1. Owners
  2. Connected Services
  3. Lexus Link App
EEN BETERE CONNECTIE

DE NIEUWE LEXUS LINK+ APP

De nieuwe Lexus Link+ app geeft u de beschikking over een reeks praktische Connected Services voor uw Lexus. Deze zijn ontwikkeld met oog op uw gebruiksgemaken stellen u in staat via de app op uw smartphone te communiceren met uw auto, waar u zich ook bevindt.

VERBETERDE INTERFACE

MEER RIJPLEZIER

Met nieuwe functies en updates is de Lexus Link+ app nu nog eenvoudiger en praktischer. Dankzij de verbeterde interface kunt u nu het startscherm personaliseren, met weergave van nuttige informatie zoals de tellerstand van uw auto of het brandstofverbruik. Voor een persoonlijke klantervaring geeft de nieuwe app u tevens volledige controle over berichten die u ontvangt.

EENVOUDIG EN IN CONTROLE

HYBRIDE COACHING

Lees hoe u nog meer uw uw hybride Lexus haalt door te rijden in de efficiënte EV-modus.

REMOTE CLIMATE

Bedien de verwarming en airconditioning ook wanneer u zich buiten de auto bevindt.

STATUS AUTO

Ontvang meldingen wanneer u bent vergeten de ramen van uw auto dicht te doen, de koplampen hebt laten branden of wanneer u bent vergeten uw auto af te sluiten.

OP AFSTAND VERGRENDELEN/OPENEN

Sluit op afstand de portieren van uw auto af, of geef anderen toegang tot uw auto.

MIJN BESTEMMINGEN

Plan uw ritten op uw smartphone en stuur deze vervolgens naar het navigatiesysteem in uw auto, waar u de route kunt opslaan onder uw favorieten.

SERVICE EN ONDERHOUD

Ontvang handige reminders en mis nooit meer een servicebeurt of een andere belangrijke afspraak bij uw Lexus-dealer.

HYBRIDE VERZEKERING

Raadpleeg de voorwaarden van uw verzekering wanneer dat nodig is.

ANALYSE RIJGEGEVENS

Registreer uw ritten en uw rijstijl en houd uw zakelijke ritten bij.

WAARSCHUWINGSLAMPJES

Bekijk de betekenis van elk afzonderlijk waarschuwingslampje en de stappen die u eventueel dient te ondernemen.

Lexus Link+-app


Selecteer in de Lexus Link+-app eerst uw auto in ‘Mijn garage’ en klik vervolgens op Connected Services Center. Volg dan de stappen om de Connected Services te activeren die beschikbaar zijn voor uw voertuig.

Als een of meer verbonden auto’s in ‘Mijn garage’ nog niet zijn geactiveerd, ziet u telkens wanneer u inlogt in de app een welkomstscherm om Connected Services te activeren. Als u deze stap overslaat, kunt u Connected Services later alsnog activeren door de bovenstaande stappen te volgen.

Meer informatie vindt u in onze handleiding.

Opmerking: tijdens het activeringsproces moet u de gebruiksvoorwaarden aanvaarden en de privacyverklaring bevestigen.

U kunt uw actieve en inactieve abonnementen raadplegen door naar 'Mijn garage' te gaan en het onderdeel Connected Services Center te selecteren.

Met de Lexus Link+-app hebt u altijd en overal controle over uw wagen. De app is eenvoudig in het gebruik en biedt u unieke functies voor een nog betere ervaring. U kunt ritten plannen, uw geparkeerde auto lokaliseren, informatie vinden over wanneer uw auto een onderhoudsbeurt moet krijgen, uw voertuiggegevens controleren en belangrijke meldingen over uw auto ontvangen, evenals de airconditioning, deuren en alarmlichten van uw auto op afstand bedienen.

Ja, op bepaalde modellen kunt u de status van de portieren, ramen, kofferbak en verlichting van de auto zien.

Ga naar de startpagina om de status te controleren. Klik op de knop Voertuigstatus.

