2018 lexus lda hero

LEXUS DESIGN AWARD

FINALISTEN BEKENDGEMAAKT VOOR DE PRESTIGIEUZE LEXUS DESIGN AWARD 2018

Lexus International heeft de 12 finalisten bekendgemaakt voor de prestigieuze Lexus Design Award 2018. Deze verkiezing vindt voor het zesde achtereenvolgende jaar plaats en is bedoeld voor jonge ontwerpers die hun ideeën mogen insturen. Het thema dit jaar is 'CO-', afkomstig van een Latijns voorzetsel dat 'met' of 'samen in harmonie' betekent. Met CO- worden mogelijkheden verkend hoe design kan bijdragen aan oplossingen voor een reeks van wereldwijde uitdagingen, door de natuur en de samenleving harmonieus naast elkaar te laten bestaan.
Voor de Lexus Design Award van dit jaar schreef een ongekend hoog aantal van ruim 1.300 designers uit 68 landen zich in. Een van de juryleden, David Adjaye, merkte op: “Het is heel bijzonder om inzicht te krijgen in hoe de volgende generatie van ontwerpers nieuwe concepten en filosofieën vertaalt in innovatieve oplossingen voor fundamentele, actuele problemen.” Finalisten en winnaars van eerdere edities van de Lexus Design Award zijn uitermate succesvol geworden, zoals ‘Iris’ van Sebastian Scherer uit 2014, die in 2016 de German Design Award won. Een andere winnaar is Sense-Wear van Caravan uit 2015, dat in 2016 de Wearable Technologie wedstrijd won tijdens de Designweek van Venetië.
De 12 finalisten werden gekozen na intensief overleg door de internationale jury, die dit jaar versterking kreeg van de wereldberoemde architecten David Adjaye en Shigeru Ban. Van de 12 finalisten mochten de 4 hieronder genoemde deelnemers hun ontwerpen uitwerken tot een prototype. Dit deden zij onder begeleiding van een team van ervaren ontwerpers: Lindsey Adelman, Jessica Walsh, Sou Fujimoto en Formafantasma.
De vier prototypes en de uitgewerkte presentaties van de acht overige finalisten waren als onderdeel van het Lexus Design Event in april te zien tijdens de Milan Design Week*. De 12 finalisten presenteerden hun werk vervolgens aan de jury en internationale media. Na de presentatie werd de eindwinnaar bekendgemaakt.
Meer informatie en beeldmateriaal is te vinden op:
De Lexus Design Award website
Officiële hashtags: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek;

Aanvullende informatie over de deelname van Lexus aan de Milan Design Week 2018* wordt medio februari bekendgemaakt via de Lexus Design Event website.

*’s Werelds grootste designtentoonstelling, ook bekend als de Salone Del Mobile. Tijdens dit evenement tonen designers hun werk in veel verschillende categorieën, waaronder meubilair, mode en stoffen.