1. Discover Lexus
  2. Design
  3. LDA 2020 Virtual Grand Prix

HET LUIXE MERK BLIJFT CREATORS VAN DE VOLGENDE GENERATIE OP DIT NIEUWE PLATFORM ONDERSTEUNEN

TOKYO, Japan (30 juni 2020) – Lexus kondigt vandaag aan dat het luxemerk zijn Grand Prix-beoordeling voor de Lexus Design Award 2020 in augustus aanpast aan een virtuele omgeving en dat de Grand Prix-winnaar zal worden bekendgemaakt op 1 september. . "Dit jaar waren de omstandigheden zeer uitzonderlijk," vertelt Brian Bolain, Lexus International, General Manager of Global Marketing & PR, "maar Lexus blijft trouw aan het originele principe van de award, namelijk creatievelingen van de toekomst ondersteunen door hen een springplank aan te bieden voor hun carrière."

Uit de 2.042 inzendingen uit 79 landen, een record voor de Lexus Design Award, wordt slechts één Grand Prix-winnaar gekozen. De virtuele Grand Prix-selectie koppelt de zes finalisten aan de hoog aangeschreven jury bestaande uit Paola Antonelli, Jeanne Gang, John Maeda en Simon Humphries. De keuze van de jury voor de Grand Prix-winnaar is gebaseerd op drie hoofdprincipes van het merk Lexus: Anticiperen, innoveren en fascineren, met klemtoon op design die voor een betere toekomst zorgt.

"Echte designers zien een uitdaging in moeilijke situaties en helpen personen en de maatschappij om te gaan met onverwachte veranderingen," vertelt Paola Antonelli. "Dit jaar zijn de finalisten reeds in deze eerste belangrijke test geslaagd, want ze hebben hun werk ondanks complexe omstandigheden verdergezet. We vinden het jammer dat we ze niet persoonlijk kunnen ontmoeten, maar we kijken uit naar hun experimenten en naar de nieuwe inzichten die ze meebrengen naar de virtuele Grand Prix-selectie."

In januari namen de zes finalisten deel aan een gedenkwaardige workshop in New York City. De workshop bracht de finalisten in direct contact met vier belangrijke mentors: Joe Doucet, Bethan Gray, Philippe Malouin en Shohei Shigematsu, die elk hun eigen specifieke kennis en expertise deelden. De workshop vond plaats in INTERSECT BY LEXUS-NYC, de unieke lifestyle-ruimte van het merk. In de daaropvolgende maanden konden de finalisten via persoonlijke online-sessies blijven rekenen op de begeleiding en steun van hun mentors om hun creatieve evolutie te stimuleren als voorbereiding op het uiteindelijke beoordelingsproces. De vier mentors zullen ook deelnemen aan de virtuele Grand Prix-selectie.

 

LEXUS DESIGN AWARD 2020 FINALISTEN

  • Biocraft by Sutherlin Santo (VS)
  • Feltscape, by Théophile Peju & Salvatore Cicero (Frankrijk, Italië / gevestigd in Groot-Brittannië)
  • Flash Pak, by Yaokun Wu (China / gevestigd in de VS)
  • L.I.C.K., by Irina Samoilova (Rusland)
  • Open Source Communities, by BellTower (Kenia)
  • Pursewit, by Aqsa Ajmal (Pakistan)

Een Grand Prix-trofee, ontworpen door Hideki Yoshimoto, wordt onthuld wanneer de Grand Prix-winnaar van dit jaar in september bekend wordt gemaakt. Yoshimoto was een winnaar in de eerste Lexus Design Award in 2013 en is uitgegroeid tot een succesvolle designer die vanuit Londen samenwerkt met een aantal wereldwijd actieve merken. Het ontwerp van de trofee weerspiegelt zijn technische achtergrond en zijn band met het Japanse Takumi-vakmanschap en zal ook worden gebruikt voor alle toekomstige Lexus Design Award-events.

De oproep door deelname aan de Lexus Design Award 2021 begint vandaag en sluit af op 11 oktober. De juryleden en mentors worden deze herfst aangekondigd.