1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Lexus Design Award 2022: inschrijving geopend
ONTDEK LEXUS

LEXUS DESIGN AWARD 2022: INSCHRIJVING GEOPEND

Lexus heeft de inschrijving geopend voor de Lexus Design Award 2022. Deelnemers kunnen zich aanmelden van 13 juli tot en met 10 oktober 2021, via het online platform LexusDesignAward.com.

 

10e editie van een prestigieuze verkiezing voor innovatieve designideeën en een betere toekomst.

 
De Lexus Design Award is een internationale verkiezing voor een nieuwe generatie van designers en maker. Het evenement beleeft dit jaar zijn 10e editie en evolueert verder, tot een platform voor innovaties op gebied van design, die bijdragen aan een betere toekomst.
Van deelnemers wordt verwacht dat hun creatieve ideeën aansluiten bij drie belangrijke merkwaarden van Lexus: Anticiperen, Innoveren en Fascineren.
Designs van deelnemers moeten inspelen op belangrijke uitdagingen waar onze samenleving voor staat en op een innovatieve en uitnodigende manier bijdragen aan een duurzame toekomst en het welzijn en geluk van de mensheid. Lexus is op zoek naar verrassende designs met doordachte oplossingen, designs die daadwerkelijk kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor mensen en samenlevingen, en dit onder de meest uiteenlopende omstandigheden.
Na het beoordelen van alle inzendingen kiest een internationale jury begin 2022 de zes finalisten, die de unieke kans krijgen samen te werken met enkele van 's werelds meest vooraanstaande ontwerpers en makers. De persoonlijke begeleiding en coaching van deze mentors uit verschillende disciplines helpt de finalisten het potentieel van hun idee te verwezenlijken.
Elke finalist ontvangt van Lexus een budget van maximaal 3.000.000 yen (ruim 25.000 US $) om hun design uit te werken tot een prototype. In het voorjaar van 2022 mogen de zes finalisten hun definitieve voorstel presenteren aan de jury, die vervolgens een winnaar kiest.
Komend najaar maakt Lexus de namen bekend van de internationale juryleden voor de Lexus Design Award 2022.

Official Hashtag: #lexusdesignaward