1. Discover Lexus
  2. Alles over Lexus luxe
  3. Vijf laklagen

VIJF LAKLAGEN VOOR EEN ONEINDIG DIEPE GLANS

We kennen allemaal de schitterende glans van nieuwe auto’s onder de spotlights op een autosalon of in de showroom. Dat is bij Lexus geen uitzondering maar standaard op elk model. Via een uitgekiend lakprocédé met niet minder dan vijf lagen, bereiken we een diepte en een helderheid die het traditionele lakwerk ver overstijgen.

HET GEHEIM VAN RIJKE KLEUREN

Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Dat spreekwoord is nergens zo belangrijk als bij auto’s. Daarom wordt bij Lexus veel aandacht besteed aan de lak. De rijke, diepe kleuren fascineren vanuit elke hoek en dat is geen toeval. Er worden vijf laklagen aangebracht, bovenop de beschermende coating van het koetswerk. Tussen de lakkleuren worden extra lagen verwerkt voor betere reflecties en een ideale balans tussen helderheid en diepte – twee factoren die elkaar normaal tegenwerken. Dankzij die extra lagen reageert de lak ook anders en beter op zonlicht.

DE FINISHING TOUCH

De lak wordt vier keer ‘gebakken’, om ervoor te zorgen dat alle lagen optimaal hechten. Daarna volgt de finishing touch. Via een speciale techniek met water en schuurpads wordt het hele koetswerk nauwkeurig behandeld. Via ‘wet-sanding’ of natschuren verdwijnt elke oneffenheid in het oppervlak.

 

Technologie en Takumi hand in hand
Ook bij het lakken is de expertise van de Takumi cruciaal. Ze controleren manueel het oppervlak van elke Lexus die uit de lakstraat komt. Hun vingers zijn jarenlang getraind om zelfs de kleinste imperfecties te ‘lezen’ met meer feeling dan een digitaal oog. En daar stopt het niet. Ook bij het lakken zelf is hun inbreng onmisbaar. De beweging van een automatische spuitarm bijvoorbeeld, wordt gemodelleerd naar de beweging die een Takumi maakt als hij een wagen met de hand spuit. Alles voor het perfecte resultaat.