1. Electrified
  2. Plug-in Hybrid
  3. How It Works
PLUG-IN HYBRIDE

HOE HET WERKT

Met een plug-in hybride van Lexus geniet u van het beste van gewone oplaadtechnologie en zelflaadtechnologie. Ontdek hoe het werkt en waarom het concept de ideale combinatie van vermogen, efficiëntie en veiligheid biedt.

HOE HET WERKT

WAT IS EEN LEXUS PLUG-IN HYBRIDE?


Een plug-in hybride (of PHEV) heeft zowel een benzinemotor als een elektromotor. De batterij, die thuis of onderweg bij een laadstation kan worden opgeladen, is groter dan die van een standaard hybride. Dit betekent dat u verder kunt reizen met alleen elektrische energie in de EV-modus, zonder uitstoot.

Met de nieuwe Lexus NX, bijvoorbeeld, kunt u 65 km emissievrij rijden, in de stad zelfs 80 km. PHEV's bieden ook de extra zekerheid van een benzinemotor die bij hogere snelheden in een zeer efficiënte hybride modus werkt, maar ook een back-up biedt wanneer de batterij leeg raakt.

 

HOE HET WERKT

WAAROM ZOU IK KIEZEN VOOR EEN PLUG-IN HYBRIDE?

Een plug-in hybride biedt de ideale oplossing voor wie het beste evenwicht wil tussen de prestaties van een elektromotor en die van een benzinemotor. U kunt genieten van brandstofbesparing en rijden zonder vervuiling bij lagere snelheden. U kunt ook met een gerust hart lange ritten ondernemen, naast de kortere die traditioneel met elektrische auto's worden geassocieerd. Het opladen van uw batterij is eenvoudig en gemakkelijk en de aanwezigheid van de benzinemotor vermindert de 'actieradiusangst' die velen ervaren die voor het eerst voor een elektrische auto kiezen. 
PLUG-IN HYBRIDE

ONTDEK DE GLOEDNIEUWE NX

HOE HET WERKT

HOE KAN IK EEN PLUG-IN HYBRIDE OPLADEN?

Plug-in hybrides zijn uitgerust met een kleinere batterij dan volledig elektrisch aangedreven auto's. Dat betekent dat u de batterij sneller kunt opladen, met een laadpaal thuis, of onderweg bij een van het snel groeiende Europese netwerk van publieke laadpunten onderweg. Thuis kunt u gebruikmaken van een standaard stopcontact of een Lexus Wallbox om sneller te kunnen laden. Bent u onderweg, dan toont de Lexus Link app u in heel Europa het dichtstbijzijnde publieke laadpunt, inclusief de beschikbaarheid en de prijs per kWh.

 

HOE HET WERKT

HOE VOELT HET OM TE RIJDEN MET EEN PLUG-IN HYBRIDE?

De rijeigenschappen van een plug-in hybride zoals de nieuwe NX 450h+ zijn imposant, ongeacht uw persoonlijke rijstijl. De eerste Lexus Plug-in Hybride biedt een unieke mix van rijcomfort en dynamiek, een combinatie die bij de ‘Lexus Driving Signature’ noemen. In de EV modus is met name het stille rijgedrag van de auto opvallend. Bij het in werking treden van de verbrandingsmotor verloopt de overgang van elektrisch rijden naar de benzinemotor vloeiend en ongemerkt, waarna de auto bij hogere snelheden rijdt als elke andere auto. Elke rit is even soepel en ontspannen. U heeft de volledige controle, met de kracht en het opwindende rijplezier dat u mag verwachten van een Lexus.