1 2020 motorsport hero

TECH1 RACING

HET SEIZOEN GAAT VAN START

In samenwerking met Lexus neemt het Tech1 Racing Team uit het Franse Toulouse voor het tweede achtereenvolgende jaar deel aan de GT World Challenge Europe. Na de ontwikkelingen rond COVID-19 gaat het seizoen eindelijk van start. Volg de avonturen van het team, dat de Silver Cup in de GT3-klasse wil winnen.

FRANS TALENT
Dit jaar is het stuurwiel toevertrouwd aan een drietal jonge Franse coureurs. Aurélien Panis en Thomas Neubauer nemen deel aan het Sprint Championship, met Timothé Buret die de line-up voor de Endurance races completeert. Ondanks een gemiddelde leeftijd van niet meer dan 23 jaar heeft het team in het verleden al nauw samengewerkt met de coureurs in verschillende categorieën.

Door de rol van Aurélien Panis als officiële coureur te bevestigen, maakt Lexus de weg vrij voor jongeren om het merk in GT te vertegenwoordigen. Aurélien is een getalenteerde en consistente coureur, met uitstekende single-seater vaardigheden en heeft recentelijk bewezen in meerdere raceklasses competitief te kunnen zijn.

Timothé Buret heeft met het team veel ervaring opgedaan in de ELMS en de 24 uur van Le Mans. Vorig jaar versterkte hij tijdens de 24 uur van Spa het team van Lexus in de GT3-klasse.

Thomas Neubauer is een coureur met veel energie en enthousiasme. Hij is hongerig naar overwinningen en reed als enige van het drietal al een volledig seizoen in de GT3. Zijn ervaring zal bijzonder nuttig zijn voor zijn teamgenoten.

  

  
    2 2020 motorsport long body
KLAAR OM TE RACEN
"Ik ben blij en trots om als fabriekscoureur van Lexus in de GT World Challenge Europe te kunnen rijden", aldus Aurélien Panis - GT3 GTWCE Endurance Cup & Sprint Cup coureur. "Het is ook fijn om weer terug te zijn bij het Tech1 Racing team, waar ik mijn debuut heb gemaakt in de Formula Renault 3.5. Het team gaf me vorig jaar al de kans om in Blancpain Sprint een aantal races met de Lexus te kunnen rijden."

“We zijn heel gelukkig om weer te kunnen samenwerken met Lexus", aldus Sarah Abadie, Teammanager van Tech1. “We willen Lexus bedanken voor het vertrouwen om onze samenwerking voort te zetten met de RC F GT3. We zijn bovendien niet alleen in technisch en sportief opzicht dankbaar. Lexus ondersteunt ons idee om een programma voor jonge coureurs op te zetten en om zo het geweldige merk te vertegenwoordigen in de GT-klasse." Het is aan ons om de uitdaging aan te gaan om de Silver Cup in de GT World Challenge Europe te winnen en om zo Lexus in de schijnwerpers te zetten.”

“Lexus Europe verheugt zich op het nieuwe seizoen met Tech1 Racing en met Olivier Panis in het World Challenge Europe Championship,” stelt Olivier Naus - Manager Brand, Events & Motorsport van Lexus Europe. "We kunnen niet wachten om de auto op het circuit te zien!"

“Met Aurélien, Thomas en Timothé hebben we voor 2020 een sterke line-up. We zijn ervan overtuigd dat deze coureurs de toekomst van de autosport zijn en zien ernaaruit ze achter het stuur te zien van de RC F GT3.”

  

  
    3 2020 motorsport long body
VOLG HET KAMPIOENSCHAP
Vanwege de situatie rond COVID-19 kon de oorspronkelijke racekalender niet intact blijven. Voor de GT World Challenge Powered by AWS is echter een nieuwe seizoensindeling opgesteld, met een gewijzigd raceschema voor Europa.

We zullen verslag doen van elke verreden race en van de prestaties van ons team. Ga hier naar de officiële GT World Challenge Europe website.