1. Electrified
  2. Plug-in Hybrid
  3. Benefits
PLUG-IN HYBRIDE

VOORDELEN

Ongeacht de reis, een plug-in hybride biedt u het beste van twee werelden zodat u niet hoeft te kiezen tussen een benzinemotor en een elektrische motor. Ontdek hoe het de ideale keuze kan zijn voor uw volgende auto.

PLUG-IN HYBRIDE

FLEXIBELER

Aangezien een plug-in hybride zowel rijdt op elektrische energie als op benzine, bent u niet beperkt door het noodzakelijke opladen van de batterij van een volledig elektrische auto. Het betekent ook dat u voor langere ritten de batterij niet volledig hoeft op te laden, hoewel u dan minder brandstof bespaart en niet volledig emissievrij rijdt. De NX 450+ Plug-in Hybride is een auto die past bij uw manier van leven, ongeacht of u voor kortere ritten gebruik maakt van de EV modus, of langere ritten maakt waarbij u de combinatie van elektrisch en hybride rijden benut.
VOORDELEN

LAGERE KOSTEN

De duidelijkste kostenbesparing van een Lexus PHEV komt voort uit het gebruik van elektriciteit in plaats van benzine voor kortere ritten in EV-modus (tot 74 km, of 97 km in de stad).  Deze besparingen worden nog vergroot door uw batterij op te laden wanneer de elektriciteitsprijzen lager zijn, zoals 's nachts. In veel landen in Europa worden PHEV's ook gesubsidieerd en gestimuleerd, zodat u misschien minder belasting betaalt voor uw auto of gratis kunt parkeren.

In Londen bijvoorbeeld zijn plug-in hybrides vrijgesteld van de congestieheffing. Leuk om mee te rijden en toch vriendelijk voor uw budget: de gebruikskosten van een plug-in hybride zijn lager dan die van een conventionele benzineauto. Met minder te onderhouden onderdelen, met minder remslijtage dankzij regeneratief remmen en met minder bandenslijtage door de soepele lineaire acceleratie, bespaart u ook op onderhoud.

VOORDELEN

GROENERE REIZEN

Lexus is toonaangevend in de ontwikkeling en bevordering van het wijdverbreide gebruik van milieuvriendelijke, hybride luxeauto's. Naast het verminderen van de uitstoot van onze auto's is het ons voornemen om tegen 2050 de CO2-uitstoot van alle Lexus-fabrieken tot nul terug te brengen en het waterverbruik ervan tot een minimum te beperken. Met plug-in hybrides zoals de NX 450h+ kunt u verder rijden in EV-modus, waardoor het benzineverbruik daalt en er geen uitstoot is.
PLUG-IN HYBRIDE

ONTDEK DE GLOEDNIEUWE NX

VOORDELEN

HET VERTROUWEN OM TE RIJDEN

Actieradiusangst is geen probleem bij plug-in hybrides. Met de zekerheid van een krachtige benzinemotor ter ondersteuning hoeft u geen angst te hebben om langs de weg te stranden met een lege batterij.  Voor optimale EV-prestaties kunt u het laadniveau en de actieradius van de NX 450h+ Plug-in hybride op afstand op uw mobiel controleren, met de Lexus Link-app.
VOORDELEN

COMPROMISLOZE PRESTATIES

De NX 450h+ Lexus Plug-in hybride legt de lat voor een 'compromisloze' elektrische auto hoger. Hij levert 309 DIN-pk aan vermogen, is ongekend stil en heeft een totale CO2-uitstoot van slechts 21 g/km. De acceleratie is opwindend: 0-100 km/u in 6,3 seconden - dankzij een plug-in hybride systeem met grote capaciteit, dat een 2,5-liter benzinemotor combineert met een motor/generator en een lithium-ionbatterij van 18,1 kWh. Naast een toonaangevende elektrische actieradius tot 74 km (gecombineerde cyclus, tot 97 km in de stad) kan de NX 450h+ in EV-modus een maximumsnelheid van 135 km/u bereiken.
VOORDELEN

ZELFOPLADEND VERMOGEN

Plug-in hybrides van Lexus laden zichzelf gemakkelijk op terwijl u rijdt. Bij het remmen, of wanneer u uw voet van het gaspedaal haalt, maakt regeneratief remmen gebruik van de kinetische energie van uw auto (die in conventionele auto's verloren gaat). Alle zelfopladende hybrides en plug-in hybrides van Lexus zetten deze energie om in elektrische energie voor opslag in de batterij, samen met de energie die wordt gegenereerd tijdens het rijden op hogere snelheden. Zo kunt u het brandstofverbruik verminderen en een groter rijbereik realiseren met elektrische energie.