Oil Change hero

OPTIMALE PRESTATIES

OLIE VERVERSEN

Het verversen van de olie is belangrijk om uw Lexus soepel te laten rijden. De monteurs van Lexus kiezen de juiste olie voor optimale prestaties en een zo laag mogelijk brandstofverbruik van uw auto.

DE MOTOROLIE VAN UW AUTO VERVERSEN

Olie verversen is een standaard onderdeel van elke onderhoudsbeurt van Lexus. Hoe vaak de motorolie van uw auto moet worden ververst, hangt af van het aantal kilometers dat u rijdt. Heeft u meer informatie nodig, neem dan voor advies contact op met uw Lexus-dealer.

    2018 lexus ownership key features

WAAROM MOET IK OLIE VERVERSEN?

Bij olie verversen laat u de oude olie uit de motor lopen, en vervangt u dit door verse, nieuwe olie. Deze handeling is essentieel voor een lange levensduur van de motor, aangezien u hiermee voorkomt dat de motor als gevolg van interne wrijving te heet wordt. Het zorgt er ook voor dat het oliefilter goed blijft functioneren en voorkomt dat grotere onderdelen in de motor terecht kunnen komen en schade kunnen veroorzaken.

HOE MOET IK DE OLIE VERVERSEN?

Om er zeker van te zijn dat het verversen van de olie op de juiste wijze gebeurt, en om schade aan uw Lexus te voorkomen, kunt u het beste een afspraak maken bij uw Lexus-dealer.

 • HOE VAAK MOET IK DE MOTOROLIE VERVERSEN?

  Voor Lexus modellen die gebruikmaken van synthetische 0w-20 olie geldt een verlengde onderhoudsinterval van 10.000 km/12-maanden. Belangrijk is wel dat u het oliepeil van de motor regelmatig controleert en, indien noodzakelijk, bijvult.

  Motoren waarvoor minerale 5w-20 of 5w-30 olie wordt aanbevolen, maar die ook geschikt zijn voor synthetische 0w-20 olie, hebben een onderhoudsinterval van 5.000 km/6 maanden wanneer deze 0w-20 olie wordt gebruikt.

  Als de auto wordt gebruikt onder speciale omstandigheden, zoals off-road rijden, rijden op zandwegen, rijden met een aanhanger of veel korte ritten bij lage temperaturen, dan verdient het aanbeveling om elke 5.000 kilometer de olie te verversen, ongeacht welke olie wordt gebruikt.

 • WELKE OLIE IS GESCHIKT VOOR MIJN AUTO?

  Wat voor motorolie u nodig heeft, hangt af van de motor in uw Lexus. Om er zeker van te zijn dat u bij olie verversen de juiste olie gebruikt, raden we aan om contact op te nemen met uw Lexus-dealer en de olie te laten verversen door onze deskundige monteurs.

 • HOE KAN IK HET OLIEFILTER VERVANGEN?

  Ervaar de buitengewone en attente service van ons netwerk van Lexus-dealers. Onze ervaren monteurs hebben de specialistische apparatuur en gereedschappen die voor uw Lexus werden ontworpen. Telkens wanneer zij bij uw auto de olie verversen, wordt ook het oliefilter vervangen.