1. New Cars
 2. es

ES

GEDURFDE ELEGANTIE

Van

55700.0

€ 495/maand

Legale vermeldingen

Lexus ES
Vanaf
€ 55.700

/maand

Legale vermeldingen
(Incl. BTW)

De cijfers worden verstrekt voor vergelijkingsdoeleinden; vergelijk het brandstofverbruik en de CO2-cijfers alleen met andere auto's die volgens dezelfde technische procedures zijn getest. Deze cijfers geven mogelijk niet de werkelijke rijresultaten weer. Alle voertuigen zijn gecertificeerd volgens de World Harmonised Light Vehicule Test Procedure (WLTP). CO2-cijfers (en dus autobelasting en aanbevolen prijzen "op de weg") kunnen afwijken van de informatie die vóór 1 april 2020 is gedrukt, als gevolg van een wijziging in de officiële berekeningsmethode.

Als executive sedan die stijl en luxueus comfort voorop stelt, krijgt de nieuwe ES 300h een gewaagd tintje met zijn spannend vormgegeven, nieuwe grille en opvallende triple-LED koplampen. De combinatie van voortreffelijk weggedrag, een zelfopladende hybride aandrijflijn van de vierde generatie en het nieuwste Lexus Safety System + staat garant voor onvergetelijke momenten achter het stuur. Deze nieuwste generatie van de ES 300h is opnieuw verbeterd, met de modernste multimedia en connectiviteit, met de frisse nieuwe kleurcombinatie Ammonite Sand voor het interieur en een compleet nieuw model, de ES 300h F SPORT Design.
 • WERELDPREMIERE VAN DE NIEUWE LEXUS ES

  De nieuwe ES 300h is op tal van punten verbeterd, met nog meer rijcomfort, een nieuwe Adaptive Variable Suspension voor de ES 300h F SPORT en voor alle uitvoeringen het nieuwste Lexus Safety System+.

 • SUPERIEURE BRANDSTOFEFFICIENCY

  In de Ecotest van het Duitse ADAC noteert de ES 300h de beste score in zijn klasse, met als enige model 4 van de maximaal haalbare 5 sterren. 

                                                             

 • EMOTIONELE INTELLIGENTIE

  Om de introductie van de ES 300h te vieren, lanceerden we een unieke advertentie die dankzij emotionele intelligentie is gemaakt om te reageren op uw emoties.

   

1/ Kies uw motor
1/ Kies uw motor

1 Opties

1 Opties

2/ Kies uw uitvoering
2/ Kies uw uitvoering

6 Opties

6 Opties

PRESTATIES

 • ZEER STIJF EN LICHTGEWICHT PLATFORM

  Voor een comfortabele en stabiele wegligging hebben de carrosserie en het chassis van de ES 300h een enorm hoge torsiestijfheid. Voor de constructie van het chassis maakt Lexus als eerste in dit segment gebruik van Laser Screw Welding, met bovendien meer gelijmde verbindingen. Daarbij is het gewicht door het gebruik van lichtgewicht aluminium laag gebleven, wat bijdraagt aan betere prestaties. Een stabilisatiebeugel in de motorruimte en een verstevigde beugel voor de achterwielophanging verhogen de torsiestijfheid van de auto nog eens extra.

 • 4E GENERATIE LEXUS HYBRID DRIVE

  De ES 300h is uitgerust met een zelfopladende hybride aandrijflijn van de 4e generatie. Deze koppelt een zeer zuinige 2,5 liter viercilinder benzinemotor aan een krachtige elektromotor. Het gecombineerd vermogen bedraagt 218 pk/160 kW, met een gecombineerd brandstofverbruik van slechts 5,2 l/100 km. En omdat de ES 300h ongeveer de helft van zijn kilometers in de EV-modus volledig elektrisch aflegt, zijn de CO2-emissies met 119 g/km significant lager dan van andere sedans met een conventionele benzine- of dieselmotor.

 • ZEER ZUINIGE 2,5 LITER BENZINEMOTOR

  De 2,5 liter benzinemotor beschikt over technologie die zorgt voor een snellere verbranding en een zeer hoge thermische efficiency. Het resultaat is meer vermogen zonder hogere emissies of een hoger brandstofverbruik. Details die bijdragen aan deze prestaties zijn rechte inlaatpoorten, grotere klephoeken en met een laser afgewerkte klepzetels. Een variabele oliepomp, injectoren met meerdere openingen, VVT-iE voor de inlaatkleppen en een variabel koelsysteem dragen eveneens bij aan de superieure prestaties van deze krachtbron.

