1. New Cars
  2. All-New UX 300e
WERELDPREMIERE

DE NIEUWE UX 300e

Het nieuwste model biedt een meer dan 40% grotere actieradius tot 450 km en een energie-efficiëntie van 16,7 kWh/100 km.

SUPERIEURE PRESTATIES, VERBETERDE VEILIGHEID

PIONIER IN ELEKTRIFICATIE

De nieuwe UX300e is een evolutie van de eerste volledig elektrisch aangedreven Lexus (BEV of Battery Electric Vehicle). De auto is alom geprezen om het onderscheidende design van een compacte urban crossover en zijn voortreffelijke rijeigenschappen, naast het stille rijcomfort dat alleen is voorbehouden aan een elektrische auto. Voor deze nieuwste generatie is de actieradius met 40 procent vergroot tot maar liefst 450 kilometer, een energie-efficiency van 16,7 kWh/100km.
SUPERIEURE PRESTATIES, VERBETERDE VEILIGHEID

EEN INTENSERE RIJBELEVING

Bij het afremmen, sturen en accelereren rijdt de auto in alle situaties even vloeiend. De torsiestijfheid van de carrosserie is verder verstevigd door toevoeging van 20 extra laspunten. Dankzij de onder de vloer geplaatste batterij heeft de UX 300e een laag zwaartepunt. De aanwezigheid van high-performance schokdempers achter, gecombineerd met het verder verbeterde EPS en uitgekiende tuning heeft geresulteerd in een scherp en soepel rijcomfort, met een meer directe respons.
SUPERIEURE PRESTATIES, VERBETERDE VEILIGHEID

LEXUS SAFETY SYSTEM +

De functie Pre-Crash Safety, die overdag fietsers detecteert en in het donker zelfs voetgangers 'ziet', is verder uitgebreid en registreert nu ook tegemoetkomend verkeer wanneer u op een kruising rechtsaf gaat. De functie detecteert ook overstekende voetgangers wanneer u links- of rechtsaf slaat. Daarnaast zijn functies als Emergency Steering Assist toegevoegd, alsmede Curve Speed Control dat de auto voor een scherpe bocht automatisch afremt.

 

Als praktische BEV die is afgestemd op de levensstijl van de eigenaar heeft de nieuwe UX300e een aanzienlijk grotere actieradius gekregen. Zo blijft Lexus werken aan verdere verbetering, op weg naar een CO2-neutrale samenleving.

Chief Engineer, Mitsuteru Emoto

MEER CONNECTED DAN OOIT

Het multimedia systeem en de Connected Services zijn aangepast en verder verbeterd. U beschikt over een groter 12,3" touchscreen display met hogere resolutie en een gebruiksvriendelijke bedieningsinterface. Het navigatiesysteem maakt gebruik van informatie in de cloud, zodat u altijd verzekerd bent van de meest actuele verkeersinformatie en realtime beschikbaarheid van parkeerplaatsen.

Apple CarPlay en Android Auto™* zijn afgestemd op het gebruik van specifieke functies op het display in een auto. Apple CarPlay ondersteunt WiFi connectiviteit, alsmede een conventionele USB-aansluiting.

Door een vooraf ingesteld codewoord uit te spreken (bijv. 'Hé Lexus), activeert u de spraakassistent waarmee u de muziek stopzet, of de auto bedient zonder knoppen aan te raken. U kunt het systeem bedienen door gewoon te spreken, alsof u tegen de auto praat.
RIJDEN ZONDER COMPROMIS

VERBETERDE GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

De vorm en indeling van het instrumentenpaneel en de console zijn geoptimaliseerd in combinatie met het aanraakscherm. De console heeft ook een USB A-aansluiting voor het afspelen van geluidsbronnen met hoge resolutie, twee USB-C-poorten voor het opladen van apparaten en een verlichte lade die plaats biedt aan een grote smartphone.