1. Owners
  2. Warranty & insurance
  3. Lexus Relax
GARANTIE EN VERZEKERING

LEXUS RELAX

Lexus Relax is een revolutie in de zorg voor uw auto, met 12 maanden extra garantie elk jaar dat uw wagen bij ons in onderhoud blijft. Zo hebt u jaar na jaar volledige gemoedsrust.

ERVAAR VOLLEDIGE GEMOEDSRUST, JAAR NA JAAR

Lexus Relax getuigt van ons vertrouwen in de kwaliteit van onze voertuigen. Nadat uw fabrieksgarantie is afgelopen, kunt u zich nog steeds volledig gerust voelen, met 12 maanden extra garantie wanneer uw wagen bij ons in onderhoud blijft. U kunt er dus op vertrouwen dat uw auto in veilige handen is - bij deskundige technici, die alleen originele onderdelen gebruiken. Zo blijft uw Lexus 100% een Lexus.

Lexus biedt nu als enige constructeur in België tot 10 jaar garantie op elke Lexus ! Deze unieke garantie geldt voor alle eigenaars van een in Europa gekochte Lexus, zowel voor wagens met verbrandingsmotor als hybride wagens en elektrische wagens, zowel nieuw als tweedehands.

Na elk jaarlijks onderhoud in het officiële Lexus netwerk wordt uw garantie automatisch verlengd met 1 jaar of 15.000 kilometers1, dit totdat de wagen 10 jaar oud is of 200.000 kilometers1 heeft.

LEXUS RELAX

U HOEFT MAAR ÉÉN DING TE DOEN

De Lexus Relax garantie wordt automatisch verlengd na elk jaarlijks onderhoud in het officiële Lexus netwerk, volgens de aanbevelingen in uw “Onderhouds & Garantie”-boekje. Na uitvoering  van het onderhoud wordt de waarborg met 12 maanden of 15.000 kilometers1 verlengd.

ZORGELOOS RIJDEN

Alle in aanmerking komende Lexus-modellen die binnenkomen voor een periodieke onderhoudsbeurt krijgen automatisch de extra Lexus Relax-garantie.

Criteria om in aanmerking te komen:

  • Uw auto moet ouder zijn dan 2 jaar of meer dan 85.000 km hebben.
  • De resterende fabrieksgarantie moet minder dan 1 jaar of minder dan 15.000 km bedragen.
  • Het voertuig is minder dan 10 jaar oud en heeft minder dan 160.000 km.

LEXUS RELAX

NIEUW OF TWEEDEHANDSWAGEN

Deze unieke garantie van 10 jaar geldt voor alle eigenaars van een in Europa gekochte Lexus, zowel voor wagens met verbrandingsmotor als hybride wagens en elektrische wagens, van minder dan 10 jaar oud en met minder dan 200.000 kilometers, en zowel nieuw als tweedehands.

Dit geldt ook als u uw Lexus voorheen buiten het officiële Lexus-netwerk hebt onderhouden.2

LEXUS RELAX

IN ALLE TRANSPARENTIE

Addertjes onder het gras? Daar doen wij niet aan mee. We leggen u de Lexus Relax garantie uit zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. 

FABRIEKSGARANTIE


Onze garantie is onze manier om de kwaliteit van onze producten extra in de verf te zetten. De garantie dekt elk defect dat kan worden toegeschreven aan een productie- of montagefout bij normaal gebruik gedurende een periode van 3 jaar of 100.000 kilometers1. De eerste 2 jaar geldt er geen kilometerbeperking.

MAAK NU UW AFSPRAAK

Komt uw Lexus in aanmerking voor de Lexus Relax waarborg en komt de datum of de kilometerstand waarop een volgend onderhoud vereist is, dichterbij? Maak nu uw afspraak voor het volgende onderhoud van uw wagen en rij jaar na jaar gerust.

1 Afhankelijk van welke limiet eerst wordt bereikt

2 Als u het onderhoud na de aanbevolen termijn uitvoert, wordt de Lexus Relax garantie na een wachttijd van een maand geactiveerd.

FAQ LEXUS RELAX

Lexus Relax is een exclusieve garantie tot 10 jaar, aangeboden door Lexus Belgium. Telkens wanneer je jouw wagen laat onderhouden bij je officiële Lexus-verdeler, ontvang je een extra jaar1 garantie, en dat tot je Lexus 10 jaar oud is of 185.000 kilometer op de teller heeft staan!

Als je Lexus minder dan 10 jaar oud is en minder dan 185.000 kilometer op de teller heeft staan, wordt hij automatisch gedekt door de Lexus Relax-garantie als je het onderhoud laat uitvoeren bij je officiële Lexus-hersteller. En dat ongeacht of je wagen nu nieuw is of tweedehands, en met een hybridemotor, verbrandingsmotor of elektrische motor is uitgerust. 

