1. Discover Lexus
 2. Design
 3. LDA finalists 2022
ONTDEK LEXUS

LEXUS MAAKT FINALISTEN VOOR LEXUS DESIGN AWARD 202

TOKIO, Japan (27 januari, 2022)-Vandaag heeft Lexus de zes finalisten voor de Lexus Design Award 2022 bekendgemaakt. Een panel van vooraanstaande designers koos de finalisten uit een totaal van 1.726 inzendingen uit 57 landen. Finalisten krijgen de unieke mogelijkheid om samen te werken met vier internationaal beroemde creatievelingen. Samen zullen zij werken aan de ontwikkeling van een prototype, met voor ieder een budget van ongeveer $25.000.

De verkiezing voor de Lexus Design Award beleeft dit jaar zijn 10e editie. Sinds de eerste editie in 2013 is de verkiezing voortdurend verder geëvolueerd, met als doel om jonge designtalenten te ondersteunen. Het programma van de Lexus Design Award geeft getalenteerde ontwerpers de mogelijkheid hun ideeën breed te presenteren op een crossmedia-platform met een groot bereik en een uitstekende reputatie binnen de wereldwijde gemeenschap van designers. De zes finalisten werden gekozen op basis van eigenschappen die aansluiten bij de drie belangrijkste merkwaarden van het merk Lexus: Anticiperen, Innoveren en Captivate. De nadruk ligt daarbij op design dat bijdraagt aan een betere toekomst voor de mensheid.

Finalisten voor de Lexus Design Award 2022

 • Chitofoam van Charlotte Böhning & Mary Lempres (deels VS - Duitsland en deels VS - Noorwegen / gevestigd in de VS)
  Een biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal, gemaakt van de exoskeletten van meelwormen die uit afval afkomstig polystyreen hebben verteerd.
 • Hammock Wheelchair van Wondaleaf (Maleisië)
  Een combinatie van een rolstoel, heftruck en een hangmat, waarmee zorgverleners niet langer patiënten zelf hoeven te tillen.
 • Ina Vibe van Team Dunamis (Nigeria)
  Een duurzaam product, te gebruiken voor koken, opladen en verlichting.
 • Rewind van Poh Yun Ru (Singapore)
  Een platform dat de zintuigen stimuleert om waardevolle herinneringen op te roepen bij senioren met dementie.
 • Sound Eclipse van Kristil & Shamina (Rusland)
  Een apparaat dat geluid van buitenaf reduceert wanneer het bij een open raam wordt gezet.
 • Tacomotive van Kou Mikuni (Japan)
  Een tastbare rijsimulator voor kinderen met een visuele- en hoorbeperking.

'Ik was onder de indruk van de wijze waarop deze makers naar alledaagse problemen hebben gekeken, voor mensen met een handicap en voor de samenleving als geheel. We moeten de uitdaging aangaan om duurzaam met de natuur samen te leven. Door samen te werken met een mentor krijgen de design van de finalisten optimale impact. Ik heb met plezier samengewerkt met de jury en was verheugd om te zien hoeveel we met elkaar gemeenschappelijk hebben. Verschillen in perspectief vulden elkaar aan en gaven zo invulling aan de merkwaarden', aldus Anupama Kundoo, een van de juryleden voor de Lexus Design Award 2022.

Begin januari namen de zes finalisten deel aan een vijfdaagse workshop, onder begeleiding van vier mentoren: Sam Baron, Joe Doucet, Sabine Marcelis, en Yosuke Hayano. Door direct samen te werken met deze vooraanstaande creatieven kregen de finalisten professionele begeleiding om het potentieel van hun ideeën te verkennen, en om het betreffende idee verder uit te werken. In de aanloop naar de Grand Prix zullen de finalisten de komende drie maanden aan hun prototypes werken.

In het voorjaar van 2022 kiest de jury, bestaand uit Paola Antonelli, Anupama Kundoo, Bruce Mau en Simon Humphries, de Grand Prix winnaar. Zij zullen hun beslissing baseren op de presentaties van de finalisten, waarin zij laten zien hoe hun designconcepten in de praktijk inzetbaar zijn.

In een aantal exclusieve, individuele sessies krijgen de zes finalisten persoonlijk advies van elk van de vier juryleden, hoe zij hun carrière vorm kunnen geven en hoe zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Ga voor meer informartie naar Lexus Design Award Officiële hashtag: #lexusdesignaward