1. Owners
 2. Accessories
 3. Pneus Hiver
Kies voor een veilige winter

Winterbanden en winterkits

De troeven van winterbanden

Lexus winterbanden bieden een superieure grip van zodra de temperaturen onder de 7° C dalen. Daardoor zorgen ze voor een veiligere rijervaring in winterse omstandigheden. 

 • Minder risico op aquaplanning

   Verkort de remafstand bij winterweer

   Meer grip op natte en gladde wegen

 • Hogere efficiëntie bij temperaturen onder de 7° C

   Aangenamer weggedrag

   Verplicht in verschillende landen in de EU

Remafstand vergeleken

Winterbanden verkorten drastisch uw remafstand op natte, besneeuwde en beijzelde wegen. 

Remmen op sneeuw – Remafstand bij een snelheid van 40 km/u

Winterbanden
winter tyres car
16.5 MREMAFSTAND
Zomerbanden
summer tyre cars
34.2 M REMAFSTAND
*Remmen op sneeuw – Remafstand bij een snelheid van 40 km/u
Replay
 • De werking van winterbanden

  Onder 7° C verandert de samenstelling van zomerbanden: ze worden harder en verliezen hun grip.

  Lexus winterbanden blijven daarentegen soepel bij lage temperaturen omdat ze meer rubber bevatten dan zomerbanden. Bovendien hebben ze een profiel dat specifiek is ontworpen om water en smeltwater van onder de band weg te duwen. Zo vermijdt u aquaplaning en verkleint u uw remafstand. Tot slot zitten er in het rolvlak kleine groeven die zich vastzetten in besneeuwde en beijzelde oppervlakken. Dat zorgt voor een superieure grip op het wegdek.

 • Wanneer laat u best winterbanden plaatsen?

  Winterbanden presteren het best van zodra de temperaturen onder de 7° C duiken. In België is dit gewoonlijk de periode van november tot maart.

  We raden u evenwel aan om niet tot november te wachten om uw banden te wisselen. Als u op het laatste moment een afspraak maakt, kunt u last hebben van wachttijden.

                             

Wat staat er op het Europese bandenlabel?

Sinds 2012 moeten banden die in de EU worden verkocht een gestandaardiseerd label dragen. Dit maakt het gemakkelijker om de grip, brandstofefficiëntie en geluidsprestaties van banden te vergelijken.

 • Brandstofefficiëntie 
   
  De wrijving die een band veroorzaakt wanneer hij over de weg rolt, noemt men de ‘rolweerstand’. Hoe groter de rolweerstand, hoe meer brandstof de motor zal verbruiken en hoe meer hij zal uitstoten. Banden van klasse A bieden de minste weerstand en zijn het best voor het brandstofverbruik.
 • Grip op nat wegdek
   
  Deze classificatie geeft de absolute remafstand van een band weer bij het remmen vanaf 80 km/u onder gestandaardiseerde omstandigheden op nat wegdek. Het verschil tussen de verschillende klassen, waarbij A de beste is en G de slechtste, bedraagt ongeveer 3 tot 6 m.
 • Geluid  
   
  De meting is het geluid dat de band maakt wanneer hij onder testomstandigheden over de weg rolt. Het is het extern geproduceerde geluid in decibels, waarbij één zwarte golf het minste geluid aangeeft en drie het maximaal toegestane geluid.
 • Schenk uw Lexus een winterlook

  Wist u dat u bij Lexus ook kunt kiezen voor een volledige winterkit, bestaande uit winterbanden en de bijpassende velgen? Alle Lexus winterkits zijn perfect opgewassen tegen de koude weersomstandigheden en de impact van zout, chemicaliën en steenslag. En ze zien er nog knap uit ook.

  Bovendien bent u bij Lexus altijd zeker van de expertise van onze technici. Zij kennen uw Lexus het best en bieden u een zorgeloze plaatsing.

 • Verschillende soorten winterbanden

  De Lexus winterbanden zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor winterbanden die specifiek voor SUV’s zijn ontworpen. Deze banden zijn iets breder dan een klassieke winterband voor passagierswagens.  Ze hebben hetzelfde loopvlakpatroon als een klassieke winterband, maar bieden meer tractie voor lichte terreinritten.

  Voor zware voertuigen of bedrijfsvoertuigen, voertuigen met een krachtige motor of extra belasting raden we dan weer versterkte XL-banden winterbanden. Hun zijwanden zijn harder dan klassieke winterbanden.

  Wilt u meer weten over onze verschillende soorten winterbanden, winterkits en plaatsing? Bekijk ons uitgebreide gamma hieronder, vraag raad aan een van onze adviseurs in uw Lexus-concessie of maak meteen een afspraak.