1. Owners
 2. Maintenance
 3. Lexus essential care
ONDERHOUD

COVID-THUISZORG VOOR UW LEXUS

De Covid-cijfers zijn weliswaar gedaald, maar velen van ons brengen nog steeds meer tijd thuis door. Als u wat minder met uw Lexus rijdt, ontdek dan hoe u hem in topconditie kunt houden zodat de wagen optimale prestaties kan leveren wanneer u de volgende keer de weg op gaat.

Onderhoud en herstellingen

Dat Lexus een reputatie van degelijkheid en betrouwbaarheid heeft, is algemeen bekend.

Deze reputatie is geen toeval, maar het resultaat van een voortdurend streven naar perfectie, inherent aan onze filosofie van ‘Kaizen’ of continue verbetering.

Van bij de conceptie, via de bouw, tot aan de afwerking van uw nieuwe wagen, bewaken letterlijk honderden kwaliteitscontroles de geboorte van uw Lexus.

Datzelfde streven naar perfectie zetten wij verder tijdens de levensduur van uw wagen.

Bij het rijden meet de boordcomputer continu alle afstellingen en vergelijkt deze met de ideale waarden die in zijn geheugen zijn bewaard. Elke afwijking, hoe miniem ook, wordt opgeslagen.

Tijdens elk onderhoud worden deze gegevens met Lexus diagnosecomputers uitgelezen. Eventuele ingrepen kunnen dan onmiddellijk uitgevoerd worden.

 

Hoogstaande service

Elke Lexus onderhoudsbeurt is een perfect geolied ballet van werkzaamheden. Onze Lexus technici zijn getraind in het uitvoeren van efficiënte onderhoudsbeurten zonder het geringste detail over het hoofd te zien.
Een onderhoudsbeurt is dan ook véél meer dan een eenvoudige oliewissel.
Bovendien worden naast de voorgeschreven onderhoudswerken ook een 50-tal bijkomende visuele en andere controles uitgevoerd.

Bij elk onderhoud wordt uw wagen netjes aan de buitenkant gepoetst.
Niet enkel opdat uw Lexus opnieuw zou glimmen, maar ook om het koetswerk na te kijken op eventuele beschadigingen. Als blijkt dat uw wagen krassen of deukjes vertoont, dan zal uw vertrouwde partner binnen het officiële Lexus netwerk u hierop attent maken en u voorstellen om dit meteen te verhelpen om erger te voorkomen.

Eveneens wordt op elke hybride wagen een Hybrid Health Check uitgevoerd:
Een Lexus onderhoudsbeurt is dus uw zekerheid voor een zorgeloze reis. Daarom garanderen we dit ook meteen door u, bij elke onderhoudsbeurt uitgevoerd binnen het officieel Lexus netwerk, een verlenging aan te bieden van de Lexus Euro Assistance 24 tot aan de volgende onderhoudsbeurt:
De leeftijd of kilometerstand van uw wagen speelt hierbij geen rol. Op een perfect onderhouden Lexus staat immers geen leeftijd. Ook uw mobiliteit is voor ons zeer belangrijk. Daarom is er steeds een vervangwagen inbegrepen in het onderhoud
Dit onderhoudsprogramma wordt u door uw partner binnen het officiële Lexus netwerk verder toegelicht aan de hand van de “Lexus Menu Pricing”. Net zoals in een menu in een goed restaurant, waar de chef het beste van de markt biedt, stellen wij u deze werkzaamheden voor die, naar de ervaring van onze ingenieurs, het beste voor uw Lexus betekenen.

COVID-THUISZORG VOOR UW LEXUS

Voorruit

Als u uw auto na een lange rustperiode weer wilt gebruiken, is het verstandig om uw voorruit te controleren voor u vertrekt. Er kan zich een laag stof, pollen of boomhars hebben gevormd. Als deze laag ernstig is, kan het sproeiersysteem van uw voorruit ze onmogelijk verwijderen. Gebruik dan een doek met een reinigingsmiddel voor voorruiten (meer informatie vindt u in het instructieboekje).

