1. Owners
  2. Maintenance
  3. Tyres
ONDERHOUD

BANDEN

Lexus biedt de juiste band voor uw specifieke wensen, om optimale prestaties en veiligheid voor u en uw passagiers te garanderen. We raden u aan om alleen gebruik te maken van banden die speciaal voor uw Lexus werden ontworpen.

MAXIMALE PRESTATIES OP DE WEG

Het is van het allergrootste belang dat de banden van uw auto in goede staat zijn, zodat u en uw passagiers onderweg veilig zijn. De conditie van de banden kan bij een nat wegdek ook effect hebben op de remweg van uw auto.

Bij het kiezen van de juiste band moet u met veel factoren rekening houden: grip, wegligging op een nat en een droog wegdek, stabiliteit bij hogere snelheden, rijcomfort, rolgeluiden, feedback en brandstofefficiency. Eén keuze is bij voorbaat duidelijk: bij Lexus kiest u altijd voor een band die speciaal voor uw auto werd ontwikkeld.

Wanneer de conditie van uw banden minder wordt, dan heeft dit ook gevolgen voor uw rijbeleving. Overmatige bandenslijtage zorgt voor een langere remweg op nat wetdek en brengt u en uw passagiers in gevaar. Met de juiste banden heeft u wel de grip die nodig is om goed te kunnen sturen en remmen, en voor een stabiele overbrenging van het motorvermogen.

LEXUS WINTERBANDEN

Met winterbanden bent u altijd goed voorbereid op slechte weersomstandigheden. Winterbanden zijn gemaakt van een rubber compound die ook bij lage temperaturen soepel blijft. Ook zijn winterbanden voorzien van een speciaal profiel om water en modder sneller af te voeren. Smalle groeven verbeteren de grip tijdens het remmen en optrekken, en zorgen voor een aanzienlijk kortere remweg.

Deze combinatie maakt winterbanden beter geschikt voor gebruik bij koude weersomstandigheden en op natte, gladde en besneeuwde wegen.

HET EFFECT VAN WINTERBANDEN OP UW REMWEG

  • Besneeuwd wegdek

    Winterbanden hebben een 8 meter kortere remweg. Bij remmen op besneeuwd wegdek van 50 km/u tot stilstand.

  • Glad wegdek

    Winterbanden hebben een 11 meter kortere remweg. Bij remmen op glad wegdek van 30 km/u tot stilstand.

Opmerking: de afbeeldingen hierboven zijn niet gemaakt op schaal. Remtests uitgevoerd door de onafhankelijke British Tyre Manufacturers Association, in opdracht van Tyresafe. Kijk voor meer informatie op www.tyresafe.org

BANDENONDERHOUD

Preventief onderhoud van uw banden is niet alleen belangrijk voor uw veiligheid, maar vermindert ook de kans op kostbare herstellingen in de toekomst. Met banden in goede conditie is de brandstofefficiency van uw auto optimaal.

Door bandenslijtage tijdig op te merken en te verhelpen voorkomt u een langere remweg, aquaplaning en een mogelijke klapband. Signalen waaraan u bandenslijtage kunt herkennen, zijn zachte banden, deels verdwenen profiel, trillingen in het stuur, vreemde geluiden, een neiging om naar één kant te trekken en een slechte wegligging op nat wegdek.

Als u een van deze symptomen herkent, ga dan langs bij uw Lexus Servicepunten om uw banden te laten controleren. Om problemen met uw banden te voorkomen, raden de specialisten van Lexus aan dat u regelmatig de bandenspanning controleert en dat u de profieldiepte niet onder het wettelijke minimum van 1,6 millimeter laat komen. Inspecteer banden ook regelmatig op schade, slijtage en scherpe voorwerpen in het loopvlak.

LEXUS BANDENONDERHOUD

Onze specialisten stellen alles in het werk om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Heeft u problemen met uw autobanden, ga dan voor alle zekerheid langs bij een Lexus Servicepunten. Daar krijgt u snel een diagnose van een eventueel probleem en kunt u een herstelling laten uitvoeren, of uw banden vervangen.