui, ingenieurs, designers en lakspecialisten.

Geïnspireerd door de iriserende vleugels van de blauwe morpho-vlinder, werden in Structural Blue gelaagde nanostructuren gecreëerd om een betere reflectie van nagenoeg 100% zichtbaar licht mogelijk te maken (de meeste laksoorten reflecteren ongeveer 50%). Dit geeft een meer opvallende en dynamische kleur dan enige andere blauwtint ter wereld.

 

NAT SCHUURPROCES

Een perfect oppervlak heeft een duidelijke aantrekkingskracht, maar is niet eenvoudig om te creëren. Na elke laag funderingslak wordt de buitenzijde van de wagen nat met de hand geschuurd.

De finish wordt dan gecontroleerd door de scherpe ogen van Takumi-vaklui en met digitale scanners. Geen enkel vlekje wordt over het hoofd gezien. Perfecte gladheid is de enige manier om aan onze strenge normen te voldoen.

 

 

 

FIJN AFGESTEMDE TECHNIEK

Onze motoren worden niet uitsluitend automatisch getest. Natuurlijk wordt gebruik gemaakt van de recentste technologie om de hoogste standaards te waarborgen, maar alles wat zich onder de motorkap bevindt, wordt ook kritisch bekeken door de ogen van een vakman.

De handen van de mens leven in harmonie met geavanceerde systemen zoals CAT-scanning, afkomstig uit de medische wetenschap. In tegenstelling tot klassieke scanners kijken ze tot in de motor zelf en waarborgen zo dat elk exemplaar voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Lexus.

Takumi gebruiken ook hulpmiddelen zoals een klassieke stethoscoop om de precisie en kwaliteit te allen tijde te verzekeren.

 

 

 

TAKUMI MASTERS

Het oude Japanse concept van "Takumi" is essentieel voor alles wat we doen. Onze Takumi-ambachtslieden zijn de bewakers van deze ambachtelijke filosofie, want ze zorgen voor de subtiele menselijke touch in elk aspect van het ontwerp en de ontwikkeling van Lexus.

Het duurt 10.000 uur om een expert te worden, maar 60.000 uur om een Takumi Master te worden. Deze unieke documentaire vertelt het verhaal van vier Takumi Master-ambachtslieden en hun toewijding aan een leven van eindeloze herhaling zonder compromissen. Ook wordt nagegaan hoe het menselijke ambacht zal overleven wanneer AI zich voorbij onze eigen mogelijkheden ontwikkelt.

 

 

GEEN COMPROMISSEN

Er is slechts één weg naar superieur vakmanschap, en die vergt een buitengewone aandacht voor elk detail. Er worden zelfs fouten en markeringen op wagens verborgen om zeker te zijn dat de medewerkers ook deze hoge standaard halen. Van de testbestuurders die voor elke proefrit worden getest, tot de ruimte waar toekomstige Takumi hun zintuigen trainen – deze film laat zien waarom niets wordt gebouwd zoals een Lexus.

MENS EN TECHNOLOGIE

Onovertroffen vakmanschap is het resultaat van de harmonieuze samenwerking tussen robots en mensen. Door de unieke zintuigen van hoogopgeleide ambachtslieden te programmeren in de consistente en efficiënte bewegingen van onze robottechnologie, is het Lexus-vakmanschap echt onovertroffen.

 

BOVENMENSELIJK

Na vele uren praktijk en opleiding ontwikkelen Lexus Takumi Master-ambachtslieden bijna bovenmenselijke zintuigen. Een gezichtsvermogen dat markeringen opmerkt die onzichtbaar zijn voor het ongeoefende oog, een gehoor dat een motor met chirurgische precisie kan afstemmen en een tastzin die onvolkomenheden van een fractie van een millimeter kan detecteren.