1. Discover Lexus
  2. Alles over Lexus luxe
  3. Het comfort van Lexus-zetels

HET COMFORT VAN LEXUS-ZETELS

De zetels van elke Lexus zijn ontworpen voor optimaal comfort. Zo voelt u zich ontspannen als bestuurder én als passagier. Perfect volgens de Japanse traditie van gastvrijheid.

ZITPLAATSEN VOOR UITZONDERLIJK COMFORT

 

Omotenashi, de Japanse traditie van gastvrijheid, is een kunst op zich. De gastheer of -vrouw stelt alles in het werk opdat de gast een aangenaam en comfortabel verblijf heeft. De ontwerpers van Lexus hebben precies hetzelfde doel: ze willen dat u na een lange autorit meer uitgerust en ontspannen bent dan ervoor. Zelfs als u net urenlang heeft moeten aanschuiven in de file. Met dat idee voor ogen, ontwierpen ze zetels met een ongeëvenaard comfort. Voor de chauffeur én zijn passagiers.

DE BESTUURDER IS HET ZWAARTEPUNT

Om het welzijn van de bestuurder van een Lexus-hybride te optimaliseren, lijnden de ontwerpers de heup van de chauffeur uit met het zwaartepunt van het voertuig. Dit centrale punt wordt zo laag mogelijk gehouden. Het resultaat is een unieke rijervaring. Als bestuurder lijkt het wel alsof uw Lexus in de bochten om u heen draait. In de Lexus UX, de gedurfde hybride SUV voor in de stad, geeft deze verminderde afstand tussen de heup en de hiel het gevoel dat u dichter bij de weg staat dan in een gewone SUV. Om nog maar te zwijgen over het in- en uitstappen, wat voor chauffeur en passagiers véél makkelijker verloopt.

HET 'SEAT-IN CONTROL'-CONCEPT

Aan boord van de Lexus UX wordt deze mensgerichte benadering ook weerspiegeld in de 'seat-in control'-cockpit. Alle essentiële functies van het voertuig zijn gegroepeerd aan de kant van de bestuurder. Bovendien kan u de hele cockpit makkelijk bedienen: dankzij de vorm van de rugleuning kan u overal aan terwijl u comfortabel achteroverleunt.

IEDER MENS IS UNIEK

Gestalte, morfologie en voorkeuren verschillen van persoon tot persoon. Maar om volledig trouw te blijven aan de traditie van Omotenashi, houden we bij Lexus graag rekening met alle types bestuurders en passagiers. Daarom bieden de stoelen van de Lexus UX bijvoorbeeld 6 handmatige aanpassingen en 8 elektrische verstelposities. Zo vindt iedereen in 1-2-3 zijn ideale afstelling. De voorste stoelen verwelkomen je als een zachte cocon. In de stoelen zitten veren en schuim die de druk op de heupstreek verlichten. Ontdek hier alle details van het luxueuze comfort van de Lexus UX-crossover.