1. Discover Lexus
  2. Technology
ONTDEK LEXUS

TECHNOLOGIE

Wij zien technologie als de katalysator voor innovatie. We passen nooit zomaar de nieuwste innovaties toe, maar ontwikkelen deze verder en vinden daarbij nieuwe en verrassende toepassingen.

HOOGSTAANDE TECHNOLOGIE STANDAARD

Alle modellen in ons gamma beschikken over de nieuwste, meest geavanceerde innovaties die volledig in dienst staan van een onbezorgde rijervaring. Technologie en luxe komen samen in elke auto die we maken, van onze subliem afgewerkte interieurs tot intelligente veiligheidssystemen als LSS+.

UITGEBREIDE OPTIES

Vrijwel alle belangrijke functies zijn standaard bij een Lexus. U kunt echter ook kiezen voor de nieuwste systemen op gebied van entertainment, climate control en veiligheid. Het resultaat? Een hoogstaande rijervaring tijdens elke rit.

Tijdens het rijden heeft u alles onder controle. Met een enkele druk op een knop op het dashboard stemt u de ambiance aan boord af op uw eigen wensen.

AKOESTISCHE PERFECTIE

We werken samen met de specialisten van het premium audiomerk Mark Levinson®. Samen ontwikkelen we op maat gemaakte oplossingen die een nieuwe dimensie geven aan entertainment in de auto.

Mark Levinson® is nauw betrokken bij het hele proces, vanaf de eerste stappen die we zetten voor het concept van een nieuwe auto. Op die manier zijn we er zeker van dat het interieur van een auto de meest optimale akoestiek heeft. Ook de plaatsing en afstelling van luidsprekers wordt afgestemd op de omgeving van het interieur.

OPTIMALE AMBIANCE

De ambiance aan boord van een auto is misschien niet direct zichtbaar, maar is wel belangrijk. Voor ons is het zelfs van het grootste belang. Daarom ontwikkelden we onze veelgeprezen Nanoe® technologie die de luchtkwaliteit aan boord op microscopisch niveau controleert. Deze innovatie gaat verder dan een conventionele climate control en zorgt onder alle omstandigheden voor ultiem comfort.

VEILIGHEID LEXUS

Uw veiligheid is onze prioriteit. Lexus Safety System + leidt een nieuw tijdperk van ongevalpreventie in, om u, uw passagiers en inzittenden van andere auto's voor onheil te behoeden. Door uw rijvaardigheid aan te vullen en te bekrachtigen, biedt Lexus Safety System + u de gemoedsrust waarmee u met een vertrouwd gevoel aan uw rit begint.

INNOVATIEVE GRENZEN VERLEGGEN

Onze concept cars bouwen voort op toekomstige technologie en liggen aan de basis voor nieuwe innovaties. Toekomstvisies als de LF-FC, UC Concept en het Kinetic Seat Concept vormen een rijdende testomgeving voor nieuwe ideeën, waarmee we creatief vrijheid geven om technologische vooruitgang te boeken.

HET NIEUWE ZITTEN

Het revolutionaire Lexus Kinetic Seat Concept werd in 2016 onthuld tijdens de Salon van Parijs. Door met andere ogen te kijken naar het zitten, ontwikkelden we een innovatieve constructie die u meer zitcomfort geeft.

Een netwerk van geweven vezels ondersteunt uw bewegingen, voor meer veiligheid en betere steun. Zo komt na het instappen niet alleen uw lichaam, maar ook uw geest tot rust.

INTELLIGENT INTERFACES

Zowel de UX Concept als de LF-FC staan voor een comfortabeler en natuurlijker manier van interactie met uw auto.

Op korte termijn zullen beide voertuigen in staat zijn om uw gebaren en aanrakingen te interpreteren, en daar ook op te reageren. Ook het gebruik van hologrammen staat voor de deur.

LS INNOVATIEVE EIGENSCHAPPEN

De nieuwe LS markeert een belangrijke stap voorwaarts in veiligheidstechnologie. Aan het bestaande Lexus Safety System + voegt de LS nieuwe functies toe, waardoor de bestuurder nu meer dan ooit wordt ondersteund. Pre-Collision System (PCS), Lane Departure Alert (LDA) en Dynamic Cruise Control zijn opnieuw verbeterd. De LS helpt aanrijdingen op innovatieve wijze voorkomen. met functies als Pedestrian Alert en Active Steering Assist die een intuïtieve en intelligente aanvulling vormen op uw eigen zintuigen.

ONS DNA IS ELEKTRISCH

Lexus vervult al meer dan 15 jaar een pioniersrol in de ontwikkeling en het perfectioneren van elektrische mobiliteit. Dit heeft geresulteerd in een range van opwindende, efficiënte en duurzame auto's. Met vrijwel geruisloze motoren die de aarde beschermen en tegelijkertijd garant staan voor een dynamische rijbeleving. Baanbrekende technologie die het leven onderweg veilig, aangenaam en luxueus maakt. Het is tijd voor de volgende generatie. Tijd voor een bijzonder gevoel.

ONVERWACHTE TOEPASSINGEN ONTDEKKEN

Onze benadering van technologie is altijd dynamisch en staat nooit stil. In plaats van technologieën in hun bestaande vorm toe te passen, zien wij deze als vertrekpunt voor nieuwe ontwikkelingen. Met de blik altijd vooruitgericht denken we creatief en zo breed mogelijk, en houden we de nieuwste technieken kritisch tegen het licht.

CAT-scan

Door buiten de gebaande paden te denken, konden we gebruikmaken van de nieuwste CAT technologie uit de medische wereld. Waarom? Omdat we een verrassende en waardevolle nieuwe toepassing voor Lexus zagen.

De traditionele manier om een motor te onderzoeken bestaat uit mechanische en externe inspecties. Bij Lexus willen we er zeker van zijn dat ook de binnenkant van elke motor perfect is.

Met behulp van een CAT-scan kunnen we het binnenste van een motor bekijken in 3D. We controleren zeer nauwgezet op de kleinste onvolkomenheden. Onze ongebruikelijke methode levert spectaculaire resultaten op.

BAMBOO ACOUSTICS

In de krachtige luidsprekers van de CT komen de natuur en technologie op bijzonder fraaie wijze samen. We hebben voor bamboe een compleet nieuwe toepassing gevonden, met als resultaat een ongelooflijke akoestiek.

Het diafragma van de luidsprekers is gemaakt uit een mix van bamboebladeren en houtskool. Daarmee ontstaat een lichtgewicht materiaal dat stijf genoeg is om hoge tonen zeer nauwkeurig weer te geven, maar ook voldoende flexibel om de eigen trillingen te absorberen.

GESIMUMLEERD RIJDEN

Een Lexus LS staat in een enorme bubbel. De auto is volledig omringd door grote schermen waarop realistische beelden van een stad en de snelweg worden weergegeven. Met behulp van hydraulische cilinders die alle kanten op bewegen, worden sturen, klimmen, accelereren en afremmen gesimuleerd. Geluidseffecten van motorgeluiden, trillingen en windgeruis maken het effect compleet.

De mogelijkheden van simulatie zijn eindeloos. Door de omstandigheden tijdens alledaagse ritten na te bootsen, brengen we bijvoorbeeld in kaart hoe een bestuurder vermoeid raakt. Dat helpt ons bij de ontwikkeling van een slim waarschuwingssysteem. "Dit soort test zouden we nooit in het echt kunnen uitvoeren", aldus Takahiko Murano, die verantwoordelijk is voor het opzetten van de experimenten.