Neem voor meer informatie over de beschikbaarheid van functies per model contact op met een erkende dealer of bekijk de informatie op de landelijke Toyota/Lexus-website.

Ja, op geselecteerde modellen kunt u via de app op afstand ont- of vergrendelen. In de Remote Control-kaart vindt u de knop Vergrendelen / ontgrendelen.

Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om:

  • de auto te vergrendelen als een van de portieren open is en/of de smart key zich in de auto bevindt
  • de auto te ontgrendelen als het autoalarm is ingeschakeld of als de auto handmatig is vergrendeld met de fysieke sleutel

Neem voor meer informatie over de beschikbaarheid van functies per model contact op met een erkende dealer of bekijk de informatie op de landelijke Toyota/Lexus-website.

Remote Climate is beschikbaar op bepaalde modellen en kan op afstand worden geactiveerd via de Lexus Link+-app om het interieur van de auto te koelen of verwarmen tot een comfortabel niveau.

Via de Remote Control-kaart/ kunt u Remote Climate inschakelen voor 10 minuten. Wanneer Remote Climate wordt geactiveerd, geeft de Lexus Link+-app aan hoelang het systeem nog in werking blijft. Remote Climate kan twee keer opnieuw worden geactiveerd (2x10min).

Bij sommige wagens mag u niet vergeten dat wanneer u Basic Remote Climate activeert, de motor van de wagen ook start. Alle hulpsystemen die tijdens de laatste rit zijn gebruikt (voordat de motor werd uitgeschakeld), worden dus ook ingeschakeld (bijv. temperatuurinstelling, stoelverwarming en radio). 

Op bepaalde voertuigen zal Remote Climate over meer geavanceerde functies beschikken. Zoals:

  • Op afstand bediende zetelventilatie, zetelverwarming, stuurwielverwarming en ontdooiing
  • Remote Climate inplannen: beslis gemakkelijk op voorhand wanneer het interieur van de wagen moet worden gekoeld of opgewarmd.

Merk op dat Basic Remote Climate voor verbrandingsmotoren en hybrides niet verkrijgbaar is in Oostenrijk wegens wettelijke beperkingen. Batterij-aangedreven elektrische voertuigen en plug-invoertuigen in Oostenrijk beschikken wel over het Remote Climate-systeem.

Voor batterij-aangedreven elektrische voertuigen en plug-invoertuigen is minstens 20% of 30% van het batterijniveau vereist om de airconditioning te kunnen bedienen.

Bij een buitentemperatuur van minder dan -10 °C werkt Remote Climate niet op plug-invoertuigen.

Neem voor meer informatie over de beschikbaarheid van functies per model contact op met een erkende dealer of bekijk de informatie op de landelijke Toyota/Lexus-website.

Ga naar het Services-dashboard en kies Hybrid Coaching (voor hybride voertuigen), EV Coaching (voor elektrische voertuigen met batterij) of Rijgegevens (voor niet-elektrische voertuigen). Selecteer het tabblad ‘Alle ritten’ om uw vorige ritten te bekijken en klik dan op een rit om de bijbehorende rijgegevens te openen. Gegevens over uw laatste rit kunt u ook vinden op het startscherm van het dashboard.

U moet uw inloggegevens invoeren in het multimediasysteem van uw auto. Daarna moet u uw multimediasysteem koppelen aan het voertuigidentificatienummer (VIN). Vervolgens moet u de auto met het internet verbinden via Bluetooth-tethering. De functie ‘Mijn bestemmingen’ werkt nu.

Meer informatie vindt u in onze handleidingen. 

Het account wordt gedeeld tussen de Lexus Link+-app en het klantenportaal. Op beide platforms kunt u een account aanmaken via het inlogscherm. Na het aanmaken van een account ontvangt u een activeringsmail, die u moet bevestigen voordat u toegang tot uw account krijgt en uw voertuig(en) kunt toevoegen.

Als de privacymodus geactiveerd is, zal die van toepassing zijn op alle diensten gebaseerd op geolocatie, Full Hybrid-verzekering, Gebruiksgebaseerde verzekering, Find My Car en rijgegevens. Wanneer de privacymodus actief is, kan het zijn dat deze diensten niet beschikbaar zijn of dat de kwaliteit en nauwkeurigheid ervan afnemen.

