LC Convertible The Sound of Emotion Hub Image

IN THE DETAILS

LEXUS LC 500 CONVERTIBLE: ZO KLINKT EN VOELT EMOTIE

 • HET OPWINDEND MOTORGELUID VAN DE LEXUS LC 500

  De Lexus LC 500 Convertible herken je niet alleen aan het aparte design en meesterlijk afgewerkte interieur. Ook de indrukwekkende klank van de motor typeert zijn karakter. Het geheim? Een wetenschappelijke aanpak van de Lexus ingenieurs. Onderzoek toont aan dat 400-Hz klanken een gevoel van rust opwekken in de hersenen, terwijl 800-Hz klanken extase losmaken. Met die kennis slaagden ze erin om de perfecte klank te creëren voor de LC 500 Convertible. Zo klinkt de V8 motor beheerst wanneer er rustig wordt gereden en uitbundig tijdens snelle acceleraties – een grandioze symfonie die je voelt tot in elke vezel van je lichaam. We noemen het ‘the harmony of opposites’.

 •     Body Content Image 2

  AERODYNAMICA CREËERT RUST

  De vloeiende en evenwichtige lijnen van de Lexus LC 500 trekken meteen de aandacht. Maar ze werden ook ontworpen met een duidelijk doel. De aerodynamische schouderlijn van de wagen leidt zoveel mogelijk wind van het koetswerk weg. Ook het transparante windscherm achteraan helpt om de luchtstroom te minimaliseren. Het resultaat: meer rust en minder wind voor zowel bestuurder als passagiers. Daarnaast detecteert de airconditioning of er met het dak open of dicht wordt gereden, om zo de temperatuur en luchtstroom aan te passen op basis van het zonlicht, de buitentemperatuur en de snelheid van de wagen. De intelligente Climate Concierge regelt de temperatuur van onder meer de hoofdsteunen en zelfs de plaatsen op het stuurwiel waar de handen rusten. Cruisen met de haren in de wind was nooit zo comfortabel.

 •     Body Content Image 3

  NIET TOEVALLIG EEN SOFT-TOP

  Dat de Lexus ontwerpers kozen voor een soft-top bij het ontwikkelen van de LC 500 Convertible, is geen toeval. Een zacht dak is eleganter en geeft hem hetzelfde strakke en uitgepuurde silhouet van de Coupé. Ook de prestaties zijn even indrukwekkend als de LC 500 Coupé, dankzij de keuze van lichtgewichtmaterialen en een lager zwaartepunt. Om te voldoen aan de hoogste Lexus-standaarden werd de werking van het dak rigoureus getest. Terwijl soft-tops doorgaans een levensduur hebben van tien jaar, kon het dak van de LC 500 niet minder dan 18.000 keer na elkaar geopend en gesloten worden zonder het minste probleem. Aan de wijze waarop het dak opent, herken je overigens de hand van de Takumi-meesters: beheerst en sierlijk, net zoals Japanse kalligrafen schrijven. . Ontdek de Lexus LC 500 Convertible in alle detail..