1. New Cars
 2. RZ
Vanaf (Incl. BTW)
€ 71.750
Legale vermeldingen
De elektrisch aangedreven Lexus RZ 450e is volledig nieuw ontwikkeld, met een
spannend 'spindle body' design en veel vooruitstrevende technologie. Achter
het door onze Takumi afgewerkte stuurwiel krijgt u als bestuurder een gevoel
van persoonlijk comfort, alsof het interieur voor u op maat is gemaakt. Ervaar
zelf hoe de extreme torsiestijfheid, het lage zwaartepunt en de revolutionaire
DIRECT4 vierwielaandrijving van deze luxueuze SUV bijdragen aan
adembenemende acceleraties en een messcherp weggedrag. De RZ 450e
beschikt over de meest duurzame en efficiënte batterij in zijn klasse, met een
actieradius van 400 kilometer en een snellaadtijd van slechts 30 minuten.
 • ALLES DRAAIT OM UW RIJPLEZIER

  Profiteer van slimme functies waarmee de nieuwe RZ 450e innovatieve kracht koppelt aan maximale veiligheid voor uzelf, uw passagiers en medeweggebruikers.

 • DURF OP TE VALLEN

  Lees hoe een cheetah de inspiratie vormde voor het design van de Lexus RZ 450e.                                                                                                                                                          

 • WERELDPREMIERE RZ 450e

  Ontdek nieuwe technologieën, vooruitstrevende wereldprimeurs zoals een steer-by-wire systeem met een stuurknuppel (beschikbaar vanaf 2025) en e-Axles met DIRECT4 vierwielaandrijving.

Klaar om te starten? Kies je motor

Kies je versie

4 Opties

Geen resultaat

 • RZ - RZ 450e - Crossover

  RZ RZ 450e

  Crossover
  • +
   Apple CarPlay & Android Auto
  • +
   Stoffen bekleding, voorzetels
  • +
   18" lichtemetalen velgen

  Ontdek

  Van

  € 71.750

  /maand

  maand

  1AT, AWD | 4X4
 • RZ - Business Line - Crossover

  RZ Business Line

  Crossover
  • +
   Lexus Safety System +
  • +
   14" multimedia aanraakscherm
  • +
   Apple CarPlay & Android Auto

  Ontdek

  Van

  € 75.000

  /maand

  maand

  1AT, AWD | 4X4
 • RZ - Executive Line - Crossover

  RZ Executive Line

  Crossover
  • +
   Lexus Safety System +
  • +
   14" multimedia aanraakscherm
  • +
   Apple CarPlay & Android Auto

  Ontdek

  Van

  € 76.600

  /maand

  maand

  1AT, AWD | 4X4
 • RZ - Privilege Line - Crossover

  RZ Privilege Line

  Crossover
  • +
   Intelligent Parking Assist - Advanced
  • +
   Lexus Safety System +
  • +
   14" multimedia aanraakscherm

  Ontdek

  Van

  € 82.020

  /maand

  maand

  1AT, AWD | 4X4

PRESTATIES

 •  

   

   

 • MAAK KENNIS MET DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE RZ 450e

  De RZ 450e is de eerste nieuwe Lexus die vanaf het begin werd ontwikkeld als Battery Electric Vehicle (BEV). De kwaliteit en verdere eigenschappen van dit nieuwe e-TNGA platform vormen de basis voor de Lexus Driving Signature. Het platform is uitzonderlijk sterk, met de batterij onder het inzittendengedeelte geïntegreerd in het chassis.

  Dit geeft de auto tevens een lager zwaartepunt, een belangrijke voorwaarde voor een goede balans en wegligging, en een directe respons. Het platform is vervaardigd uit extra stevige materialen en metalen, met hoogstaande productieprocessen om een uitzonderlijke stevigheid te kunnen koppelen aan een zo laag mogelijk gewicht.

  De RZ 450e is meer dan alleen een auto die voor zijn aandrijving gebruik maakt van elektrische energie, in plaats van een conventionele verbrandingsmotor. Deze auto gaat verder om het opwindende potentieel van nieuwe technologieën maximaal te benutten voor betere prestaties en meer rijplezier. Met zijn emissievrije prestaties brengt de RZ 450e ons een stap dichterbij CO2-neutrale mobiliteit, en daarmee bij een meer duurzame samenleving.

