1. Discover Lexus
 2. Design
 3. lda-entries-2023
DESIGN

LEXUS DESIGN AWARD 2023: INSCHRIJVING GEOPEND

Lexus heeft de inschrijving geopend voor de LEXUS DESIGN AWARD 2023.

Deze internationale verkiezing is bedoeld om een nieuwe generatie van designers en makers te ondersteunen. De award werd in 2013 voor het eerst uitgereikt en groeide sindsdien uit tot een platform waar aanstormende talenten wereldwijd bekenheid vergaren als basis voor een veelbelovende carrière. Met de verdere evolutie van de verkiezing heeft Lexus zich ten doel gesteld om het platform verder uit te bouwen voor nieuwe designtalenten, door een bredere focus op de creatieve groeiu van het individu.

Om dit doel na te streven is het olatform meer gestroomlijnd en worden voortaan vier winnaars gekozen. Dit biedt de mogelijkheid om dieper in te gaan op elk afzonderlijk verhaal en roept op tot meer interactie met de juryleden. De samenwerking met ervaren mentors blijft centraal staan voor deze award, met winnaars die begeleid worden door vooraanstaande designers. Deelnemers aan de LEXUS DESIGN AWARD 2023 kunnen zich aanmelden tot en met 10 oktober 2022.

Lexus is op zoek naar innovatieve ideeën die met behulp van design en technologie een bijdragen kunnen leveren aan een betere en meer welvarende toekomst. Deelnemers krijgen de kans om duidelijk te maken op welke wijze hun creatieve concept aansluit bij de drie kernwaarden van Lexus: Anticiperen, Innoveren en Fascineren. Elk design dient te anticiperen op wereldwijde uitdagingen voor de samenleving, met inventieve oplossingen voor een duurzame toekomst en het geluk en welzijn van de mensheid. Lexus zoekt inventieve, uitnodigende en originele designs die vorm en functie combineren, en tegelijkertijd een haalbare oplossing bieden om een betere toekomst voor de mensheid op verschillende terreinen te bespoedigen.

In het afgelopen decennium vragen problemen op het gebied van mileu, maar ook op andere terreinen, in toenemende mate om oplossingen. Met de LEXUS DESIGN AWARD nodigen we aankomende designers en makers met een creatieve visie om de kracht van design aan te wenden voor de uitdagingen van morgen, met als doel een betere toekomst voor iedereen in de samenleving. Ik ben zeer benieuwd naar de nieuwe talenten en hun ideeën voor de LEXUS DESIGN AWARD 2023."" aldus Simon Humphries, hoofd Global Design voor Toyota en Lexus .

Een jurypanel van internationaal bekende experts op het gevied van design kiezen in totaal vier winnaars uit de inzendingen. De winnaars krijgen elk begeleiding van een mentor, een ervaren en vooraanstaande designer binnen zijn eigen vakgebied. Elke winnaar ontvangt een budget voor research en ontwikkeling van maximaal 3 miljoen Japanse yen. De deelnemers ontvangen deze toelage niet alleen voor het bouwen van een prototype, maar ook voor andere kosten die gemaakt worden voor het perfectioneren van hun concept en het stiumuleren van hun verdere creatieve ontwikkeling. Deze unieke ervaring is het belangrijkste element van de LEXUS DESIGN AWARD. In het voorjaar van 2023 presenteren de vier winnaars hun werk aan het jurypanel en hun mentors.

Na de presentatie krijgen de winnaars gelegenheid om een op een te sparren met het jurypanel. Daarbij ontvangen zij feedback op hun project en krijgen ze verder advies voor hun toekomstige carrière en ambitie om uit te groeien tot een succesvol ontwerper.

Komend najaar worden de namen van de juryleden en mentors bekendgemaakt.

Official Hashtag: #lexusdesignaward

INSCHRIJVING GEOPEND VOOR DE LEXUS DESIGN AWARD 2023

TITEL LEXUS DESIGN AWARD 2023

PERIODE VOOR AANMELDING

27 juli– 16 oktober 2022

BEOORDELINGSCRITERIA

 • Op welke wijze het design kan bijdragen aan het welzijn en geluk van iedereen.
 • Op welke wijze het design aansluit bij de drie kernwaarden van Lexus"" Anticiperen, Innoveren en Fascineren.
 •      ANTICIPEREN
       Spelen het concept en design in op toekomstige uitdagingen voor de samenleving?
 •      INNOVEREN
       Zijn het concept en uiteindelijke design vernieuwend en origineel?
 •      FASCINEREN
       Zijn het concept en design intrigerend en spannend?
 • JURYLEDEN / MENTORS De namen worden dit najaar bekendgemaakt
  AWARD CATEGORIEËN Vier winnaars
  PRIJZEN
  • Vier winnaars krijgen begeleiding van een mentor - meerdere sessies met mentors uit verschillendedisciplines die de winnaars helpen bij het uitwerken van hun idee tot een prototype.
  • Vier winnaars krijgen wereldwijd exposure om hun carrière een boost te geven.
  • Vier winnaars ontvangen een toelage van maximaal 3 miljoen Japanse Yen voor het maken van een prototype en overige kosten.
  • Vier winnaars krijgen gelegenheid om in een persoonlijk onderhoud met de juryleden hun professionele horizon te verbreden.
  • See Reglement voor meer informatie
  ORGANISATOR Lexus International

  OVER LEXUS

  In 1989 introduceerde Lexus haar eerste topsedan, met daaraan gekoppeld een klantbeleving die binnen de auto-industrie uitgroeide tot norm voor het premium segment. In 1998 stond Lexus met de introductie van de RX aan de wieg van het segment voor luxe crossovers. Als marktleider voor premium hybrides introduceerde Lexus in 2006 's werelds eerste hybride in het premium segment, met sindsdien meer dan 2,02 miljoen verkochte hybrides.

  Als wereldwijde fabrikant van auto's in het premium segment streeft Lexus continu naar onderscheidend design zonder compromis, gecombineerd met uitzonderlijk vakmanschap, en aansprekende prestaties. Lexus beschikt over een range modellen die beantwoorden aan de wensen van een nieuwe generatie van klanten in het premium segment, en is actief in meer dan negentig landen en regio's.

  Medewerkers en partners van Lexus over de hele wereld werken onaflatend aan het creëren van de beste klantbeleving, een beleving die kenmerkend is voor het merk Lexus en die klanten wereldwijd enthousiast maakt.

  | OVER DE LEXUS DESIGN AWARD

  Sinds de eerste editie in 2013 groeide de LEXUS DESIGN AWARD uit tot een internationale verkiezing voor aankomende designers en makers van over de hele wereld. Met de Award wil Lexus een bijdrage leveren aan de samenleving, met het steunen van designtalenten die met hun werk potentie hebben om onze toekomst te verbeteren. Vier winnaars krijgen de unieke kans om hun design onder begeleiding uit te werken tot een prototype. Ook biedt de LEXUS DESIGN AWARD wereldwijd exposure voor de winnaars, ter ondersteuning van hun verdere carrière.