1. New Cars
  2. RX
  3. Première mondiale
WERELD PREMIERE

ONTDEK DE NIEUWE RX

De iconische SUV van Lexus, de RX, is een bestseller van het merk met wereldwijd meer dan 3,5 miljoen verkochte exemplaren sinds zijn introductie in 1998, waarvan meer dan 300.000 in Europa. De 5e generatie Lexus RX vormt de kern van de Lexus Electrified-strategie. Vol trots stellen wij u graag de nieuwe RX voor.

ONTDEK DE NIEUWE RX OP VIDEO

Nieuwe Lexus RX

De Lexus Driving Signature

Om de ‘Lexus Driving Signature’ van de nieuwe RX te waarborgen, heeft Lexus de basiselementen van zijn iconische SUV geoptimaliseerd, zoals het zwaartepunt, de traagheidskenmerken, de gewichtsreductie, de stijfheid en aandrijflijn voor een natuurlijkere dialoog tussen voertuig en bestuurder. Uitzonderlijke wegligging en reactievermogen worden bereikt dankzij een verbeterd GA-K-platform dat een zeer stijve carrosserie en een laag zwaartepunt biedt.
Nieuwe Lexus RX

HET NIEUWE HOOFDSTUK IN LEXUS-DESIGN

Voor een gewaagdere lijn creëerden de Lexus-ontwerpers een dynamischer profiel door de motorkap te verlengen, de wielbasis met 60 mm te vergroten en de daklijn met 10 mm te verlagen. Dit geeft de auto een coupé-achtige uitstraling. De kenmerkende zwarte achterstijl (bij Lexus bekend als het ‘zwevende dak’) heeft nu een meer driedimensionale uitstraling, terwijl de nieuwe RX extra dynamiek krijgt door de royale dorpellijn en de 21” wielen.
Nieuwe Lexus RX

ENOG LUXUEUZER

De ontwerpers probeerden een minimalistische, maar intuïtieve en doordachte binnenruimte te creëren met behulp van materialen van de hoogste kwaliteit. De voorstoelen zijn opnieuw ontworpen met het oog op optimale toegankelijkheid, uitstekende ondersteuning en doeltreffende verwarming/ventilatie. Om een goede ergonomische steun rond de taille te bieden, is aan de zijkanten van de stoel een holle vorm gecreëerd.
Nieuwe Lexus RX

De Tazuna-cockpit

Om de cabine meer op de bestuurder te richten, heeft Lexus het Tazuna-cockpitconcept ontwikkeld. Dit concept werd voor het eerst toegepast op de nieuwe NX en RZ en is nu ook beschikbaar voor de nieuwe RX. De Tazuna-benadering, die zijn naam ontleent aan het Japanse woord voor ‘teugels van een paard’, zorgt ervoor dat de bestuurder een directe en intuïtieve controle heeft. In de cockpit zijn informatiebronnen zoals het multimediascherm, het multi-informatiescherm, het afleesinstrument, de centrale meters en het head-up display gegroepeerd zodat de inhoud ervan met een minimum aan oog- en hoofdbewegingen kan worden gelezen.
 

GALERIJ NIEUWE RX

Elke foto vertelt een verhaal. Hier begint uw ontdekkingsreis naar het design van de nieuwe Lexus RX.

Nieuwe Lexus RX

De eerste plug-in hybride RX

De RX 450h+ wordt naar verwachting de best verkochte RX in West-Europa en is uitgerust met een 2.5-liter viercilinder hybride motor, twee elektromotoren (voor en achter) en een 18,1 kWh lithium-ionbatterij. De achterste elektromotor zorgt voor permanente vierwielaandrijving.
Nieuwe Lexus RX

Een hybride die topprestaties levert

De nieuwe Lexus RX 500h is uitgerust met Lexus’ allereerste turbo-aangedreven hybride aandrijflijn. Hij is ontwikkeld voor klanten die op zoek zijn naar geëlektrificeerde prestaties op het hoogste niveau.

