1. Discover Lexus
  2. Alles over Lexus luxe
  3. Handgestikt leder

HANDGENAAID LEDER

HANDGESTIKT LEDER VOOR DE ULTIEME INTERIEURBELEVING

Perfectie zit hem in de details, kleine dingen die je pas opmerkt als ze er niet meer zijn. De lederen bekleding in een Lexus ademt pure luxe en vakmanschap, met handgestikte naden die het hoogwaardige karakter van het interieur benadrukken. Aan alles zie je en voel je het meesterschap van de ambachtslieden, de Takumi.

Een dojo van luxe en verfijning
Bij de productie van een Lexus mag niet zomaar iedereen aan de interieurbekleding werken. Die eer is weggelegd voor Takumi, ambachtslieden met minstens dertig jaar ervaring. Ze perfectioneren hun vakmanschap in een dojo, een naai-atelier dat speciaal werd opgericht om de grootste talenten op te leiden. Pas nadat ze een uitgebreid programma hebben doorlopen en zich onderscheiden hebben in het ambacht, zijn deze Takumi klaar voor het echte werk. Elk Lexus-interieur dat door hun handen gaat, voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

DE GOUDEN HANDEN VAN DE TAKUMI

Takumi gebruiken de modernste technologieën om tot een perfect resultaat te komen. Maar de menselijke inbreng, hun jarenlange ervaring en gevoelige tastzin, blijft cruciaal. Hun handen zijn hun waardevolste gereedschap. Ze voelen de kleinste imperfecties tot afwijkingen van minder dan een millimeter. Zo kunnen de Takumi persoonlijk toezien op de finishing touch voor elk Lexus interieur.

Origamikunst in het interieur

Elk Lexus interieur is een lust voor het oog, elegant vormgegeven en vol delicate patronen. Daarvoor halen de ontwerpers inspiratie uit onder meer uit origami, de Japanse kunst van het vouwen. Ook voor de interieurbekleding worden de principes van de origami geïntegreerd in de vormgeving. Het resultaat is eenvoudig en discreet maar ook geraffineerd. Of zoals ze in Japan zeggen: Shibumi.