1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Front cross traffic alert
LEXUS SAFETY SYSTEM + A

WAARSCHUWING KRUISEND VERKEER

WAARSCHUWING KRUISEND VERKEER

Wees bij elke kruising alert op kruisend verkeer. Zowel auto's als fietsers van links en rechts worden gedetecteerd en op het head-up display weergegeven, en er volgt een piepje zodra een aanrijding wordt voorzien.

Met radar in de zijkanten worden fietsers en auto's op 50 meter afstand gedetecteerd. Dankzij ongeëvenaarde technologie wordt een signaal aan het head-up display afgegeven over de positie van de andere weggebruiker, tussen de 2 en 4 seconden voordat die voorbij komt.

Wanneer de bestuurder nadert op kruisend verkeer zal hij door middel van geluidssignalen in staat zijn tijdig te stoppen. Het systeem kan aan de persoonlijke rijstijl met drie afstanden worden aangepast: ver, midden en dichtbij.

Hiermee bent u in staat om eenvoudig en veilig met optimaal zicht rond uw auto drukke kruispunten over te steken. In druk verkeer, 's nachts of anderszins zichtbeperkende omstandigheden attendeert het systeem de bestuurder op fietsers en auto's van links en rechts.

Disclaimer: Leest u alstublieft de gebruiksaanwijzing van het veiligheidsysteem van Lexus en gebruikt u het nimmer ter vervanging van menselijke bediening. De bestuurder blijft altijd verantwoordelijk voor veilig weggedrag.