De transmissie is ontwikkeld om het gezamenlijke vermogen van de benzine- en elektromotor zo soepel mogelijk over te brengen, met meerdere assen om de totale lengte van de transaxle met 30 millimeter te verkorten. Voor een meer directe overbrenging en met oog op compacte afmetingen werd het traditionele planetaire tandwielstelsel vervangen door een parallel schakelmechanisme en een multifunctionele versnelling.

De nikkel-metaalhydride accu die de elektromotor van stroom voorziet en energie opslaat, is gemaakt om even lang mee te gaan als de auto zelf. De batterij is verplaatst van de bagageruimte naar een plek onder de achterbank. Dit was mogelijk door de compacte afmetingen van de batterij, en door toepassing van een compacter koelsysteem. Deze slimme oplossing heeft niet alleen gezorgd voor meer bagageruimte, maar zorgt ook voor een betere gewichtsverdeling en daarmee voor betere rijeigenschappen.

VEILIGHEID

 • 5 STERREN VAN EURO-NCAP / 10 AIRBAGS

  Bij zijn introductie werd de ES 300h door Euro NCAP uitgeroepen tot veiligste auto in de categorieën Grote gezinsauto’s en Hybride/elektrische auto's. Dankzij innovatieve technologieën zoals het Lexus Safety System +, met onder meer een geavanceerd Pre-Collision System, werd de ES 300h door Euro NCAP beoordeeld met de maximaal haalbare 5 sterren. Voor maximale veiligheid beschikt de ES bovendien standaard over 10 airbags, waaronder frontairbags voor bestuurder en passagiers, zijairbags voor en achter en gordijnairbags over de volledige lengte van het inzittendengedeelte.

 • LEXUS SAFETY SYSTEM +

  Het Lexus Safety System + (LSS+) van de  ES 300h omvat onder meer een vooruitstrevend Pre-Collision System dat in het donker voetgangers detecteert, en overdag zelfs fietsers 'ziet'. Geavanceerde veiligheidssystemen zoals Intersection Turn Assist en Emergency Steering Assist brengen het veiligheidsniveau van de ES 300h op een nog hoger plan.

 • PRE-C0LLISION SYSTEM

  Behalve tegemoetkomend verkeer registreert het Pre-Collision System ook voetgangers overdag en fietsers in het donker. Dit is te danken aan een gevoeligere camera die helpt om het aantal verkeersongevallen in het donker terug te dringen, bijvoorbeeld wanneer een voetganger door de koplampen van tegemoetkomend verkeer moeilijk te zien is. Daarnaast is het dekkingsgebied van de millimetergolf radar verbreed, waardoor het systeem nu overdag ook fietsers opmerkt. Heeft het systeem eenmaal bepaald dat de kans op een aanrijding groot is, dan treden de remmen van de ES 300hm automatisch in werking.

Lane Tracing Assist helpt u als bestuurder om in het midden van de rijbaan te blijven. Het systeem werkt bovendien in scherpere bochten dan de voorgaande generatie. Zodra LTA merkt dat de auto zijn rijbaan verlaat, dan helpt het systeem de bestuurder om op koers te blijven. Bevindt een ander voertuig, een voetganger of fietsers zich vlakbij of in uw rijbaan, dan ondersteunt Emergency Steering Assist u door de auto stabiel te houden, en te voorkomen dat u ongewild uw rijbaan verlaat.

Na 13 jaar van onderzoek en ontwikkeling geeft het optionele BladeScan® Adaptive High-beam System (AHS) - wederom een wereldprimeur van Lexus - u als bestuurder een beter zicht, vergeleken met conventionele LED koplampen. Met deze technologie wordt het licht van 12 LEDs geprojecteerd op een vinvormige, zeer snel ronddraaiende spiegel, en vervolgens door een lens. Tests wijzen uit dat voetgangers en verkeersborden met BladeScan® AHS vanaf grotere afstand worden opgemerkt (al vanaf 56 meter, vergeken met 32 meter voor conventionele systemen), zonder tegemoetkomend verkeer te verblinden.