 • ELEKTRONISCHE E-AXLE

  De RZ 450e maakt gebruik van de Lexus e-Axle, een tussen de wielen geplaatste compacte, modulaire unit waarin een elektrische motor, de overbrenging en de elektronische aansturing (ECU) zijn geïntegreerd. Voor de RZ 450e wordt een e-Axle toegepast voor zowel de voor- als achterwielen, gecombineerd met de DIRECT4 vierwielaandrijving om de grip en overbrenging van vermogen te reguleren. Beide e-Axles zijn uitermate stil en efficiënt en zorgen voor een zeer nauwkeurige overbrenging van het vermogen. De voorste elektromotor ontwikkelt een vermogen van 150 kW, wat samen met de 80 kW van de achterste elektromotor resulteert in een totaal vermogen van 230 kW. De compacte afmetingen zijn in belangrijke mate bepalend voor het algehele design van de auto, met als belangrijk voordeel meer ruimte in zowel het interieur als de bagageruimte.


 •  
   

 •  
 • DIRECT4 DRIVE CONTROL

  De RZ 450e beschikt over het nieuwe DIRECT4 All Wheel Drive Control, dat samenwerkt met de e-Axles op de voor- en achteras. Dit intelligente, door Lexus ontwikkelde systeem balanceert voortdurend de tractie van alle vier de wielen en verdeelt de aandrijfkracht automatisch en naadloos. Dir resulteert in moeiteloze prestaties en een stabiel rijgedrag, waarbij de gebruiksvriendelijke bediening zorgt voor een groter gevoel van verbondenheid tussen mens en machine. De verdeling van het koppel over de voor- en achteras kan in enkele milliseconden volledig verschuiven - sneller dan bij conventionele mechanische systemen. Met een betere communicatie tussen het wegoppervlak en het stuurwiel - of de stuurknuppel - verbetert DIRECT4 tevens de stuurrespons.

Het optionele One Motion Grip steer-by-wire systeem met vlindervormig stuur is nóg een belangrijke wereldprimeur van Lexus voor de nieuwe RZ 450e. Het systeem draagt bij aan meer dynamische prestaties.

*Het ontwerp van de One Motion Grip is nog niet definitief. De introductie van de One Motion Grip staat gepland vanaf 2025.

De RZ 450e beschikt over een lithium-ion batterijpakket met 96 cellen en een totaal vermogen van 71,4 kWh. De batterij bevindt zich onder het inzittendengedeelte en is een belangrijk onderdeel van het platform als geheel. De plaatsing van de batterij draagt bovendien bij aan het lage zwaartepunt van de auto. Op basis van de gecombineerde WLTP-cyclus geeft de RZ 450e u een actieradius van 440 kilometer, terwijl u de batterij binnen een half uur voor 80 procent kunt opladen, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid of levensduur van de batterij. De efficiency van de RZ is niet alleen te danken aan de voortreffelijke kwaliteit van de batterij, ook de uitgekiende aerodynamische eigenschappen en de elektromotoren zijn daarvoor in belangrijke mate bepalend. Vanuit een belangrijke doelstelling tijdens de ontwikkeling heeft de batterij van onze volledig elektrische RZ 450h na tien jaar gebruik nog ten minste 90 procent van de oorspronkelijke capaciteit. Hiermee toont de RZ 450e zich de duurzaamste auto in zijn klasse, wat nog eens wordt onderstreept door onze uitgebreide batterijgarantie van 1 miljoen kilometer. De RZ 450e is tevens uitgerust met een efficiënt verwarmingssysteem, dat bij lagere temperaturen zorgt voor optimale prestaties van de batterij en daarmee voor een zo groot mogelijke actieradius.

VEILIGHEID

 • LEXUS SAFETY SYSTEM+ VAN DE DERDE GENERATIE

  In de RZ 450h heeft u de beschikking over de geavanceerde actieve veiligheids- en hulpsystemen van het Lexus Safety System+ van de derde generatie. Dit systeem omvat verbeterde en enkele nieuwe functies die nog beter in staat zijn om preventief te reageren op mogelijk gevaar. Nieuw is ook de functie Proactive Driving Assist met Steering Assist en een nieuwe Driver Monitor die reageert wanneer de bestuurder vermoeid raakt, of anderszins is afgeleid. Daarnaast berekent Proactive Driving Assist met behulp van de camera aan de voorzijde de straal van een bocht, om de besturing bij het naderen en insturen van de bocht zorgvuldig op af te stemmen.

 • VERBETERD PRE-COLLISION SYSTEM

                                                                                      Het Lexus Pre-Collision System stelt de bestuurder in staat om meer potentiële aanrijdingen te vermijden. Het systeem herkent overdag motorfietsen en wanneer u op een kruising links of rechts afslaat, herkent het systeem vroegtijdig tegenliggers en overstekende voetgangers. De werking van Emergency Steering Assist is uitgebreid om u te helpen een aanrijding te vermijden.

