1. Discover Lexus
  2. Design
  3. LDA mentors announcement
ONTDEK LEXUS

LEXUS DESIGN AWARD BEGELEIDERS

NERI & HU - Architecten en multidisciplinair ontwerpers

Lyndon Neri en Rossana Hu, medeoprichters van het in Shanghai gevestigde Neri & Hu Design and Research, werken samen aan projecten waarin verschillende disciplines uit de wereld van design samenkomen in compleet nieuwe architectuur. In 2014 riep Wallpaper* het duo Neri & Hu uit tot Designer of The Year. In 2013 werden ze in de Verenigde Staten toegelaten tot de Hall of Fame voor Interior Design. Neri & Hu geloven sterk in research als belangrijkste designtool, aangezien elk project een geheel eigen context en eigen uitdagingen met zich meebrengt. Het duo levert diensten op gebied van architectuur, interieur, planning en grafisch design en stellen dat moderne problematiek rond gebouwen niet alleen voortkomen uit traditionele architectuur. Mede daarom werken Neri & Hu niet volgens vaste formules. In plaats daarvan wordt hun werk gekenmerkt door een dynamische interactie tussen beleving, details, materiaal, vorm en licht.

MAX LAMB - Ontwerper

Max Lamb speelt in zijn werk met de traditie van het werkende landschap – het strand als gieterij, de smidse als atelier, gekapte taxusbomen van het Chatsworth landgoed die hij als onderwerp én als bronmateriaal gebruikte. Daarnaast heeft hij een grote fascinatie voor stedelijke omgevingen en vanuit zijn talent om zich aan te passen aan zijn omgeving, ontstaan unieke designs. Max is niet gebonden aan een specifiek materiaal of proces en hij benadert design evenmin als een manier om problemen op te lossen. In plaats daarvan benut hij de intrinsieke kwaliteiten van een materiaal om de natuurlijke eigenschappen en schoonheid ervan tot hun recht te laten komen. Hij combineert hightech methodes met ouderwets handwerk en is zowel ontwerper als maker , waarbij hij afhankelijk van de schaal of complexiteit van een project samenwerking zoekt met gieterijen of een fabriek. Zijn uitgangspunt blijft echter altijd hetzelfde – respect voor het materiaal en genieten van het talent van mensen.

ELENA MANFERDINI - Ontwerper en architect

Elena Manferdini, oprichter en eigenaar van het in Californië gevestigde Atelier Manferdini, leverde architectonische projecten af in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Een voorbeeld van haar werk is het paviljoen van het Museum voor Moderne Kunst in Los Angeles. Ze werkte samen met internationaal bekende bedrijven als Swarovski en Sephora, en haar werk verscheen in bladen als Elle, Vogue en The New York Times. Op dit moment bekleedt ze een leerstoel aan het Southern California Institute of Architecture en ze neemt regelmatig deel aan internationale tentoonstellingen. Elena is tevens een veelgevraagd spreker, onder meer op MIT, Princeton, Tsinghua University en Bauhaus. Enkele jaren geleden ontving ze de COLA Fellowship 2013, als ondersteuning voor haar originele kunstwerken. In 2011 ontving ze een jaarlijkse toelage van United States Artists (USA) en haar Blossom design voor Alessi is bekroond met de Good Design Award.

SNARKITECTURE - Kunstenaars en architecten

In 2008 richtten Daniel Arsham en Alex Mustonen samen Snarkitecture op, een collectief en een experimentele studio op het snijvlak tussen kunst en architectuur. Hun gedeelde interesses dateren uit de tijd dat ze samen studeerden aan Cooper Union in New York, hun eerste gezamenlijke opdracht deden ze voor Dior Homme. Snarkitecture ontleent zijn naam aan een gedicht van Lewis Carroll – ‘The Hunting of the Snark’. Het duo onderscheidt zich door het ontwerpen van architectonische projecten en functionele objecten met nieuwe en creatieve toepassingen. Met hun werk creëren ze verrassende momenten van interactie met het publiek. Snarkitecture transformeert het gewone tot iets buitengewoons en slaagt erin om architectuur onverwacht kunstzinnig te laten zijn.