ZELFVERZEKERD DESIGN

 • COUPÉ-ACHTIGE DAKLIJN, GEWAAGDE GRILLE

  Als executive sedan die stijl en luxueus comfort voorop stelt, krijgt de nieuwe ES 300h een gewaagd tintje met zijn spannend vormgegeven, nieuwe grille en opvallende triple-LED koplampen. Het individuele karakter van de ES is voor een belangrijk deel te danken aan de elegante daklijn. Deze is evenzeer geïnspireerd op een sportieve coupé als op een ruime sedan en benadrukt het lage zwaartepunt en de verbeterde aerodynamische eigenschappen van de auto. Onderscheidende velgen en de nieuwe lakkleur Sonic Grey zijn een perfecte aanvulling op de doordachte sportiviteit van deze nieuwste generatie van de ES 300h.

 • F SPORT                                                                                                                        

  Het gewaagde design komt helemaal tot zijn recht bij de opwindende  ES 300h F SPORT, met zijn 19" lichtmetalen velgen, exclusieve voorbumper en de in hoogglans zwart uitgevoerde grille - een grille die tot stand kwam na maanden van complexe 3D computerberekeningen. Het is misschien verleidelijk, maar dit is geen auto om van een afstand te bewonderen vanwege zijn moderne en sportieve styling. De ES 300h F SPORT leert u pas echt waarderen op de weg.

 • TRIPLE-LED KOPLAMPEN                                                                                             

  Deze koplampen bestaan uit 3 zeer smalle LED-strips die een fraai design koppelen aan een buitengewoon hoge lichtopbrengst. Naast sequentiële richtingaanwijzers zijn de koplampen ook uitgerust met multi-weather lampen die bij mist zorgen voor goed zicht. Is uw ES 300h uitgerust met het Adaptive High Beam System (AHS), dan zorgen de multi-weather lampen er ook in het donker voor dat u minder last heeft van mist.

De fraaie ES 300h F SPORT Design is geïnspireerd op de Lexus F SPORT modellen, met extra sportieve accenten zoals een zwarte F SPORT grille, 19"  F SPORT lichtmetalen velgen en optionele triple-LED koplampen. In het interieur kunt u zich volledig ontspannen in de ergonomisch gevormde en met Tahara leder afgewerkte stoelen.

Kies voor 17" lichtmetalen velgen in medium-grey metallic, of kies 18" lichtmetalen velgen met een nieuwe two-tone kleurstelling die een gepolijst oppervlak combineert met een coating in dark-grey metallic. Ook kunt u kiezen voor 18" geluidsreducerende velgen, uitgevoerd in hoogglans chroom.

INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

 • DIGITALE  BUITENSPIEGELS

  Ter vervanging van de conventionele buitenspiegels, kunt u optioneel kiezen voor digitale buitenspiegels met compacte, externe camera's waarvan de beelden te zien zijn op een monitor in het interieur. Deze vooruitstrevende technologie van Lexus geeft u onder alle omstandigheden beter zicht naar achteren en opzij, met name in het donker en wanneer het regent. Het systeem verkleint uw dode hoek of laat deze zelfs geheel verdwijnen, en geeft automatisch een breder zicht bij het manoeuvreren en achteruit rijden. De resolutie van de camera's is verder verbeterd om zowel overdag als in het donker meer natuurgetrouwe beelden te kunnen produeren.

 • HEAD-UP DISPLAY

  Belangrijke rijgegevens worden in kleur rechtstreeks op de voorruit geprojecteerd. Via het Head-Up Display, met een formaat van 260 x 97,5 mm, bekijkt u onder meer aanwijzingen van het navigatiesysteem of instellingen voor audio of veiligheidsfuncties, zonder uw ogen van de weg te halen.

 • MARK LEVINSON® PUREPLAY MET 17-LUIDSPREKERS

  Het revolutionaire Mark Levinson® PurePlay systeem is ontworpen om bestuurder en passagier volledig te laten opgaan in de meest krachtige en pure luisterervaring die er bestaat. PurePlay maakt gebruik van meerdere technologieën voor het best mogelijke geluid: nauwkeurige staging, zorgvuldig geplaatste luidsprekers van wereldklasse en ongeëvenaarde tuning en decompressie. In het interieur bevinden zich in totaal 7 Unity™ luidsprekers op schouderhoogte, wat de akoestiek ten goede komt en zorgt voor tonale synergie met de grote subwoofer (ø 265 mm) onder de achterruit.