 • DYNAMIC RADAR CRUISE CONTROL

                                                                                     Dit systeem maakt gebruik van een millimetergolf radar en een camera om een veilige afstand tot een voorligger te bewaren. Komt de voorligger tot stilstand, dan remt het systeem de RX ook automatisch af. Zodra de auto weer wegrijdt, trekt ook uw RZ 450e weer op. Het systeem reageert snel op voor u invoegende auto's, in combinatie met Lane Trace Assist helpt het u in bochten bovendien een meer natuurlijke lijn te volgen. Dynamic Radar Cruise Control houdt ook langzamer rijdende auto's in de buitenste rijbaan in de gaten.

Wanneer een voetganger, fietser, een motorfiets of een voertuig zich in of vlak naast uw rijbaan bevindt, helpt Emergency Steering Assist u met de besturing om uw RZ 450e stabiel te houden, en daarmee een ongeval te voorkomen. Het systeem voorkomt tevens dat u onbedoeld uw rijbaan verlaat. Vergeleken met het conventionele Emergency Steering Assist, dat reageert op de bestuurder, reageert Emergency Steering Assist met Active Support automatisch en vloeiender, wanneer de situatie daarom vraagt.

Naast het Lexus Safety System + beschikt de nieuwe RZ 450e standaard over een Extended Safety Package. Dit omvat onder meer Lane Change Assistance (LCA) dat, na te zijn geactiveerd door de bestuurder, u op de snelweg helpt door zelfstandig van rijbaan te veranderen. Nieuw is ook de functie Front Cross-Traffic Alert, dat gebruikmaakt van een radar om de bestuurder attent te maken op van beide zijden naderend verkeer.

KRACHTIG DESIGN

 • ‘SEAMLESS E-MOTION’ DESIGN / SLANKE LED KOPLAMPEN

  Met het “Seamless E-motion” designconcept als inspiratie positioneert het design van de voorzijde de RZ 450e duidelijk als een elektrische auto. Omdat een conventionele verbrandingsmotor ontbreekt, is de motorkap lager en konden de luchtinlaten kleiner worden gemaakt. De voor Lexus kenmerkende spindelvorm is als driedimensionaal element in het front geïntegreerd, wat resulteert in een nieuwe, strakke vorm die de technologische evolutie, functionaliteit en prestaties van de RZ 450e onderstreept. De koplampen vormen één geheel met de spindle body. Met hun elegante en uiterst slanke vorm benadrukken ze de onderscheidende L-vorm van de dagrijverlichting, terwijl de reguliere koplampen en richtingaanwijzers minder prominent aanwezig zijn.

 • ATLETISCH SILHOUET, BREDE UITSTRALING

                                                                                      Het vloeiende profiel van de auto loopt richting de achterzijde omhoog, waardoor de auto een atletisch silhouet krijgt. Tegelijkertijd roept het scherpgesneden front een gevoel van kracht en beweging op. De achterzijde van de RZ 450e vestigt de aandacht op voor een SUV kenmerkende kwaliteiten als een ruim interieur en robuuste en veelzijdige rijeigenschappen. De 2.850 mm lange wielbasis versterkt de uitstraling van de auto nog eens extra, door het lage zwaartepunt en de uitstekende balans te benadrukken. De velgen - afhankelijk van de uitvoering in 18" of 20" - zijn zoveel mogelijk op de hoeken van de auto geplaatst.

 • HIGH-TECH ACHTERLICHT, NIEUWE LEXUS-BADGE

  Het futuristische karakter van de RZ 450e wordt onderstreept door de high-tech uitstraling van de achterzijde. De gedeelde dakspoiler verlengt het design achterwaarts en draagt bij aan het stabiele weggedrag van de auto. De elegante LED-strip over de volledige breedte van de auto is een belangrijk kenmerk van de designtaal van Lexus. De trip heeft een minimalistische look om de indruk van eenvoud en precisie te benadrukken, een uitstraling die nog eens wordt versterkt door de onderscheidende, nieuwe Lexus-badge.

De cockpit van de RZ 450e markeert een duidelijke evolutie van ons beproefde Tazuna-concept. De positie van de bestuurder achter het stuur harmonieert fraai met de plaatsing van het instrumentarium, bedieningselementen en het touchscreen display. Het resultaat is een comfortabele ruimte waarin de bestuurder kan volstaan met kleine hand- en oogbewegingen om de auto te bedienen. Dit principe is geïnspireerd op 'Tazuna', een Japans woord voor de subtiele handbewegingen waarmee een ruiter een paard onder controle houdt.

