1. Discover Lexus
  2. Alles over Lexus luxe
  3. Hybride Rijden

RIJ HYBRIDE ZONDER STEKKER, MET ALLE VOORDELEN

Al sinds 2004 is Lexus een pionier op het vlak van zelfopladende hybrides. Daarmee tonen we dat het mogelijk is om zowel het brandstofverbruik als de emissies gevoelig te verlagen, zonder dat de wagen moet ingeplugd worden. Hybride rijden zonder stekker dus. Het concept is eenvoudig, de technologie erachter geavanceerd.

START IN STILTE, RIJ ZEN


De hybride aandrijving past helemaal in het luxueuze comfort waar Lexus voor bekend staat. Starten en wegrijden verloopt elegant en geruisloos. Geen motorgeluiden, geen trillingen, geen uitlaatgassen. En dat zonder dat de wagen opgeladen moet worden. Deze elektrische modus is ideaal voor de korte afstanden van het moderne stadsverkeer. Dankzij de stille rijervaring en het luxueuze interieur dat gericht is op uw gemak, blijft u op elk moment Zen achter het stuur. Bij Lexus noemen we het Omotenashi: alles is afgestemd op uw welbehagen.  


Intelligente aandrijving voor zorgeloos rijplezier
De Lexus Hybrid Drive bestaat uit een elektromotor, generator en vermogensverdeler. Het is een compact systeem, niet groter dan een klassieke automaat. De energiestromen worden gestuurd door een geavanceerde Power Control Unit die continu de optimale aandrijving kiest: elektrisch, benzine of een combinatie van beide. Bij hogere snelheden neemt de ultrasoepele benzinemotor volgens de efficiënte Atkinson-cyclus het bijna onhoorbaar over. Waar nodig krijgt hij nog hulp van de elektromotor. Dankzij het ruime koppel die de elektromotor en de benzinemotor samen genereren, zijn snelle en lineaire acceleraties gegarandeerd.  

WEK ENERGIE OP TIJDENS HET RIJDEN

Rem, of haal uw voet van het gaspedaal en het regeneratieve remsysteem van een Lexus hybride recupereert de kinetische energie die anders verloren gaat – zonder dat de motor in snelheid afneemt. Energie wordt opgeslagen als elektriciteit in de hybride batterij. Daardoor hoeft u de wagen vooraf nooit in te pluggen om op te laden. Gewoon instappen en vertrekken. Ook dit is een deel van de Omotenashi-filosofie. U behaalt een lager brandstofverbruik en lagere emissies, terwijl u zelf geen extra inspanningen hoeft te leveren. Enkel rijden