1. Discover Lexus
  2. LBX Milan Pop-Up Events
GEWOON BUITENGEWOON

DE LUXUEUZE LEXUS AUTOWASSERETTE IN MILAAN

De compleet nieuwe Lexus LBX maakt het gewone buitengewoon door het dagelijkse leven te verheffen tot een bijzondere beleving in wat de meest compacte Lexus tot nu toe is: een belangrijke toevoeging aan de veelgeprezen modelrange van Lexus. Om deze introductie luister bij te zetten nodigt Lexus het publiek uit op het Palazzo Bovara in Milaan de luxe van Lexus zelf te beleven.

  • Om de introductie van de nieuwe LBX te vieren, organiseert Lexus in Europa een reeks van vier pop-up evenementen waar klanten kunnen ervaren hoe het gewone buitengewoon wordt. 
  • Het eerste evenement vindt op 19 en 20 juli plaats in Milaan, waar een ‘autolavaggio’ (autowasstraat) wordt omgetoverd tot een rustgevende, meditatieve ruimte. 
  • Experimentele installaties brengen er de styling en het Takumi vakmanschap tot leven, dat kenmerkend is voor de LBX.
  • De LBX is een revolutionaire, compacte crossover die begin 2024 op de markt komt. Hij koppelt de compromisloze kwaliteit van een Lexus aan een premium rijbeleving. 

Lexus organiseert de eerste van een reeks van vier pop-up evenementen in een stad die bekend staat als de modehoofdstad van de wereld, en die synomiem is geworden voor de keuzes die horen bij een luxueuze lifestyle.

Op dit plein in het centrum van Milaan transporteert een traditionele ‘autolavaggio’ (autowasstraat) naar een op de LBX geïnspireerde ruimte. Deze wasstraat is echter bedoeld voor mensen, en niet voor hun auto’s. Het evenement is een voorbeeld Omotenashi gastvrijheid – een belangrijke merkwaarde van Lexus – en helpt bezoekers om te ontspannen in de hitte die de stad ‘s zomers in zijn greep houdt. Voor elke installatie op het evenement ligt de focus op verkoelende momenten en mindfulness. Daarmee legt het evenement een link tussen het rustmoment tijdens een wasbeurt van de auto en de eigenschappen en beleving van de LBX. 

Bij het begin in de ‘Soak’ ruimte beleven gasten een moment van rust onder een reeks opvallende constructies boven hun hoofd. Hoewel ze hierbij zijn omgeven door bewegend water, blijft iedereen volkomen droog. Verkoelende kleuren en vormen wisselen elkaar af op de vloer van het plein, om aandacht te geven aan het plezier en de rustgevende beleving van een bezoek aan de autowasstraat. 

In ‘Spray,’ ondergaan gasten een verkoelende nevel onder de hitte van de Italiaanse zomerzon. 

Vervolgens krijgen gasten de kans om tot rust te komen in ‘Scent’: een volledige zen-tuin die teruggrijpt op de oude Japanse tradities waarmee Lexus zo verweven is. Omringd door het natuurschoon van een weelderig bladerdak ontvangen de gasten een verkoelende handdoek voor een kort meditatief moment en een welkome pauze temidden van de hectiek van de stad.

Bezoekers besluiten hun feest der zintuigen met een verkoelend glas ijswater of een Italiaanse espresso in de Lexus lounge, waar ook gelegenheid is om de LBX te bekijken, in een even dynamische als elegante ambiance. 

‘Deze totaalbeleving in Milaan geefgt een gezicht aan het karakter van de LBX en laat perfect zien hoe deze auto het gewone buitengewoon maakt’, aldus Tommaso Grassi, Hoofd Customer Experience en Communications van Lexus Europe. ‘We hebben ervoor gekozen om dit evenement hartje zomer in Italië te laten plaatsvinden, om te laten zien hoe zen je wordt van rijden in de LBX. Dit is een belangrijk model voor ons merk, een nieuwe opstap voor onze range van SUV’s die de luxe van Lexus binnen bereik brengt van nog meer klanten in Europa.’

Het evenement vindt op 19 en 20 juli plaats op het Palazzo Bovara, Corso Venezia 51. Voor media en VIPS is er op 18 juli een exclusieve preview. Gasten kunnen via onze website gratis een ticket reserveren voor de publieksdagen.

De reeks LBX evenementen gaan in de tweede helft van 2023 verder in andere Europese landen, om ook daar het gewone buitengewoon te maken. 

OVER DE LBX

De compleet nieuwe, hybride-elektrische LBX is de meest compacte Lexus tot nu toe, die zijn status als belangrijk model volledig waarmaakt door te breken met de traditionele hierarchie op gebied van luxe en die het merk Lexus in Europa opnieuw op de kaart zet. Als nieuwkomer in de veelgeprezen Lexus-range van SUV's is de LBX sterk gericht op een jonger publiek, en op liefhebbers die een Lexus mogelijk niet eerder hebben overwogen.