1. Electrified
 2. All-Electric
 3. Hoe werkt een elektrische auto
VOLLEDIG ELEKTRISCH

HOE WERKT HET?

Maak kennis met de wereld van elektrische auto's van Lexus. Een wereld waarin u moeiteloos uw auto oplaadt en waar u in stilte geniet van elke rit.

Met vertrouwen verder gaan

Met elektrische auto's van Lexus kunt u verder gaan dan u
ooit zou denken. Stap in de bestuurdersstoel en reis van
stad naar stad, met het vertrouwen dat u uw bestemming
en verder bereikt.

 

VERGROOT DE ACTIERADIUS VAN UW BATTERIJ

De toch al ruime actieradius van onze elektrische auto's kunt u verder vergroten met een aantal eenvoudige rijtips, waarmee u geld bespaart en tijdens uw reis minder energie verbruikt.

ONTSPANNEN EN OPLADEN

 

Stop simpelweg de stekker thuis in het stopcontact of maak een tussenstop bij een openbaar laadpunt. Ontdek de verschillende manieren waarop u uw elektrische Lexus kunt laden en hoe lang het duurt voordat de batterij vol is.

 •  

  DC SNELLADEN (GELIJKSTROOM)

   51 mins

  Geschatte laadtijd 5-80% batterij DC (gelijkspanning)*

  Het snellere laden bij openbare laadpunten betekent dat u bij tussentijds opladen snel weer onderweg bent. De snelheid waarmee de batterij wordt opgeladen, is grotendeels afhankelijk van het vermogen van het laadpunt. Een 50kW unit kan sommige modellen tot 80% opladen in slechts 30 minuten. Snelle oplaadpunten (7-22kW) kunnen sommige modellen in 3-4 uur volledig opladen. Het merendeel van de openbare oplaadpunten zijn snelle laders.

  Tijdens elke rit verkeert u in de geruststellende wetenschap dat Europa een uitgebreid netwerk van snellaadstations heeft. Energie is dus altijd in de buurt. Uw auto vindt zelfs het dichtstbijzijnde laadstation voor u en laat u weten wanneer u uw rit kunt vervolgen.

  Dit werkt heel eenvoudig. Voer uw bestemming in op het touch-screen en Trip Planner berekent uw route naar het dichtstbijzijnde laadstation.

  Geniet na aankomst bij het laadstation rustig van een kopje koffie, terwijl de batterij van uw auto in slechts enkele minuten wordt opgeladen.

  Uw Lexus app laat u weten wanneer u weer verder kunt. Klaar voor de volgende etappe van uw rit.

  Binnen de EU kunt u op dit moment beschikken over een netwerk van zo'n 100.000 laadstations. De verwachting is dat dit aantal de komende vijf jaar zal groeien tot twee miljoen laadstations. Hoewel u bij sommige openbare laadstations gratis kunt opladen, zijn de meeste laadstations in beheer bij netwerkproviders, zodat u een card of mobiele app nodig heeft.

 •  

  THUIS OPLADEN MET WISSELSPANNING

   8 hrs 2 mins

  Geschatte laadtijd 0 - 100% batterij AC*

  De Lexus Wallbox is thuis eenvoudig te installeren en laadt uw auto in iets meer dan 8 uur volledig op. Gebruik de Lexus Link app en maak gebruik van handige functies, zoals het instellen van een maximaal laadniveau. Zo kunt u bijvoorbeeld na uw rit naar kantoor gebruikmaken van een laadpunt bij uw werkgever.


  Het is verstandig om uw laadpunt thuis te laten installeren door een professionele installateur. Lexus werkt samen met betrouwbare partners om deze werkzaamheden uit te voeren. Zo weet u zeker dat het laadpunt veilig en volgens voorschrift wordt aangelegd.

  Meer vermogen betekent dat de batterij van uw auto sneller is bijgeladen.
   

  Bepaalde landen bieden subsidies tot 75% van de kosten voor een thuislaadpunt.

  Veel energiemaatschappijen bieden lagere tarieven in de daluren, zodat u kunt besparen door uw auto 's nachts op te laden.

INNOVATIEVE BATTERIJTECHNOLOGIE

HOE WERKT HET

HOE WERKT HETEEN LEVEN LANG ZEKERHEID

De batterij van uw Lexus zal doorgaans even lang meegaan als de auto zelf. Onderzoek wijst uit dat elektrische auto's na 200.000 kilometer nog zo'n 75% van de volledige capaciteit hebben. Ander onderzoek laat een nóg grotere duurzaamheid van de batterij zien, met slechts 5% capaciteitsverlies na 80.000 kilometer en nog eens 5% verlies van de capaciteit na 240.000 kilometer. Omdat bezitters van elektrische auto's gemiddeld slechts zo'n 15.000 kilometer per jaar rijden, zullen de meeste elektrische auto's nooit een nieuwe batterij nodig hebben.

HOE WERKT HET

HOE WERKT HETVOLLEDIGE DEKKING

Voor een lange levensduur zonder problemen zijn onze batterijpakketten voorzien van geavanceerde systemen voor koeling en verwarming, terwijl een duurzame rubberen afdichting bescherming biedt tegen vocht en stof. Tevens biedt Lexus een verlengde garantie van tien jaar (of een miljoen kilometer) op alle defecten van het batterijpakket en vermindering van de opslagcapaciteit tot een niveau lager dan 70 procent. Voorwaarde voor deze garantiebepalingen is dat u de reguliere Health Checks voor het batterijpakket in acht neemt.

*Het ontwerp van de One Motion Grip is nog niet definitief. De introductie van de One Motion Grip staat gepland vanaf 2025.

HOE WERKT HET

GEEN ZORGEN

U bent bij Lexus in veilige handen. Niet voor niets hebben wij inmiddels meer dan 1,5 miljoen buitengewoon veilige hybride voertuigen afgeleverd. De nieuwe Lexus ES 300h zelfopladende hybride werd door Euro-NCAP onlangs zelfs bestempeld als beste in zijn klasse in de segmenten Elektrisch/Hybride en Gezinsauto.

HOE WERKT HET

EENVOUDIG RECYCLEN

Wanneer het batterijpakket van de UX 300e na lange tijd aan het eind van zijn levensduur is, hebben we een innameprogramma om er zeker van te zijn dat het batterijpakket veilig op op verantwoorde wijze wordt gerecycled. Op dit moment komt in Europa reeds meer dan 90% van de batterijen via de dealers bij ons terug. Onze doelstelling in dit verband is echter een 100% score in binnen onze organisatie teruggenomen batterijpakketten.