1. Business
  2. Hybrid for Business
BUSINESS

3 TIPS VOOR DE JUISTE KEUZE

Op zoek naar de perfecte bedrijfswagen? Dan kiest u best niet de eerste de beste auto die 100% fiscaal aftrekbaar is. Het totale kostenplaatje (Total Cost of Ownership) geeft een veel eerlijker beeld. En ook de uitstootnorm van de fabrikant is belangrijk, net als de manier waarop de auto gebruikt wordt.

WAAROP LETTEN BIJ UW NIEUWE BEDRIJFSWAGEN?

De hoogste fiscale aftrekbaarheid is niet langer de enige belangrijke factor om een bedrijfswagen aan te schaffen. Om het totale kostenplaatje van een auto te bepalen, spelen er verschillende elementen mee.

De benzinemotor en elektromotor(en) vormen een synergie. De soepele, stille en schone elektromotor(en) werkt naadloos samen met de benzinemotor. Ontdek hier hoe full hybrid werkt.

Laadinfrastructuur? Niet nodig. Een full hybrid Lexus zet tijdens het rijden én remmen kinetische energie om in elektrische energie. Zo laadt de wagen zelf zijn hybride accu op.

Een full hybrid is doorgaans voordeliger in aanschaf en gebruik dan een vergelijkbare auto met een dieselmotor. Zowel het onderhoud als nieuwe onderdelen kosten aanzienlijk minder.

De hybrides van Lexus bieden de grootste actieradius van alle zelfopladende hybrides. Uw full hybrid Lexus heeft dus alle voordelen van een elektrische wagen, maar zonder de zorgen over verre afstanden. Bovendien komen veel van onze modellen met een 10-traps automatische transmissie. Zo schakelt u nauwkeuriger én rijdt u sportiever.

De uitstoot van NOx (stikstofoxide) en roetdeeltjes ligt bij een full hybrid véél lager dan bij dieselmotoren. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over lage emissiezones en andere milieu-maatregelen.

Alle full hybrid modellen van Lexus behaalden de maximale 5 sterren bij de crashtest van Euro-NCAP. Bovendien krijgt u bij uw Lexus standaard 3 jaar fabrieksgarantie. U kan dus op uw beide oren slapen.

01

Kijk naar de totale kost

U dacht dat een 100% fiscaal aftrekbare bedrijfswagen altijd de meest voordelige keuze was? De waarheid is genuanceerder. Er zijn veel meer factoren die de Total Cost of Ownership (TCO) beïnvloeden: de restwaarde bij eventuele verkoop, de maandelijkse leasevergoeding, brandstofkosten, verzekeringen, onderhoudskosten ... Pas wanneer u dat totale kostenplaatje kent, kan u de juiste keuze maken.
02

Vergelijk de uitstootnormen

Hoe de uitstoot gemeten wordt, is bepalend voor de fiscale aftrekbaarheid van een wagen. Bij Lexus zetten we zowel de NEDC2-norm als de nieuwe, strengere WLTP-uitstootnorm op het gelijkvormigheidsattest. Maar niet alle autofabrikanten zijn zo transparant. Opletten, dus.
03

Denk aan het gebruik

De belangrijkste factor om op te letten, wanneer u een budgetvriendelijke bedrijfswagen kiest? Dat is ongetwijfeld het gebruik: de frequentie, lengte en snelheid van ritten bepalen welke motorisering optimaal is. En daar hangt dus ook de kostprijs van de wagen van af.

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/be/nl?fuelType=h_1