1. Discover Lexus
  2. Alles over Lexus luxe
  3. Innovatieve ruitenwissers

INNOVATIEVE RUITENWISSERS

Bij Lexus draait alles rond Omotenashi: inzicht en begrip voor wat u als bestuurder of passagier belangrijk vindt. Daar gaan we heel ver in. Zelfs de ruitenwissers van onze wagens worden ontwikkeld vanuit die gedachte. Ze pauzeren voor passagiers tijdens het uitstappen in regenweer en garanderen meer efficiëntie dankzij hun specifieke ontwerp.

INNOVATIEVE RUITENWISSERS

De ruitenwissers op een Lexus zijn niet alleen ontworpen om perfect bij het ontwerp van de auto te passen. Hun werking is ook zorgvuldig ontworpen. In tegenstelling tot conventionele ruitenwisserbladen, die op vier plaatsen zijn bevestigd, hebben de ruitenwissers van de Lexus NX bijvoorbeeld maar één steunpunt. Daardoor is het blad lager gepositioneerd, wat het windgeruis vermindert. Dankzij dit ontwerp werken de ruitenwissers perfect, zelfs bij hoge snelheden.

RESPECT VOOR DE PASSAGIERS       

Verschillende Lexus-modellen zijn uitgerust met ruitenwissers die pauzeren terwijl passagiers uitstappen. Zo worden ze niet nat gespetterd. Daarna werken ze gewoon verder terwijl de wagen opnieuw vertrekt. Dit is een mooi voorbeeld van onze Omotenashi-filosofie, waarbij respect en dienstbaarheid centraal staan. En dat voor zowel bestuurder als passagiers

MEER VEILIGHEID AAN HET STUUR       

De technologie in een Lexus denkt mee met de bestuurder. Zo zijn ruitenwissers uitgerust met een sensor die hen geleidelijk kan doen vertragen om de concentratie aan het stuur niet te breken. Dat verhoogt de veiligheid en voelt aangenamer voor de bestuurder. Het zijn kleine details die een Lexus maken tot wat hij is.