SCHERP, MAAR TOCH VERFIJND

DE NIEUWE RC

De opnieuw uitgedachte RC coupé heeft een kenmerkend scherp - maar toch verfijnd - karakter. De Deense chef Andreas Møller heeft er als eerste mee gereden en creëerde achteraf een uniek gerecht om de contrasterende kwaliteiten te vatten.

SUBLIEME RIJBELEVING


 

 
  2018 lexus new rc driving emotion
 • DE NIEUWE RC

  ELEGANTIE OPNIEUW UITGEVONDEN

  Het design van de nieuwe RC is geïnspireerd op de topklasse luxecoupé van Lexus, de LC. De hoek van de nieuwe voorbumper loopt uit vanuit de koplampen en het mazenpatroon transformeert geleidelijk van boven naar onder. Bij de F SPORT Line krijgen de radiatorgrille en de zijruiten een exclusieve zwarte afwerking.

  De 3-voudig verticaal opgestelde super smalle LED koplampen en de nieuw ontworpen L-vormige LED dagrijlichten zorgen voor een scherper en karaktervoller voorkomen. De lichtblokken achteraan tonen nu meer uitgesproken L-vormige lenzen. Dit is het nieuwe kenmerkende lichtsignatuur voor de Lexus coupés.

 • 
 

 
  2018 lexus new rc driving emotion quote background
  
 

 
  2018 lexus new rc driving emotion quote foreground

  CHEF ANDREAS CREËERDE EEN UNIEK GERECHT OM UITDRUKKING TE GEVEN AAN DE SCHERPE LIJNEN VAN DE RC IN COMBINATIE MET HET LUXUEUZE INTERIEUR. HET GERECHT BIEDT VERRASSENDE SMAAKCOMBINATIES, ZOALS LICHT GEZOUTEN LUCHTIGE SUIKERSPIN BESPRENKELD MET CITROEN.

SCHERPE RIJEIGENSCHAPPEN


 

 
  2018 lexus new rc razor sharp
2018 lexus new rc quality abd space

DE NIEUWE RC

VERFIJNDE SOUPLESSE

Met zijn vlakkere en stabielere wegligging en zijn scherpere rijgedrag - kenmerken die hij overneemt van de LC - is de nieuwe RC scherper en verfijnder dan ooit.

Nieuwe details geven hem een grotere stabiliteit en een betere aerodynamica: daarvoor zorgen o.a. de nieuwe vorm van de vin in de raamomlijsting en de windgeleiders in de achterbumper.

VERBETERDE KWALITEIT

Alles in het interieur, van de topkwaliteit van de afwerkingsmaterialen tot de exacte plaatsing van de bedieningsorganen en de tellerpartij, is ontworpen om maximaal rijplezier te bieden.


 

 
  2018 lexus new rc quality abd space
 • Voor de F SPORT Line uitrusting in het interieur werd een exclusieve Naguri Aluminium sierinleg ontworpen, met inspiratie uit de gedraaide patronen van traditionele Japanse zwaarden. Een zachte indirecte sfeerverlichting schijnt naar boven vanachter de inlegstroken in de deurpanelen. De lichtintensiteit past zich automatisch aan aan de rijomstandigheden. Een nieuwe analoge klok, identiek aan die van de LC, staat hoog gemonteerd op het intrumentenpaneel - nog een kenmerkend element dat je kan terugvinden in de Lexus coupés.

 • 
 

 
  2018 lexus new rc razor sharp quote background
  
 

 
  2018 lexus new rc razor sharp quote foreground 810x1080 v2

  SCHERP, MAAR TOCH VERFIJND - HET KOMT TERUG IN DE VERSCHILLENDE RIJMODI. VAN SPORTIEF TOT UITERST COMFORTABEL.

  Andreas Møller, Chef

DE EXCLUSIEVE ONTDEKKING IN PARIJS

Het exclusieve pop-up evenement werd georganiseerd een maand voor de wereldpremière van de Lexus RC coupé op het Autosalon van Parijs in 2018. Chef Møller van het restaurant Copenhague op de Champs-Elysées, die eerder dit jaar zijn eerste Michelin ster verdiende, ontworp een gerecht dat de essentie van de heruitgedachte RC vertaalde in een uiterst merkwaardige creatie.

Next steps