2017 lda finalists thumb

LEXUS DESIGN AWARD

FINALISTEN VOOR DE LEXUS DESIGN AWARD 2017 BEKENDGEMAAKT

Lexus International heeft de 12 finalisten voor de Lexus Design Award 2017 bekendgemaakt. Deze verkiezing werd in 2013 geïntroduceerd om ideeën te stimuleren die nodig zijn voor een betere toekomst. Inmiddels viert Lexus het eerste lustrum van deze internationale designwedstrijd die aankomende ontwerpers en creatievelingen over de hele wereld steunt. Voor de editie van 207 ontving Lexus 1.152 inschrijvingen uit 63 landen, met 'Yet' als overkoepelend thema.
Als filosofisch thema voor de innovatieve kracht van Lexus is YET toepasselijk gekozen voor de 5e editie van deze verkiezing. 'Yet' geeft ons inspiratie om elementen te combineren die in eerste instantie onverenigbaar lijken, zoals een ruimtelijk design dat ook aerodynamisch is. Door tegengestelde elementen op die manier met elkaar in harmonie te brengen, opent 'Yet' de deur voor progessief design en technologie, met als doel het stimuleren van nieuwe, bijzondere ervaringen.
In november kwam het panel van bekende ontwerpers en creatieve begeleiders samen om de inzendingen te beoordelen. Na een grondige evaluatie en pittige discussie koos de jury 12 finalisten.
Van deze 12 finalisten werden de volgende 4 geselecteerd om hun ontwerp samen met een begeleider uit te werken tot een prototype.
Om de 4 finalisten creatief bij te staan, zijn voor de Lexus Design Award 2017 de volgende begeleiders aangesteld: architects en multidisciplinairy ontwerpers Neri & Hu, ontwerper Max Lamb, designer/architect Elena Manferdini en het kunstenaarscollectief Snarkitecture. Ook vorig jaar traden zij op als begeleiders van de finalisten.
De vier gemaakte prototypes zullen deel uitmaken van de Lexus tentoonstelling tijdens de Salone del Mobile in Milaan. De overige acht finalisten presenteren er hun werk op een overzichtsbord. Het evenement loopt van 3 april (persdag) tot en met 9 april. Op 3 april presenteren de finalisten hun ontwerpen aan de jury en internationale media. Na beoordeling van de prototypes maakt de jury vervolgens de winnaar bekend, waarmee de Lexus Design Award 2017 zijn climax bereikt.
Meer informatie en beeldmateriaal kunt u vinden via:
Lexus Design Award website
Hashtags: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek;