1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Lexus Safety System

LEXUS SAFETY SYSTEM+

BELEEF ACTIEVE VEILIGHEID TIJDENS ELKE RIT

Het menselijk gezichtsvermogen is heel bijzonder. Maar ons zicht heeft ook grenzen, en kan voor de gek worden gehouden met trucjes die het perspectief verstoren. Lees hoe het Lexus Safety System Plus is ontworpen om achter het stuur uw zintuigen te ondersteunen. Intelligente ondersteuning voor een heldere perceptie en extra zelfvertrouwen

LANE DEPARTURE ALERT & LANE KEEP ASSIST

KOERS HOUDEN

Zelf de meest geconcentreerde bestuurder is wel eens afgeleid. Zodra u onbedoeld uw rijbaan verlaat, zorgt Lane Departure Alert ervoor dat u weer bij de les bent. Via het stuurwiel voelt u een lichte trilling, terwijl subtiele geluids- en lichtsignalen u erop attent maken in uw rijbaan te blijven. Zo zit u ontspannen en zelfverzekerd achter het stuur, vooral tijdens lange ritten op de snelweg.

AUTOMATIC HIGH BEAM & ADAPTIVE HIGH BEAM SYSTEM

INTELLIGENTE VERLICHTING

Rijden in het donker is een heerlijke, zintuiglijke ervaring, al is het soms een uitdaging om 's avonds de weg te vinden. Onze systemen geven u beter zicht en dragen zo bij aan uw veiligheid en die van andere weggebruikers. Automatic High Beam schakelt automatisch aan en uit zodra dat nodig is. Met Adaptive High Beam System komt daar een slimme functie bij, in de vorm van een lichtbundel die voor tegemoetkomend verkeer wordt afgeschermd, maar wel de rest van de weg volledig blijft verlichten.

BLIND SPOT MONITOR

BETER ZICHT

De mens heeft geen onbegrensd gezichtsveld, daarom ondersteunt de Blind Spot Monitor u daar waar nodig. Het systeem houdt voertuigen in andere rijbanen in de gaten, en waarschuwt u wanneer een andere bestuurder zich in uw dode hoek bevindt. Zo kunt u ongestoord uw weg vervolgen en zonder problemen van rijbaan veranderen.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL & PRE-COLLISION SYSTEM

ZELFVERZEKERD OP WEG

Slimme hulpsystemen versterken het waarnemend vermogen van de mens. Zo bewaakt Adaptive Cruise Control de afstand tussen u en uw voorligger door uw rijsnelheid aan te passen, terwijl Pre-Collision System voertuigen en andere obstakels registreert. Het systeem waarschuwt u in geval van een dreigende aanrijding en remt automatisch wanneer u zelf geen actie onderneemt. Zo kunt u zelfverzekerd uw weg vervolgen.

DE WEG VOOR U

DE TOEKOMST VAN VEILIGHEID

De eerste Lexus LS werd 28 jaar geleden geïntroduceerd. De auto stelde een nieuwe norm voor luxueus rijcomfort en werd alom geprezen voor zijn combinatie van prestaties, souplesse, kwaliteit en betrouwbaarheid.

De introductie van de compleet nieuwe LS markeert de volgende revolutie. Standaard beschikt de auto over het Lexus Safety System+ en nieuwe, geavanceerde technologie zoals 's werelds eerste intuïtieve systeem voor de detectie van voetgangers. Onze nieuwe topsedan luidt een nieuw tijdperk in van intelligente rijhulpsystemen.

DE TOEKOMST VAN VEILIGHEIDSTECHNOLOGIE

INTELLIGENT BEWUSTZIJN

DE NIEUWE LS

Geavanceerde veiligheidssystemen maken de LS meer bewust van zijn omgeving en bieden u als bestuurder doordachte ondersteuning. Sensoren rond het hele voertuig, waaronder stereocamera's, houden de situatie continu in de gaten, van parkeermanoeuvres tot het voorkomen van ongevallen.
 
Door dit bewustzijn is de LS ook in staat om intuïtief voetgangers op te merken, in combinatie met 's werelds eerste toepassing van actieve besturing. Zodra het systeem een voetganger in uw rijbaan registreert, treden de remmen in werking en wordt de LS automatisch om de betreffende persoon heen gestuurd, waarbij de auto in zijn rijbaan blijft. Als bestuurder wordt u gewaarschuwd via het head-up display, met 24” het grootste ter wereld, dat u voortdurend informeert over de rijomstandigheden.

LEXUS CODRIVE

DE NIEUWE LS

Met Lexus CoDrive beschikt u over een vooruitstrevend rijhulpsysteem, met onder meer een gecontroleerde stuurinrichting die op intelligente wijze uw intenties als bestuurder kan lezen. Het resultaat is een continue ondersteuning op snelwegen, wat uw zelfvertrouwen en gemoedsrust ten goede komt.

 

Met de LS zet Lexus opnieuw een belangrijke stap vooruit richting slimme technologie,  ontworpen om u de controle te laten behouden en tegelijkertijd te waken over uw veiligheid.

VEILIGHEID IN HET GAMMA VAN LEXUS

UW LEXUS, UW SPECIFICATIES