UX EX placeholder asset

 

 
  UX EX quote image

"NA BIJNA 20 JAAR VAN PIONIERSWERK MET DE ONTWIKKELING VAN HYBRIDE VOERTUIGEN, ZIJN WE VERHEUGD OM DE EERSTE VOLLEDIG ELEKTRISCHE LEXUS TE KUNNEN INTRODUCEREN.”

TAKASHI WATANABE, UX CHIEF ENGINEER

 

 
  image text placeholder asset 810 X 1080

DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE UX 300e

GEWAAGD DESIGN

De nieuwe UX 300e verenigt elektrische mobiliteit met een gewaagd design, dat onder meer tot uiting komt in details als de opvallende Lexus-grille, een sportief silhouet en 17" aero-ventilerende velgen. Het luxueuze interieur is geïnspireerd op ‘engawa’, een Japans architectonisch concept waar interieur en exterieur vloeiend in elkaar overlopen. Het resultaat is een ruimtelijk interieur, dat tegelijkertijd geborgenheid biedt.


 

 
  Takumi craftsmanship asset 810 X 1080

DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE UX 300e

TAKUMI VAKMANSCHAP

Om de voor Lexus kenmerkende kwaliteit te kunnen garanderen, wordt de UX 300e naast onze zelfopladende hybrides gebouwd in de Kyushi fabriek, waar ervaren ‘Takumi’ ambachtslieden de productie aansturen. Hun oog voor detail is zichtbaar in elk onderdeel, van de fraaie, met de hand geschuurde lak tot de assemblage in een stofvrije omgeving van elektrische componenten. De beste vakmensen stikken de lederen bekleding in een design dat is geïnspireerd op ‘sashiko’, een traditionele Japanse techniek die de bekleding stevig en stijlvol maakt. Voordat de auto aan u wordt afgeleverd, wordt elke UX 300e tot in de puntjes gecontroleerd.


 

 
  EV performance asset 810 X 1080

DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE UX 300e

EV PRESTATIES

Achter het stuur van de UX 300e bemerkt u direct de uitzonderlijke wendbaarheid en nauwkeurige besturing. Dit vertrouwde karakter is te danken aan de combinatie van een laag zwaartepunt, het verstevigde chassis en de extra stijf uitgevoerde accubehuizing. Om de aandrijflijn van de auto af te stemmen op uw eigen wensen, kunt u gebruikmaken van Drive Mode Select. Of bepaal de voorkeur voor uw rijstijl door te kiezen uit een van de vier standen om af te remmen op de motor.


 

 
  Image Text Battery asset 810 X 1080

DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE UX 300e

ACCUTECHNOLOGIE VAN DE BATTERIJ

De lithium-ion accu van de UX 300e geeft u een actieradius van 400 kilometer (NEDC cyclus), waarmee u rechtstreeks profijt heeft van de ongeëvenaarde expertise die Lexus sinds 2004 opdeed tijdens de productie van meer dan 1,6 miljoen hybride voertuigen. Door onze voortrekkersrol op gebied van hybride technologie hebben belangrijke technologieën, zoals de Power Control Unit, het accumanagement en elektromotor en dynamo zich gedurende miljoenen testkilometers ruimschoots bewezen.


 

 
  Image Text Seamless connectivity asset 810 X 1080

DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE UX 300e

SOEPELE CONNECTIVITEIT

Het Mark Levinson® audiosysteem klinkt met zijn 13 luidsprekers bijna als een live concert. Daarnaast beschikt u aan boord van de UX 300e over een Touch Pad, waarmee u onder meer het 10,3” Lexus Premium navigatiesysteem en de connected services van de Lexus Link app bedient. De gebruiksvriendelijke Lexus Link biedt exclusief voor elektrische auto’s een aantal praktische functies, zoals op afstand laden, airconditioning met afstandsbediening en een zoekfunctie voor laadstations, mocht u uw UX 300e onderweg willen opladen. 


 

 
  Image Text Advanced safety asset 810 X 1080

DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE UX 300e

GEAVANCEERDE VEILIGHEID

De UX 300e is uitgerust met de nieuwste generatie van het Lexus Safety System +. Dit omvat onder meer een Pre-Collision systeem; Lane Keeping Assist dat u helpt in uw rijbaan te blijven; Adaptive High Beam dat helpt voetgangers en verkeersborden in het donker eerder op te merken Road Sign Assist dat verkeersborden herkent; en Dynamic Radar Cruise Control.

MAAK KENNIS MET DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE UX 300e

Zodra u op de power-knop drukt en het stuur beetpakt, ervaart u direct het unieke karakter van deze eerste volledig elektrische Lexus. Eenmaal onderweg geniet u al snel van de soepele acceleraties en het stabiele bochtengedrag. De UX 300e deelt zijn toekomstgerichte urban design met de UX 250h Hybrid, met onder de motorkap een geavanceerde elektromotor met een vermogen van 150 kW (204 DIN hp) en een direct beschikbaar koppel van 300 Nm.

EV SYSTEEM

ELEKTROMOTOR

Levert een vermogen van 150 kW (204 DIN hp) en een direct beschikbaar koppel van 300 Nm.

ACTIERADIUS

Met een volle lading van de 54.3 kWh lithium-ion accu heeft u een actieradius van ruim 400 kilometer (NEDC cyclus).

EV PRESTATIES

Accelereer van 0-100km/h in 7.5 seconden (TBC), tot een topsnelheid van 160 km/u, met tijdens het rijden CO2-emissies van 0g/km.