De nieuwe Hybride aandrijflijn bestaat uit een 2.4-liter turbobenzinemotor, twee elektromotoren, een automatische 6-versnellingsbak en DIRECT4-vierwielaandrijving. De voorste elektromotor is tussen de verbrandingsmotor en de transmissie geplaatst, met aan weerszijden een koppeling, wat een grote flexibiliteit bij de verdeling van het vermogen tussen de voor- en achteras mogelijk maakt.

 

Nieuwe Lexus RX

VEILIGHEIDSSYSTEMEN OP HET HOOGSTE NIVEAU

De nieuwe Lexus RX profiteert van de beste actieve veiligheids- en rijhulpsystemen in de nieuwste generatie van het Lexus Safety System +, met verbeterde functies en een groter bereik voor het detecteren en voorkomen van ongevalsrisico’s.

Hoewel Lexus Safety System + standaard op alle Europese modellen zit, kunnen kopers van de hoogste uitrustingsniveaus profiteren van het Extended Safety Package, dat onder meer Lane Change Assist met automatische inhaalhulp (LCA) en Intelligent Forward Traffic Alert (IFA) omvat en gebruikmaakt van radarbewaking om de bestuurder te waarschuwen voor voertuigen die vanaf de zijkant de neus van de RX naderen.

Nieuwe Lexus RX

INNOVATIE IN MULTIMEDIA EN CONNECTIVITEIT

De nieuwe RX wordt standaard uitgerust met een 14” touchscreen, een van de grootste in zijn klasse. Bij het ontspiegelde scherm horen klassieke toetsen voor snelle en intuïtieve toegang tot de meest gebruikte functies. De graphics worden in HD gepresenteerd voor een uitstekende zichtbaarheid in alle lichtomstandigheden, terwijl de processor 3,6 keer sneller is dan het huidige systeem.

Het nieuwe multimediasysteem is voorzien van de intelligente spraakassistent ‘Hey Lexus’ die vragen en opdrachten in een natuurlijkere taal beantwoordt. Smartphone-aansluiting is standaard - draadloos voor Apple CarPlay® en bekabeld voor Android Auto. Er is ook standaard een draadloos oplaadstation beschikbaar dat 50% sneller is dan het vorige.

 

Nieuwe Lexus RX

NIEUWE VERBONDEN DIENSTEN

Naast functies die al op afstand beschikbaar zijn via de Lexus Link-app, zoals rijanalyse, hybride coaching, brandstofpeilbewaking en ‘Find-My-Car’-assistentie, worden met de nieuwe Lexus RX 450h+ nieuwe diensten aangeboden: controle van het laadniveau van de batterij, oplaadplanning en -timer. Met de app kunt u de wagen ook op afstand vergrendelen en ontgrendelen, de achterklep openen, de airconditioning activeren en de waarschuwingslichten van de auto laten knipperen, die ook kunnen worden ingeschakeld om de wagen op een parking of in een parkeergarage terug te vinden.
Nieuwe Lexus RX

MEER LAADRUIMTE

De nieuwe RX is gemakkelijker te beladen dankzij een 30 mm lagere kofferbakdrempel. Het geoptimaliseerde ontwerp van de achterklep heeft de lengte van de bagageruimte met 50 mm vergroot, terwijl de in 40/20/40 deelbare achterbank het gemakkelijk maakt om lange voorwerpen zoals ski’s of surfplanken op te bergen.
Nieuwe Lexus RX

Mood Selector

Met de Lexus Mood Selector, een uiting van de ‘Omotenashi’-gastvrijheid van Lexus, kunnen passagiers de sfeerverlichting van de nieuwe RX aanpassen uit een palet van 64 kleuren en 14 op maat gemaakte thema’s.
Nieuwe Lexus RX

EEN NOG SPORTIEVERE UITVOERING

De F SPORT Executive-uitvoering bevat verbeteringen aan het design van de grille, de skirts en de aerodynamische voor- en achterbumpers. Om de sportiviteit van de nieuwe RX te benadrukken, zal hij alleen verkrijgbaar zijn met de krachtige RX 500h hybride aandrijflijn.