Het optionele, futuristische panoramadak versterkt het gevoel van licht en ruimte in het interieur. Het glas is voorzien van een speciale coating die infrarode straling reflecteert, en die op warme dagen voorkomt dat het interieur door invallend zonlicht te warm wordt. Tegelijkertijd wordt op koude dagen de warmte zoveel mogelijk binnen gehouden. Het achterwege blijven van een rolgordijn levert een gewichtsbesparing op, wat ten goede komt aan de rijeigenschappen, en wat voor Lexus tegelijkertijd het breedste panoramadak tot nu toe mogelijk maakt.

INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

 • EXTRA GROOT 14" TOUCHSCREEN / 10" HEAD-UP DISPLAY

  Het 14" HD touchscreen is perfect gepositioneerd om tijdens het rijden op ontspannen wijze te bedienen en behoort tot de grootste displays van dit moment. U heeft er toegang tot functies als navigatie, audio en climate control. Daarnaast worden belangrijke voertuiggegevens via een 10" Head-Up Display in kleur direct op de voorruit geprojecteerd. Zo bekijkt u gemakkelijk aanwijzingen van het navigatiesysteem en instellingen van het audiosysteem, zonder uw ogen van de weg te halen. Dankzij de knoppen op het stuurwiel is de bediening al even eenvoudig.

 • LEXUS LINK PREMIUM CONNECTIVITY

                                                                                          Zolang u eigenaar bent van de RZ 450e profiteert u kosteloos van de voordelen van Lexus Link Standard Connectivity. Gedurende vier jaar na aanschaf kunt u ook gratis gebruikmaken van het Lexus Link Premium Connectivity Pack, na deze periode kunt u desgewenst een abonnement afsluiten. Het pack geeft u de beschikking over functies als:

  • Cloud-based navigatie & Voice Assistant
  • Actuele verkeersinformatie
  • Beschikbaarheid parkeerplaatsen en -garages
  • Remote Climate: bij alle uitvoeringen van de RZ 450u kunt u op afstand de stuur- en stoelverwarming en de temperatuur in het interieur instellen
 • MARK LEVINSON® SOUND MET 13 LUIDSPREKERS

  Het nieuwe Mark Levinson® Premium Surround System van de RZ 450e is met zijn dertien luidsprekers afgestemd op de akoestische eigenschappen van het interieur. Het systeem omvat onder meer een subwoofer met een diameter van 224 mm en heeft een totaal versterkt vermogen van 1.800 watt. De kwaliteit van het 12-kanaals geluid is vergelijkbaar met die van een volwaardige home-theatre installatie en wordt verder verbeterd door Clari-Fi™, een functie die geluid herstelt wat verloren gaat bij het comprimeren van MP3-bestanden.

Met behulp van Android Auto of Apple CarPlayTM (draadloos) kunt u aan boord van de nieuwe RZ 450e eenvoudig de apps op uw smartphone bedienen via het 14" touchscreen. U beschikt ook over een draadloze oplader die de batterij van uw smartphone 50 procent sneller oplaadt dan voorheen. Uitermate praktisch voor alle passagiers is de aanwezigheid van vijf USB-poorten, waarvan drie voorin en twee op de achterzijde van de middenconsole.

De RZ 450e is uitgerust met onze e-Latch technologie, een elektronische ontgrendeling voor de portieren. Het systeem is gekoppeld aan de Blind Spot Monitor om Safe Exit Assist te kunnen inschakelen. Deze functie voorkomt dat passagiers het portier openen wanneer een andere auto of een fietser van achteren nadert. Berekeningen van Lexus laten zien dat dit systeem meer dan 95 procent van de ongevallen die zich voordoen bij het openen van de portieren, kan helpen voorkomen.

1,9% APR REPRESENTATIEF* EN €2.300 HYBRIDE DEPOSITO VERGOEDING*.

*Onder voorbehoud van status voor 18-plussers. Vrijwaringen kunnen vereist zijn. Voorwaarden zijn van toepassing. Lexus Financiële Diensten.
LEES MEER OVER ONZE PROEFRITTEN

DE BELOFTE VAN ONZE PROEFRIT

Experience Amazing tijdens een proefrit met een Lexus. Kies zelf het model, de locatie en de tijdsduur van uw proefrit.

ANDERE MODELLEN

NX
NX Base
€ 55.850
€ 497 /maand 
UX
UX Base
€ 42.590
€ 410 /maand 
RX
RX Base
€ 70.130
€ 623 /maand 
ES
ES Base
€ 55.700
€ 495 /maand 
LS
LS Base
€ 105.580
€ 938 /maand 
LC CV
LC CV Base Cabrio
€ 138.950
€ 1.237 /maand 
RZ
RZ RZ 450e
€ 71.750
€ 638 /maand 

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/be/nl