Bandendruk

Na een lange rustperiode kunnen uw banden een vlak gedeelte vertonen, wat een lichte rijverstoring of trilling kan veroorzaken wanneer u voor het eerst weer met de wagen rijdt. Dit verdwijnt meestal na enkele kilometer.

De volgende voorzorgsmaatregelen helpen om ander bandproblemen te voorkomen.

Controle van de bandenspanning:

 • Controleer de bandenspanning minstens één keer per week tijdens de periode van beperkt gebruik.
 • In de afdekking van uw brandstofdop vindt u een bandenspanningtabel, die u ook terugvindt in het instructieboekje

Banden : tips

Uw Lexus parkeren wanneer hij meer drie weken niet zal worden gebruikt:

 • Pomp elke band op tot 3 bar/43 psi met behulp van de bandenset in de bagageruimte van uw Lexus, waar u een drukmeter vindt.
 • Pomp de banden niet op in een tankstation of rij niet met de wagen wanneer de banden een druk van 3 bar/43 psi hebben, want dit kan onveilig zijn.
 • Vergeet niet de bandenspanning weer naar het normale niveau te brengen voor u weer met uw auto rijdt (om dit zeker niet te vergeten, plaatst u een herinneringsbriefje op het instrumentenpaneel).
 • Als uw wagen gedurende lange tijd in dezelfde positie blijft staan, is het mogelijk dat de flank van de banden beschadigd raakt. Verplaats uw wagen regelmatig om dit te voorkomen.

Uw remmen controleren

De remmen van uw Lexus kunnen roestig worden als hij gedurende een lange rustperiode buiten blijft staan. Om het roest te verwijderen en de remprestaties te herstellen, is het aan te bevelen met uw auto te rijden en van een snelheid van 30 km/h naar volledige stilstand af te remmen, wat u 10 keer herhaalt. U dient normaal - niet zwaar - af te remmen en zeker te zijn dat dit op een veilige manier kan gebeuren (bijv. zonder achterliggers).

Controleer uw instrumenten en motor

Als u uw auto niet regelmatig gebruikt, is het aan te bevelen de motor nu en dan te starten:

 • Controleer het instrumentenpaneel op waarschuwingslampjes (in het instructieboekje wordt de betekenis ervan toegelicht).
 • Bij benzine- of dieselmotoren laat u de motor wekelijks 20-30 minuten draaien.
 • Druk bij een hybride één keer per week op de startknop en laat hem ten minste 20 minuten in de parkeerstand "P" draaien.
 • Zorg ervoor dat alle niet-essentiële elektrische uitrusting, zoals de radio of airconditioning, uitgeschakeld is.
 • Laat de motor alleen in openlucht draaien, om inademen van dampen te vermijden.
 • Laat uw wagen niet onbewaakt achter.

Motorolie

Controleer met de peilstok of er voldoende olie in de motor zit (in het instructieboekje vindt u meer informatie). Als u olie dient bij te vullen, gebruik dan in elk geval het aanbevolen type (uw Lexus-centrum zal u daarbij graag helpen).

Vul uw tank

Het is aan te bevelen uw brandstoftank gevuld te houden terwijl de wagen niet wordt gebruikt. Dit zal ervoor zorgen dat uw motor vlot draait wanneer u voor het eerst weer begint te rijden.

Airconditioning

Laat de airconditioning één keer maand draaien om een goede smering van het systeem te verzekeren en te vermijden dat er zich geurtjes vormen. Gebruik het volle vermogen om de ventilatieopeningen door te blazen.

12V-Batterij

Als uw 12V-batterij leeg is, kunt u, als u hierover beschikt, uw wagen met behulp van startkabels en een tweede wagen starten (in het instructieboekje vindt u de correcte informatie voor deze procedure). Als alternatief:

 • Neem contact op met uw pechverhelpingsdienst
 • Of de helpdesk

 

Volg altijd de richtlijnen rond social distancing.

DOWNLOAD DE HANDLEIDING VOOR UW MODEL

Haal de handleiding voor uw Lexus-model in huis, om uw wagen in optimale staat te houden tijdens de periodes dat hij niet in gebruik is.