Met duidelijke 3D graphics en meerdere mogelijkheden om plattegronden weer te geven. U kunt onderweg zoeken naar bezienswaardigheden en kaartmateriaal eenvoudig updaten met 'Over The Air' technologie. Het Lexus Premium navigatiesysteem wordt getoond op een 12,.3" breed display. Via het navigatiesysteem kunt u ook gebruikmaken van online diensten zoals actuele verkeersinformatie, beschikbaarheid van parkeerplaatsen, het dichtstbijzijnde tankstation, weersverwachting en Google Search.

Via Apple CarPlay® of Android Auto® kunt u in de nieuwe ES 300h eenvoudig de apps van uw smartphone weergeven en bedienen op het centrale display. 

Met de Lexus Link app verandert uw nieuwe ES 300h in een connected car. U beschikt over moderne Connected Services als: 

 • Analyse rijgegevens: registreert uw ritten, uw rijstijl en houdt desgewenst zakelijke ritten bij. 
 • Hybrid Coach: helpt u zo zuinig mogelijk te rijden.
 • Find My Car: vindt uw Lexus op een volle parkeerplaats en begeleidt u naar uw ES.  
 • Car to Door: begeleidt u na het parkeren te voet verder naar uw bestemming.
 • eCare: beheert het onderhoud voor uw ES 300h.
 • Waarschuwingslampjes: leggen de betekenis van elk waarschuwingslampje uit en vertellen u de stappen die u moet ondernemen.
 • Car status: informeert u wanneer u de ramen van de portieren heeft opengelaten, of de verlichting niet heeft uitgeschakeld. U kunt ook op afstand zien of u uw auto heeft afgesloten.
 • Battery Guard: houdt het laadniveau van de 12V accu van uw auto in de gaten.
 • Remote Control: alle uitvoeringen van de ES 300h bieden de mogelijkheid om functies als raamverwarming, alarmlichten en ook de portiersloten op afstand te regelen.

Als ES-rijder profiteert u kostenloos en gedurende de volledige levensduur van uw auto van alle voordelen van Lexus Link Standard Connectivity. Het Lexus Link Premium Connectivity Pack is bovendien de eerste vier jaar na aanschaf gratis, daarna kunt u gebruikmaken van een abonnement. Hiermee beschikt u over functies als: 

 • Cloud-based navigatie & spraakassistent
 • Actuele verkeersinformsatie
 • Beschikbaarheid parkeerplaatsen en parkeergarages
 • Remote Climate: op afstand bediende airconditioning, stuur- en stoelverwarming en instellen van de temperatuur in het interieur
LEES MEER OVER ONZE PROEFRITTEN

DE BELOFTE VAN ONZE PROEFRIT

Experience Amazing met een proefrit in een Lexus. Kies het door u gewenste model, de locatie en een tijdstip waarop het u schikt, en wij zorgen voor de rest.

DE VOORDELEN VAN LEXUS RIJDEN

Het is ons doel om ervoor te zorgen dat u als Lexus-rijder de best mogelijke klantervaring heeft. Als onderdeel van onze service bieden wij diensten op maat voor u en uw auto. Wij bieden onder meer:

 • 3 jaar / 100.000 kilometer garantie
 • 3 jaar Pechhulp
 • 5 jaar garantie voor de hybride batterij
 • Gratis jaarlijkse hybrid health check
 • Mijn Lexus & de Lexus Link App
 
 

ES GALERIJ

Maak kennis met de luxe, het rijcomfort en het aansprekende design van de Lexus ES 300h.

ANDERE MODELLEN

NX
NX Base
€ 55.850
€ 497 /maand 
UX
UX Base
€ 42.590
€ 410 /maand 
RX
RX Base
€ 70.130
€ 623 /maand 
ES
ES Base
€ 55.700
€ 495 /maand 
LS
LS Base
€ 105.580
€ 938 /maand 
LC CV
LC CV Base Cabrio
€ 138.950
€ 1.237 /maand 
RZ
RZ RZ 450e
€ 71.750
€ 638 /maand 

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/be/nl