De Lexus Relax-garantie wordt geactiveerd telkens je jouw Lexus laat onderhouden bij je officiële Lexus-hersteller in België of Groothertogdom Luxemburg. Daarnaast zal je Lexus-hersteller je na het onderhoud een Lexus Relax-certificaat verstrekken met de dekkingsperiode en het maximale toegestane kilometrage.

Indien je Lexus op de dag van het onderhoud gedekt is door een bestaande waarborg (fabrieksgarantie, 3+2 Extracare-garantie, Lexus Approved used-garantie of Lexus Relax-garantie), dan wordt je Lexus op dezelfde dag gedekt door Lexus Relax wanneer u het onderhoud uitvoert bij het officiële Lexus-netwerk, en tot de volgende vervaldatum (leeftijd of kilometerstand) die vermeld staat op het Lexus Relax-certificaat dat u die dag wordt verstrekt. Indien je Lexus op de dag van het onderhoud niet gedekt is door een waarborg, wordt het voertuig daadwerkelijk gedekt door de Lexus Relax-garantie 1 maand en 1 dag na de datum van het uitgevoerde onderhoud. Als je het onderhoudsprogramma dus volgt, ben je zeker gedekt te zijn gedurende 10 jaar.

De Lexus Relax-garantie is helemaal gratis.

Ja. Als je het onderhoud laat uitvoeren bij je officiële Lexus-hersteller na de vervaldatum in je onderhoudsboekje (duurtijd of kilometeraantal), wordt het voertuig daadwerkelijk gedekt door de Lexus Relax-garantie 1 maand en 1 dag na de datum van het uitgevoerde onderhoud.

Ja. Als je Lexus jonger is dan 10 jaar en minder dan 185.000 kilometer op de teller heeft staan, dan zal hij gedekt worden door de Lexus Relax-garantie als je het onderhoud laat uitvoeren bij je officiële Lexus-hersteller. We wijzen er evenwel op dat als de wagen niet gedekt is door een garantie op de dag van het onderhoud (fabrieksgarantie, 3+2 Extracare-garantie, Lexus Approved used-garantie of Lexus Relax-garantie), de Lexus Relax-garantie geactiveerd wordt 1 maand en 1 dag na de datum van het uitgevoerde onderhoud.

Ja. De voorgaande onderhoudsbeurten hoeven niet uitgevoerd te zijn in het officiële Lexus-net. Als je wagen jonger is dan 10 jaar en minder dan 185.000 kilometer op de teller heeft staan, kan de Lexus Relax-garantie altijd geactiveerd worden. Het volstaat om je onderhoud te laten uitvoeren in het officiële Lexus-net. We wijzen er evenwel op dat als de wagen niet gedekt is door een garantie op de dag van het onderhoud (fabrieksgarantie, 3+2 Extracare-garantie, Lexus Approved used-garantie of Lexus Relax-garantie), de Lexus Relax-garantie geactiveerd wordt 1 maand en 1 dag na de datum van het uitgevoerde onderhoud.

Neen. Als de wagen niet gedekt is door een garantie op de dag van het onderhoud, zal elk gebrek dat die dag wordt vastgesteld niet gedekt worden door de garantie. Om je Lexus Relax-garantie te activeren, moet u dit defect eerst op eigen kosten laten herstellen.

De Lexus Relax-garantie is verbonden aan de wagen. De nieuwe eigenaar van de wagen profiteert er dus voluit van en de geldigheidsperiode blijft identiek.

Je kan de lijst met gedekte en uitgesloten onderdelen van de Lexus Relax-garantie raadplegen in de algemene voorwaarden.

Neen. De Lexus Relax-garantie wordt geactiveerd gedurende een periode van telkens een jaar, en is elk jaar vernieuwbaar totdat je wagen 10 jaar oud is of 185.000 kilometer op de teller heeft staan. Door het onderhoudsprogramma te volgen dat in je onderhoudsboekje staat, ben je dus zeker van een dekking gedurende 10 jaar.

Neen. Wegbijstand is niet inbegrepen in de Lexus Relax-garantie. U kunt hier onze aanbieding voor wegbijstand bekijken. 

Ja. Bij motorschade kunnen onderhoudsfacturen opgevraagd worden om te bewijzen dat op de datum van de bevestiging van het probleem, de twee laatste onderhoudsbeurten uitgevoerd werden volgens de voorschriften van Lexus.

 

Als de wagen tot de datum van de volgende onderhoudsbeurt onder een andere garantie valt, wordt de Lexus Relax-garantie niet geactiveerd omdat de wagen nog volledig onder een andere garantie valt. Anderzijds, als deze garantie niet voldoende is om de wagen te dekken tot de volgende onderhoudsbeurt, dan wordt de Lexus Relax-garantie toch geactiveerd.

Als je wagen hersteld moet worden in een ander Europees land dan België of het Groothertogdom Luxemburg, moet je eerst zelf de factuur betalen en deze factuur vervolgens opsturen naar Lexus Belgium N.V. om een terugbetaling te verkrijgen. De wagen moet hersteld worden door een erkende Lexus-hersteller in Europa.