1. Owners
 2. Maintenance
 3. MOT
EIGENAARS

APK-KEURING

Vanaf het moment dat uw Lexus vier jaar* oud is, is een APK-keuring verplicht om er zeker van te zijn dat uw auto geschikt is voor gebruik op de openbare weg en dat hij voldoet aan de regelgeving op gebied van veiligheid en milieu. * 3 jaar voor dieselmotoren.

WAT WORDT ER ALLEMAAL GECONTROLEERD BIJ EEN APK-KEURING?

Door uw auto voor de APK-keuring naar de Lexus-dealer te brengen, bent u zeker van de best mogelijke resultaten voor u en uw auto. We stellen alles in het werk om u zo snel weer op weg te helpen. Dat doen we met de voortreffelijke service die hoort bij het merk Lexus en met ervaren monteurs die voor u de APK-keuring uitvoeren.

Een APK-keuring is een uitgebreide keuring om te controleren of een auto voldoet aan alle regelgeving om te mogen rijden op de openbare weg. Niet inbegrepen bij de keuring is de conditie van de motor, koppeling en transmissie.Voor een APK-rapport van de Lexus-dealer is een vaste prijs vastgesteld, dus prijzen vergelijken is niet nodig.

De keuring omvat een grondige inspectie van de verlichting van de auto, de stuurinrichting, wielophanging, accu, brandstofsysteem, de emissies, remmen, velgen en banden. Als uw auto de APK-keuring om wat voor reden dan ook niet doorstaat, dan gebruiken onze monteurs altijd originele onderdelen van Lexus om de reparatie uit te voeren.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE APK

 • Neem contact op met uw Lexus-dealer om een afspraak te maken voor de APK-keuring. Onze deskundige monteurs kennen uw Lexus het beste en zorgen ervoor dat uw auto zo snel mogelijk weer is goedgekeurd.

  Een APK-keuring duurt ongeveer een uur. Als u besluit te wachten bij uw Lexus-dealer, dan geniet u van een enorme gastvrijheid terwijl er aan uw auto wordt gewerkt. U kunt er ook voor kiezen uw auto gedurende enige tijd bij ons achter te laten, om deze weer op te halen op een moment dat het u het beste schikt. Heeft uw auto extra aandacht nodig, dan houdt uw monteur u op de hoogte via de door u gekozen manier van communicatie.

  De APK is een keuring om te bepalen of uw auto de openbare weg op mag. U heeft zelf geen specialistische kennis nodig om voorafgaand aan de APK-keuring van uw auto zelf de belangrijkste punten te controleren.

 • Doorstaat uw auto de APK-keuring niet, dan is het onze prioriteit om u hiervan op de hoogte te stellen en om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Uw Lexus-dealer heeft de noodzakelijke onderdelen doorgaans op voorraad. In het onwaarschijnlijke geval dat dit niet het geval is, dan zorgen we ervoor dat het oponthoud tot het minimum beperkt blijft, zodat u snel weer onderweg bent.

  Voor voertuigen ouder dan 4 jaar* is de APK-keuring een wettelijke verplichting. Tijdens de keuring wordt gecontroleerd of uw auto voldoet aan de essentiële veiligheidseisen om de openbare weg op te mogen. Dit is een visuele controle waarbij geen onderdelen worden gedemonteerd. Zelfs de wielen blijven gedurende de keuring onder de auto zitten. Dit betekent niet automatisch dat uw auto optimaal presteert, maar wel dat deze veilig is voor uzelf en voor uw medeweggebruikers.

  Een onderhoudsbeurt is essentieel om te controleren of uw auto in goede conditie verkeert en of hij optimale prestaties levert. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw auto. Een onderhoudsbeurt bij Lexus is een grondige inspectie van alle belangrijke onderdelen van uw auto, waaronder de motor, verlichting, remsysteem en wielophanging. Dankzij de specialistische kennis van elk model in ons gamma, bent u met een onderhoudsbeurt van onze monteurs onderweg verzekerd van volledige gemoedsrust.

APK CHECKLIST

 •  

  Geluid claxon

  Ruitensproeiers en -wissers


  Niveau ruitensproeiervloeistof


  Complete en onbeschadigde rubberen ruitenwissers


  Veiligheidsgordels zonder scheuren of slijtage


  Als u hard aan de veiligheidsgordel trekt, controleer dan of de vergrendeling werkt.


  Geen bulten of scheuren in de wangen van de banden


  Geen scherpe voorwerpen in de band


  Het minimale profiel is 1,6 millimeter


  Controleer of de banden op beide assen van hetzelfde type en formaat zijn


  De reserveband moet ook klaar voor gebruik zijn


  Controleer of alle exterieurverlichting werkt, inclusief dim- en grootlicht


   

 •  

  De koplampen hebben geen barsten of andere schade

  De carrrosserie mag geen scherpe randen hebben, die voetgangers of fietsers kunnen verwonden


  De bumpers zijn veilig


  Alle portieren kunnen van binnen en van buiten worden geopend


  Het oppervlak dat de ruitenwissers schoonmaken, mag niet beschadigd zijn


  Buiten dit oppervlak mag een chip of sterretje in de ruit niet groter zijn dan 10 millimeter


  De buitenspiegels moeten veilig, schoon en in goede conditie zijn