1. Discover Lexus
  2. Design
ONTDEK LEXUS

DESIGN

Moedig. Anders. Veelzijdig. Ons design is direct herkenbaar, roept altijd emoties op en stimuleert nieuwe, grensverleggende ideeën.

DESIGN MET EEN MENING

Lexus design is bewust gedurfd en provocerend. Vrijheid van denken en persoonlijke expressie zijn voor ons van het grootste belang. Voortdurend jagen we nieuwe ideeën na. We beginnen met een gedurfd concept - een idee dat uitgesproken origineel en gewaagd is, een conceptionele visie die we vertalen in bijzondere auto's die in elk opzicht de fantasie stimuleren.

HERKENBARE STYLING

Onze benadering van design wordt bepaald door de L-finesse designtaal. Wat dat betekent? Dat we u altijd de beschikking geven over het modernste design en de nieuwste technologie, en dat we voor alles wat we maken, streven naar uiterste precisie.

01

Soepel Anticiperen

In de geest van Omotenashi - de Japanse traditie van gastvrijheid - proberen we niet alleen te voldoen aan de wensen en behoeften van onze klanten. We proberen er soepel op te anticiperen, met als doel een onvergetelijke klantbeleving.
02

Doeltreffende Eenvoud

Alles wat we maken moet gebruiksvriendelijk zijn en plezierig aanvoelen. Alles wat overbodig is laten we achterwege, met als doel een eerlijke, directe emotie in uw rijbeleving.
03

Intrigerende Elegantie

Al onze modellen springen direct in het oog. Maar ze houden die aandacht ook vast. Hoe langer u kijkt, hoe meer u gefascineerd raakt. Geen wonder dat onze ontwerpers het altijd hebben over een 'visuele reis'.

SPINDELVORMIGE GRILLE

De spindelvormige grille is een belangrijk en direct herkenbaar handelsmerk van Lexus. Het is een krachtig statement dat u niet over het hoofd kunt zien. Het beeld ervan blijft op het netvlies staan, maar ondergaat tegelijkertijd subtiele transformaties met de introductie van elk nieuw model.

L-VORMIGE KOPLAMPEN

Onze L-vormige koplampen vormen een even imposant als harmonieus geheel met de spindelvormige grille. Onze naam is zichtbaar in de voor- en achterkant van elk model. Onder invloed van de voortschrijdende techniek is de vorm van de koplampen continu aan evolutie onderhevig. Tegelijkertijd is dit ook een stilistische ontwikkeling.

KARAKTERISTIEK PROFIEL

Elke Lexus heeft een opvallend profiel. De stroomlijn is zorgvuldig gekozen om de uitgekiende aerodynamica te laten zien, terwijl scherpe vouwen verwijzen naar de eerste letter van onze naam. Design, talent, techniek en prestaties komen samen met totale doelmatigheid.

TOEKOMSTVISIE

Onze moedige en conceptuele manier van denken vormt een belangrijke voedingsbodem voor Lexus. Bekijk een aantal projecten die een kijkje geven in de toekomst, met een geheel eigen, onvoorspelbare energie. Projecten die het onmogelijke mogelijk maken.

SPORT YACHT

Als gepassioneerde Master Driver rijdt Akio Toyoda zeker niet alleen met auto's. Nieuwsgierig als hij is, kijkt hij met een schuin oog naar alle voertuigen. Zelfs naar jachten en speedboten. Al heel lang is hij liefhebber van de kracht en soepele vaareigenschappen van de mooiste schepen.

Hij had het idee dat een high-performance jacht met een eigen styling een fantastische, luxueuze toevoeging zou zijn aan de lifestyle van Lexus. Met het Lexus Sport Yacht hebben we dat idee daadwerkelijk uitgevoerd. Iedereen aan boord!

CONCEPT CARS

Onze gewaagde concept cars vormen een belangrijke voedingsbodem voor Lexus. Ze belichamen de toekomst, met een geheel eigen, onvoorspelbare energie. Deze auto's maken mogelijk wat in eerste instantie onmogelijk leek.

 

LEXUS DESIGN EVENEMENTEN

Creativiteit heeft de kracht om de wereld te veranderen. De Lexus Design Award stimuleert ideeën door jonge ontwerpers en makers te steunen wier designwerk de toekomst op een nieuwe en opwindende manier belooft vorm te geven.

MILAN DESIGN WEEK 2023

Lexus presenteert installatie ‘Shaped By Air’ tijdens Milan Design Week 2023

Installatie van Suchi Reddy, geïnspireerd op de vormtaal en het vakmanschap van de Lexus Electrified Sport, die de filosofie van het merk ten aanzien van duurzaamheid, innovatie en onderscheidend design weerspiegelt
MILAN DESIGN WEEK 2022

LEXUS: SPARKS OF TOMORROW

Moedig. Anders. Veelzijdig. Ons design is direct herkenbaar, roept altijd emoties op en stimuleert nieuwe, grensverleggende ideeën.

LEXUS DESIGN AWARD

Creativiteit kan de wereld veranderen. De Lexus Design Award stimuleert ideeën van jonge ontwerpers die met hun werk de toekomst op een nieuwe en opwindende manier vormgeven.

LEXUS DESIGN AWARD

WINNAARS LEXUS DESIGN AWARD 2023 BEKENDGEMAAKT

Lexus heeft vandaag de vier winnaars bekendgemaakt van de Lexus Design Award 2023, de internationale designwedstrijd voor aanstormend talent.
LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD 2023 NAMEN JURYLEDEN EN MENTOREN

Lexus is trots om aan te kondigen dat Karim Rashid is toegevoegd aan het jurypanel voor de LEXUS DESIGN AWARD 2023, terwijl Marjan van Aubel, Yuri Suzuki en Sumayya Vally voor deze verkiezing de rol van mentor op zich nemen.
LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD 2023 NAMEN JURYLEDEN EN MENTOREN

Beroemde namen uit de wereld van design keren terug om samen met aanstormend designtalent te werken aan een betere toekomst.
LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD 2023: INSCHRIJVING GEOPEND

Lexus heeft de inschrijving geopend voor de LEXUS DESIGN AWARD 2023.

LEXUS DESIGN AWARD

DE WINNAAR

TOKYO, Japan (12 mei 2022) - Lexus heeft vandaag bekendgemaakt dat 'Rewind' van Poh Yun Ru door het jurypanel is verkozen tot winnaar van de LEXUS DESIGN AWARD 2022. Voor de 10e editie van deze award ontving Lexus 1.726 inzendingen uit 57 verschillende landen.

 

LEXUS DESIGN AWARD

Lexus maakt finalisten voor Lexus Design Award 2022 bekend

Een nieuwe generatie van makers op zoek naar design voor een betere toekomst.
LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS MAAKT JURY BEKEND VOOR DESIGN AWARD 2022

Vier vooraanstaande experts die aanstormend talent zullen beoordelen voor een betere toekomst.
LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD 2022: INSCHRIJVING GEOPEND

Lexus heeft de inschrijving geopend voor de Lexus Design Award 2022. Deelnemers kunnen zich aanmelden van 13 juli tot en met 10 oktober 2021, via het online platform LexusDesignAward.com.