1. Discover Lexus
  2. Safety
ONTDEK LEXUS

VEILIGHEID LEXUS

Uw veiligheid is onze prioriteit. Lexus Safety System + leidt een nieuw tijdperk van ongevalpreventie in, om u, uw passagiers en inzittenden van andere auto's voor onheil te behoeden. Door uw rijvaardigheid aan te vullen en te bekrachtigen, biedt Lexus Safety System + u de gemoedsrust waarmee u met een vertrouwd gevoel aan uw rit begint.

01

LEXUS SAFETY SYSTEM +

Lexus Safety System + vormt onze nieuwste mijlpaal in autoveiligheid en is het resultaat van decennia van innovaties en diepgravend onderzoek naar de oorzaken van ongevallen. Lexus Safety System + richt zich door middel van vijf innovatieve systemen op de drie belangrijkste terreinen van ongevalpreventie: frontale aanrijdingen, onbedoeld verlaten van de rijstrook en nachtelijke ongelukken.
02

VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN VOOR ASSISTENTIE BESTUURDER

Of u nu aan het inparkeren bent of van rijstrook gaat wisselen, een ervaren bestuurder is zich altijd bewust van zijn omgeving. Lexus heeft deze neiging om uw zintuigen op scherp te stellen met intuïtieve voorzieningen verbeterd om uw bestuursvaardigheid te optimaliseren.
03

PASSAGIERS- EN VOETGANGERSBESCHERMING

Het is al lang bekend dat een lezer zich laat afleiden door de leesbare inhoud van een pagina als hij naar de opmaak kijkt. Het punt van het gebruik van Lorem Ipsum is dat het een min of meer normale verdeling van letters heeft

LDA met Lane Keeping Assist

LDA helpt u binnen de rijstrook te blijven door een lichte trilling zodra de auto van koers raakt, en geeft subtiele audiovisuele signalen om u weer op koers te krijgen.

Dynamic Radar Cruise Control (DRCC)

Dankzij DRCC kunt u ontspannen met gelijkmatige snelheid rijden met een veilige afstand tot de auto voor u. Mocht uw auto te dicht bij uw voorligger komen, dan zal worden afgeremd om een veilige afstand te bewaren.

Road Sign Assist (RSA)

Alle verkeersborden worden herkend en weergegeven op uw display. Zo bent u verzekerd van alle essentiële weginformatie op uw route.

Blind Spot Monitor

Overwin de beperkingen van uw zicht rondom de auto. Een monitor waarschuwt de bestuurder voor obstakels die niet in de spiegels te zien zijn om u volledig bewust te maken van de omgeving van uw auto en om u in staat te stellen met maximaal vertrouwen te manoeuvreren.

 

Geavanceerde parkeerassistentievoorzieningen

Parkeer uw auto overal met het volste vertrouwen. Onze parkeerassistentievoorzieningen behoeden uw auto door uw alertheid te optimaliseren, u direct opmerkzaam te maken op obstakels en indien nodig de remmen te bedienen.

 

Adaptieve en tweetraps Adaptive High-Beam Systems (AHS)

Automatic High Beam is verbeterd met Adaptive High Beam dat gebruikmaakt van een camera die bovenin de auto is geplaatst om voor- en tegenliggers te detecteren en automatisch de lichtverdeling te optimaliseren; de weg voor u wordt zo verlicht zonder andere weggebruikers te verblinden. Het tweetraps Adaptive High Beam is een verdere verbetering van Adaptive High Beam dat zorgt voor een effectievere lichtbundel.

Lexus CoDrive

Lexus CoDrive ondersteunt uw persoonlijke rijstijl. Naast dynamische cruisecontrol met radar, verkeersbordherkenning en waarschuwingen voor kruisend verkeer, biedt de Lexus LS ook nieuwe technologie die u ervoor zorgt dat u midden op uw rijstrook blijft.

Waarschuwingen voor kruisend verkeer

Nader elke kruising met vertrouwen. Wanneer u de kruising bereikt, zult u op kruisend verkeer worden geattendeerd.

Pre-Collision System met voetgangersherkenning, actieve stuurassistent en Front Cross Trafic Alert.

PCS voor de Lexus LS is geoptimaliseerd met ongeëvenaarde technologie om aanrijdingen te vermijden, met onder meer voetgangerherkenning, actieve stuurassistent en Front Cross Trafic Alert.