1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Blind spot monitor
ONTDEK LEXUS

BLIND SPOT MIRROR

RIJASSISTENTIE

Dankzij de Blind Spot Monitor heeft u beter zicht op de weg, dus bent u altijd goed op de volgende manoeuvre voorbereid. De Blind Spot Monitor biedt bestuurders de meest accurate weergave van de omgeving van de auto, uw inschattingsvermogen wordt verbeterd en het wisselen van rijstrook verloopt soepeler.

Blind Spot Monitor maakt gebruik van minuscule radarsensoren die andere weggebruikers in de dodehoek van de bestuurders detecteren, met een bereik tot 60 meter in de rijstrook ernaast. Het systeem attendeert bestuurders ook op weggebruikers die op snelheid van achteren naderen, dus bent u zich altijd bewust van andere auto's achter u.

Wanneer een bestuurder richting aangeeft om van strook te willen wisselen, wordt in de buitenspiegel het deel verlicht waar een obstakel aanwezig is, exact in de zichtlijn van de bestuurder. Deze extra zichtbaarheid ondersteunt uw rijvaardigheid, uw snelwegritten verlopen rustiger en vertrouwder aangezien u op het juiste moment van strook wisselt en u zich volledig bewust bent van uw omgeving.

Bezoek de interactieve omgeving voor een demonstratie van Blind Spot Mirror

Disclaimer: Leest u alstublieft de gebruiksaanwijzing van het veiligheidsysteem van Lexus en gebruikt u het nimmer ter vervanging van menselijke bediening. De bestuurder blijft altijd verantwoordelijk voor veilig weggedrag.

MODELLEN MET DEZE TECHNOLOGIE

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/be/nl?model=rx%2Cnx%2Ces%2Clc%2Cls%2Cux