1. Owners
  2. Connected Services
GECONNECTEERDE DIENSTEN & MULTIMEDI

BLUETOOTH®

Verrijk uw rijbeleving met de gebruiksvriendelijke Bluetooth® technologie. Verbind uw smartphone met uw Lexus en u bent connected tijdens elke rit.

SLUIT UW TELEFOON AAN VIA BLUETOOTH®

Door uw toestel te koppelen met uw auto, kunt u handsfree telefoongesprekken voeren en heeft u ook toegang tot andere functies van uw smartphone. Het leven gaat immers gewoon door als u achter het stuur zit.

CONTROLEER DE BLUETOOTH COMPATIBILITEIT VAN UW AUTO

Gebruik onze onderstaande Bluetooth checker om te kijken of uw auto compatibel is voor gebruik van Bluetooth.

ANTWOORDEN OP UW VRAGEN OVER BLUETOOTH

Heeft u vragen over de Bluetooth technologie in uw auto, lees dan onze FAQ's hieronder of neem contact op met uw dichtstbijzijnde Lexus-dealer.

Bluetooth is een technologie om draadloos data over korte afstanden te kunnen versturen. Het maakt gebruik van een specifieke radiofrequentie om via een draadloos netwerk data te versturen. Deze connectiviteit is een veilige manier om bestanden uit te wisselen en wordt onder meer toegepast in smartphones en digitale camera's.

1. Begin door Bluetooth in te schakelen op uw smartphone,

2. Haal in uw Lexus uw voeten van de pedalen en zet de transmissie in 'PARK'. Druk vervolgens één keer op de ‘POWER’ knop om het audio- en multimediasysteem aan te zetten.

3. Wanneer het systeem actief is, druk dan op de ‘MENU’ knop op de middenconsole om het menu weer te geven.

4. Selecteer met behulp van de Remote Touch controller ‘SETUP’ > ‘BLUETOOTH’ > ‘ADD DEVICE’ en kies uw toestel uit de lijst.

5. Volg de instructies op het scherm van uw toestel om de registratie af te ronden. Mogelijk krijgt u de vraag om met een code de identiteit van uw toestel te bevestigen, maar de verbinding kan ook automatisch tot stand komen.

6. Na registratie van uw toestel keert u terug naar het ‘BLUETOOTH’ instelmenu en stelt u in of u uw toestel verbindt als telefoon, audiospeler, of beide.

7. Nadat uw toestel aan de Lexus NX is gekoppeld, wordt deze automatisch herkend door uw auto. U hoeft op uw toestel slechts Bluetooth te activeren om de verbinding tot stand te brengen.

8. Wanneer de smartphone is verbonden met de auto, kunt u gemakkelijk en veilig telefoongesprekken voeren. Ook kunt u vanaf uw telefoon of tablet muziek streamen via het 'AUDIO' menu van het multimediasysteem van uw auto.

Als u nog steeds problemen ervaart, bekijk dan de volgende details voordat u voor verdere ondersteuning contact opneemt met uw Lexus-dealer.

1. Controleer met behulp van de hierboven beschreven methode of uw toestel compatibel is met Lexus Bluetooth.

2. Controleer of de telefoon of de auto geen ander toestel registreert. Kies 'Settings' en vervolgens 'Bluetooth' en dan 'Add Phone' om er zeker van te zijn dat uw auto beide toestellen herkent.

3. Verwijder tijdelijk een van de toestellen als het systeem beide toestellen niet kan vinden.