1. Owners
 2. Connected Services
 3. Lexus Link App
 4. Faqs

VEELGESTELDE VRAGEN

Om een auto toe voegen klikt u op de homepage op 'Voeg auto toe'. Heeft u al een auto toegevoegd, klik dan op Mijn Garage, scrol omlaag en klik op 'Verwijder auto'.

Selecteer in de Lexus Link+ app eerst uw auto in Mijn Garage. Klik vervolgens op Connected Services Center. Volg daarna het menu om de voor uw auto beschikbare Connected Services te activeren.

 

Wanneer een of meerdere connected auto's in Mijn Garage nog niet zijn geactiveerd, ziet u bij het inloggen in de app een scherm met een welkomstboodschap om Connected Services te activeren. Slaat u deze stap over, dan kunt u de services in een later stadium activeren door de hierboven beschreven stappen te volgen. 

 

Kijk voor meer informatie in onze How-to-guide. 

 

Opmerking: tijdens het activeren dient u de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid te accepteren.

Wilt u Connected Services op de Lexus Link+ app definitief stopzetten, kies dan de betreffende auto in Mijn Garage en klik op het Connected Services Center. Volg daarna de beschreven stappen om deze diensten te deactiveren. 

 

Kijk voor meer informatie in onze How-to-guide. 

Via de Lexus Link+ app heeft u altijd de volledige controle over uw auto, waar u zich op dat moment ook bevindt. De app is eenvoudig in het gebruik en biedt een aantal unieke functies die een extra dimensie geven aan uw rijbeleving. U kunt uw ritten plannen, snel uw geparkeerde auto vinden, zien wanneer uw auto toe is aan zijn eerstvolgende onderhoudsbeurt, uw voertuiggegevens bekijken en belangrijke mededelingen over uw auto ontvangen. Ook kunt u op afstand functies als climate control, portiersloten en alarmlichten van uw auto bedienen.

De vijf symbolen staan voor de volgende secties, van links naar rechts:

 

 • Auto - Plattegrond - Berichten - Account - Support

U kunt de Connected Services op elk moment gebruiken. De voertuiggegevens worden naar de auto doorgestuurd zodra de motor wordt uitgeschakeld. Vervolgens kunt u direct de gegevens van uw laatste rit inzien. U heeft dekking nodig van een mobiel netwerk om de data te versturen, mogelijk werkt dit niet in een ondergrondse parkeergarage.

De accountgegevens voor de My Lexus app zijn identiek aan die voor het Klantportaal. U kunt op beide platforms het wachtwoord wijzigen. 

 

Om het wachtwoord te wijzigen, gaat u naar het inlogscherm en klikt u op 'Wachtwoord vergeten'.

Uw dealer dient uw identiteit te bevestigen om er zeker van te zijn dat ongeoorloofde personen geen toegang hebben tot persoonlijke gegevens van onze klanten.

 

U wordt hiertoe verzocht een bezoek te brengen aan uw Lexus-dealer, omdat het beschermen van uw persoonlijke gegevens voor Lexus een belangrijke prioriteit is.

 • Zeg uw abonnement op de Connected Services op en verwijder in de app de auto uit uw account
 • Verwijder uw gebruikersprofiel uit het multimedia systeem van uw auto
 • Hef uw account niet op, aangezien u in de toekomst een eventueel nieuwe Lexus weer aan uw account kunt toevoegen. Vergeet niet om de nieuwe eigenaar van de auto te laten weten dat de auto beschikt over Connected Services.

U kunt de Connected Services niet langer gebruiken wanneer het Voertuig Identificatie Nummer (VIN) uit uw account wordt verwijderd.

Om de instellingen voor uw profiel aan te passen, klikt u rechts onderin het scherm op het Account-icoon in de navigatiebalk.

Connected Services is gedurende een periode van tien jaar inbegrepen bij de aankoop van elke Lexus die beschikt over Connected Services.

 

Voor modellen met Smart Connect geldt een gratis periode van vier jaar voor Connected Services.

De Connected Services van de Lexus Link+ app functioneren gedurende een periode van tien jaar. Gedurende deze periode neemt Lexus de kosten van het dataverbruik van de Connected Services voor haar rekening. De Lexus Link+ app functioneert echter ook zonder Connected Services. 

Op de pagina Mijn Garage kunt u onder Service en Onderhoud klikken op Mijn dealer. Hier kunt u uw voorkeur instellen voor uw Lexus-dealer.

Hybrid Driving Coaching geeft u gerichte coaching om uw hybride rijstijl te verbeteren, gebaseerd op voorgaande ritten. Zo kunt u de EV-modus maximaal benutten om uw brandstofverbruik te verlagen en om zo milieubewust mogelijk te rijden.

Ja, op bepaalde modellen. Op het dashboard dat u vindt op het startscherm ziet u een meter die het huidige brandstofniveau aangeeft, alsmede de resterende actieradius.

Ja, op bepaalde modellen kunt u de status van portieren, ramen, kofferklep en verlichting zien. 

 

Ga naar het startscherm om de status te bekijken. Klik op Status Voertuig.

 

Neem voor meer informatie over de per model beschikbare functies contact op met uw Lexus-dealer, of ga naar onze website.

Ja, bij bepaalde modellen kunt u uw auto via de app op afstand ontgrendelen en afsluiten. De knoppen hiervoor vindt u in de Remote Control card.

