1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Pre collision system with pedestrian detection
ONTDEK LEXUS

PRE-COLLISION-SYSTEEM MET VOETGANGERWAARSCHUWING,

Ons Pre-Collision System werd voor de Lexus LS verbeterd met een technologische wereldprimeur. PCS omvat nu een Front Lateral Side Pre-Crash-systeem om uw auto te beschermen tegen diagonale naderingen, en Active Steering Assist om van koers te veranderen wanneer afremmen een botsing niet kan vermijden. Andere weggebruikers zijn ook beter dan ooit beschermd, met een geavanceerde voetgangerwaarschuwing, die ook fietsers en nachtelijke voetgangers detecteert.

 

Het PCS-sensorsysteem combineert een millimetergolfradar, laterale voorzijderadar, laterale achterzijderadar en stereocamera, zodat de bestuurder zich optimaal bewust is van de weg rond zich. Wanneer een ander voertuig wordt gedetecteerd in een zone waar een botsing waarschijnlijk is, wordt de bestuurder visueel en auditief gewaarschuwd, voordat indien nodig wordt afgeremd.

 

Als PCS bepaalt dat afremmen onvoldoende is om contact met een ander voertuig, voetganger of hindernis te voorkomen, zorgt Active Steering Assist voor een ontwijkende stuuractie in combinatie met automatisch remmen. Dit systeem detecteert vaste objecten op de weg, zoals voetgangers en vangrails, om u zo veilig mogelijk tot stilstand te brengen.

 

Wanneer vooraan een voetganger wordt gedetecteerd, gebruikt PCS een technologische wereldprimeur om de positie van de voetganger via een animatie op het head-up display van de bestuurder te communiceren. Deze animatie toont het traject van de wagen ten opzichte van de voetganger, alsook het botsingsrisico. Als wereldprimeur verzekert deze innovatie dat bestuurders zich intuïtief bewust zijn van de voorliggende weg en een uitwijkend manoeuvre kunnen uitvoeren.

 

Disclaimer: Gebruik het Lexus-veiligheidssysteem niet als vervanging voor normaal besturen en lees de instructies aandachtig voor u het systeem gebruikt. De bestuurder is altijd verantwoordelijk voor veilig rijden.

MODELLEN MET DEZE TECHNOLOGIE

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/be/nl?model=ls