De privacymodus is beschikbaar in de Lexus Link+-app onder ‘Mijn garage’. Klik op de startpagina bovenaan op ‘Mijn garage’ en vervolgens op ‘Privacymodus’. Daar kunt u de privacymodus in- of uitschakelen.

Als uw voertuig is uitgerust met het Smart Connect-systeem, kunt u de status van de privacymodus alleen zien via de app. Het in- en uitschakelen moet gebeuren via het multimediasysteem van het voertuig.

De status van de privacymodus (actief of inactief) blijft ongewijzigd totdat u de status weer verandert. U kunt de huidige status van de privacymodus controleren via uw account in de Lexus Link+-app of het klantenportaal.

Meer informatie vindt u in onze handleiding.

Ja, u kunt nu de Lexus Link+-app gebruiken om uw bestelde voertuigen op te volgen. 

My Connected Services

Connected Services bestaan uit de Lexus Link+-app op uw mobiele telefoon en het Multimedia-systeem in de auto. Elk pakket heeft zijn eigen functies die het rijden veiliger en leuker maken, zowel in uw auto als daarbuiten.

De Lexus Link+-app laat u van waar dan ook communiceren met uw auto. U kunt ritten plannen, uw geparkeerde auto lokaliseren, informatie vinden over wanneer uw auto een onderhoudsbeurt moet krijgen, uw voertuiggegevens controleren en belangrijke meldingen ontvangen, evenals de airconditioning, deuren en alarmlichten van uw auto op afstand bedienen.

Multimedia stelt u in staat om uw smartphone (compatibel met iOS en Android) met uw auto te verbinden*. U kunt uw favoriete apps, zoals Spotify, WhatsApp, Audible, Google Maps en Waze, in uw auto gebruiken en via Siri Voice Assist of OK Google bedienen. Multimedia geeft u ook toegang tot nuttige informatie, zoals realtime verkeersinformatie en waarschuwingen voor flitspalen. Hiermee kunt u ook zoeken naar Points of Interest in het navigatiesysteem.

*voor bepaalde modellen

Lexus Link+ Connected Services

Met de Lexus Link+-app bent u altijd verbonden met uw auto, terwijl het klantenportaal/de persoonlijke omgeving u de mogelijkheid biedt om uitgebreider te rapporteren, handleidingen te downloaden en andere multimediafuncties (kaartupdates, wifipakket enz.) in te schakelen.

Sommige functies zijn beschikbaar op zowel de Lexus Link+-app als het klantenportaal/de persoonlijke omgeving (website) met dezelfde logingegevens, bv. online afsprakensysteem of onderhoudsgeschiedenis.

Lexus Link+ Smart Services

Smart Services bestaat uit de Lexus Link+ app en Multimedia. Elk pakket heeft een eigen reeks functies, die de veiligheid van de bestuurder en tijdige aankomst op de bestemming verbeteren.

De Lexus Link+-app laat u van waar dan ook communiceren met uw auto. Afhankelijk van het Smart Connect-voertuig dat u hebt, kunt u één of meer van deze functies gebruiken: zoeken naar parkeerplaatsen op straat en in parkeergarages, tankstations vinden, navigeren terwijl u in realtime over gebeurtenissen op de weg wordt geïnformeerd of spraakopdrachten aan uw voertuig geven.

Op dit moment is Smart Services alleen beschikbaar op de nieuwe Yaris en Yaris Cross.

De Smart Services van de Lexus Link+-app zijn 4 jaar actief. Toyota betaalt 4 jaar lang de kosten van data die worden gebruikt om Smart Services te verlenen. De Lexus Link+-app werkt ook als Smart Services niet meer actief zijn.

U kunt gewoon de Lexus Link+-app gebruiken om de QR-code te scannen op het multimediasysteem in de auto of de code handmatig invoeren in de app.

LEXUS LINK+

DOWNLOAD DE APP