 

Let erop dat het niet mogelijk is om:

 

 • De auto af te sluiten wanneer één of meerdere portieren open staan en/of wanneer de Smart Key zich in de auto bevindt
 • De auto af te sluiten wanneer het alarmsysteem is ingeschakeld, of wanneer de auto met de fysieke sleutel handmatig werd afgesloten

 

Neem voor meer informatie over de per model beschikbare functies contact op met uw Lexus-dealer, of ga naar onze website.

Ja, bepaalde modellen kunt u op een drukke parkeerplaats vinden door op afstand de alarmlichten van de auto in te schakelen.

 

Ga in de Lexus Link+ app naar de Remote Control card. Door op Alarmlichten te klikken, activeert u de alarmlichten zodat u gemakkelijk uw auto kunt vinden.

 

De alarmlichten worden gedurende 60 seconden geactiveerd. Na deze 60 seconden kunt u de functie Alarmlichten opnieuw activeren. 

 

Neem voor meer informatie over de per model beschikbare functies contact op met uw Lexus-dealer, of ga naar onze website.

Ga naar het Services dashboard en klik op Hybrid Driving Coach (voor Hybride voertuigen), EV Coaching (voor batterij-elektrische voertuigen) of Analyase Rijgegevens (voor niet-elektrische voertuigen). Klik op Alle Ritten om uw voorgaande ritten te zien en klik vervolgens op een rit om de daaraan gekoppelde gegevens te bekijken. De gegevens van uw laatste rit kunt u ook terugvinden op het startscherm in het dashboard.

De Lexus Link+ app wordt ondersteund door: 

 

 • iOS toestellen met versie 15.0 of hoger
 • Android toestellen met versie 7.0 of hoger, met uitzondering van het merk Huawai (Huawei introduceerde in juni 2021 het eigen HarmonyOS)

De versie van de app op uw smartphone kunt u vinden onderaan de Account sectie.

U dient uw gegevens in te voeren in het multimedia systeem van uw auto/ Koppel vervolgens uw multimedia aan het Voertuig Identificatie Nummer (VIN) van uw auto. Vervolgens verbindt u via Bluetooth en uw smartphone uw auto met het internet. Vervolgens kunt u gebruikmaken van de functie Mijn Bestemmingen. 

 

Ga voor meer informatie naar onze How-to-guides.

Als u beschikt over een set startkabels/accubooster en een tweede voertuig dan kunt u uw auto starten door de procedure in de gebruiksaanwijzing te volgen.

Ja en nee. U kunt een auto toevoegen aan meerdere accounts, maar u heeft slechts via één account toegang tot Connected Services en andere persoonlijke gegevens.

Ga naar de iOS App Store of Google Play Store and en zoek de Lexus Link+ app. Daarna kunt u de app gratis downloaden.

Het account wordt gedeeld door de Lexus Link+ app en het Klantportaal. Op beide platforms kunt u vanuit het inlogscherm een account aanmaken. Na het aanmaken van een account krijgt u een e-mailbericht ter bevestiging. Hierna heeft u toegang tot uw account en kunt u uw auto('s) toevoegen.

Voor sommige modellen kunt u via de Lexus Link+ app de functie Remote Climate activeren om voor vertrek het interieur te verwarmen of te koelen, en zo de temperatuur op een aangenaam niveau te brengen.

 

Vanuit het Remote Control scherm kunt u gedurende tien minuten Remote Climate activeren. Wanneer de functie in werking is, geeft de Lexus Link+ app aan hoeveel tijd er nog over is voordat Remote Climate wordt gestopt. U kunt de functie twee maal opnieuw activeren (2x10min).

 

Let op dat bij sommige modellen ook de motor start wanneer u de basisfunctie Remote Climate inschakelt. Ook andere functies die tijdens de vorige rit actief waren (voordat u de motor uitzette) worden weer ingeschakeld (bijv. temperatuur, stoelverwarming, radio, etc.).

 

Voor sommige modellen heeft Remote climate een aantal extra functies, zoals:

 

 • Remote bediening van stoelventilatie, stoelverwarming, stuurverwarming en voorruitverwarming.
 • Instellen Remote climate: bepaal van tevoren wanneer u het interieur van uw auto wilt koelen of verwarmen.

 

Opmerking: als gevolg van wettelijke bepalingen is de basisfunctie voor Remote Climate in Oostenrijk niet beschikbaar voor uitvoeringen met verbrandingsmotor en hybrides. Voor batterij-elektrische en plug-in elektrische voertuigen is de functie in Oostenrijk wel beschikbaar.

 

Voor batterij-elektrische voertuigen en plug-in elektrische voertuigen is een laadniveau van minimaal 20% of 30% nodig om de airconditioning in te kunnen schakelen.

 

Bij temperaturen onder -10°C kan de functie Remote Climate voor plug-in elektrische voertuigen niet worden geactiveerd. 

 

Neem voor meer informatie over de per model beschikbare functies contact op met uw Lexus-dealer, of ga naar onze website.

Nadat een voertuig aan het account is toegevoegd, is het niet meer mogelijk om voor die betreffende auto de oude versie van de Lexus Link+ app te gebruiken. Heeft u meer dan één Lexus, dan kunt u de oude versie van de app wel gebruiken voor auto's die u nog niet heeft overgezet op de nieuwe app.

U kunt uw actieve en verlopen abonnementen bekijken via het Connected Services Center in Mijn Garage.

U kunt de gebruiksvoorwaarden raadplegen via het Data Privacy portal in uw account.

U kunt het privacybeleid raadplegen via het Data Privacy portal in uw account.