Lexus logo
SCROLL TO CONTINUE

LEXUS SAFETY SYSTEM+

BELEEF ACTIEVE VEILIGHEID TIJDENS ELKE RIT

Het menselijk gezichtsvermogen is heel bijzonder. Maar ons zicht heeft ook grenzen, en kan voor de gek worden gehouden met trucjes die het perspectief verstoren. Lees hoe het Lexus Safety System Plus is ontworpen om achter het stuur uw zintuigen te ondersteunen. Intelligente ondersteuning voor een heldere perceptie en extra zelfvertrouwen

EVEN GEDULD A.U.B. - EXPERIENCE LADEN

Optische trucjes kunnen uw
waarneming verstoren

en bijvoorbeeld parellel lopende lijnen krom doen lijken

maar op de weg

houdt Lexus u in uw baan

LANE DEPARTURE ALERT & LANE KEEP ASSIST

KOERS HOUDEN

Zelf de meest geconcentreerde bestuurder is wel eens afgeleid. Zodra u onbedoeld uw rijbaan verlaat, zorgt Lane Departure Alert ervoor dat u weer bij de les bent. Via het stuurwiel voelt u een lichte trilling, terwijl subtiele geluids- en lichtsignalen u erop attent maken in uw rijbaan te blijven. Zo zit u ontspannen en zelfverzekerd achter het stuur, vooral tijdens lange ritten op de snelweg.

LEES MEER

GECONTROLEERDE RICHTING

Een slimme camera registreert de witte wegmarkering. Zodra u zonder richting aan te geven van koers verandert, treedt automatisch een zicht- en hoorbaar waarschuwingssignaal in werking. Daarbij voert Lane Keeping Assist desgewenst een korte stuurcorrectie uit om u soepel weer terug te brengen in uw rijbaan.

Deze functies reageren attent en zijn altijd alert. Ze helpen u tijdens het rijden geconcentreerd te blijven, wat vooral tijdens lange ritten nuttig is. Hulpsystemen maken het rijden ook minder vermoeiend. Lane Departure Alert en Lane Keep Assist zijn op elk moment een betrouwbare backup voor uw eigen ogen.

BACK TO EXPERIENCE

In het donker

kunnen felle koplampen

net als de dansende spotjes in deze illusie

andere weggebruikers verblinden

Lexus wendt de hinderlijke lichtbundel automatisch af

AUTOMATIC HIGH BEAM & ADAPTIVE HIGH BEAM SYSTEM

INTELLIGENTE
VERLICHTING

Rijden in het donker is een heerlijke, zintuiglijke ervaring, al is het soms een uitdaging om 's avonds de weg te vinden. Onze systemen geven u beter zicht en dragen zo bij aan uw veiligheid en die van andere weggebruikers. Automatic High Beam schakelt automatisch aan en uit zodra dat nodig is. Met Adaptive High Beam System komt daar een slimme functie bij, in de vorm van een lichtbundel die voor tegemoetkomend verkeer wordt afgeschermd, maar wel de rest van de weg volledig blijft verlichten.

LEES MEER

ZELFVERTROUWEN IN HET DONKER

Automatic High Beam maakt gebruik van slimme sensoren om vooruit te kunnen denken en om tijdig obstakels te zien die uw ogen nog niet hebben opgemerkt. Camera's in de voorruit registreren de koplampen van tegenliggers en achterlichten van auto's die voor u rijden, en schakelen automatisch tussen groot- en dimlicht.

Adaptive High Beam verlicht het wegdek, maar houdt medeweggebruikers in de schaduw. Een camera volgt de bewegingen van de auto om de lichtbundel van de koplampen nauwkeurig af te schermen. Beide systemen verbeteren uw zicht en voorkomen tegelijkertijd dat medeweggebruikers worden verblind. Dat vermindert de kans op ongelukken. Ook wordt uw zicht ondersteund tijdens het invallen van de duisternis.

BACK TO EXPERIENCE

Compleet zicht is niet altijd mogelijk

uw zichtlijn kan plotseling veranderen

en onzichtbare obstakels ineens zichtbaar maken

Daarom houdt Lexus deze plekken voor u in de gaten.

BLIND SPOT MONITOR

BETER
ZICHT

De mens heeft geen onbegrensd gezichtsveld, daarom ondersteunt de Blind Spot Monitor u daar waar nodig. Het systeem houdt voertuigen in andere rijbanen in de gaten, en waarschuwt u wanneer een andere bestuurder zich in uw dode hoek bevindt. Zo kunt u ongestoord uw weg vervolgen en zonder problemen van rijbaan veranderen.

LEES MEER

ANTICIPEREN OP MEDEWEGGEBRUIKERS

De Blind Spot Monitor houdt voor u met slimme sensoren de weg in de gaten, en ziet delen van de rijbaan die voor u moeilijk zichtbaar zijn. Het systeem reageert zelfstandig wanneer u van rijbaan verandert, en zorgt ervoor dat u voertuigen in uw dode hoek niet over het hoofd kunt zien.

De Blind Spot Monitor bewijst zijn waarde ook tijdens het parkeren. Een Rear Cross-Traffic Braking System houdt tijdens het manoeuvreren aankomend verkeer van beide kanten voor u in de gaten. Dreigt er gevaar, dan helpt het systeem u door zelf te remmen. Zo houdt u samen met uw auto een groter gedeelte van de omgeving in het zicht.

BACK TO EXPERIENCE

Onze blik is geëvolueerd om afstanden te kunnen inschatten

maar kan worden misleid

beide horizontale lijnen

zijn even lang

Lexus helpt uw perceptie van afstanden

en past uw snelheid intuïtief aan aan uw voorliggers

ADAPTIVE CRUISE CONTROL & PRE-COLLISION SYSTEM

ZELFVERZEKERD
OP WEG

Slimme hulpsystemen versterken het waarnemend vermogen van de mens. Zo bewaakt Adaptive Cruise Control de afstand tussen u en uw voorligger door uw rijsnelheid aan te passen, terwijl Pre-Collision System voertuigen en andere obstakels registreert. Het systeem waarschuwt u in geval van een dreigende aanrijding en remt automatisch wanneer u zelf geen actie onderneemt. Zo kunt u zelfverzekerd uw weg vervolgen.

LEES MEER

UITRUSTEN TIJDENS LANGE REIZEN

Adaptive Cruise Control en Pre-Collision System maken gebruik van een millimetergolf radar om de weg af te speuren. Uw snelheid wordt aangepast aan die van uw medeweggebruikers. Bij mogelijk gevaar wordt u gewaarschuwd en zodra een aanrijding onvermijdelijk is geworden, treedt automatisch het remsysteem van uw auto in werking.

Met hulp van Adaptive Cruise Control en Pre-Collision System kunt u er volledig op vertrouwen dat u geen verrassingen tegenkomt op uw route. Lange ritten worden zo minder vermoeiend en u zult zelden meer een noodstop hoeven maken. Zo zit u ontspannen achter het stuur en komt u tijdens elke rit volledig tot rust.

BACK TO EXPERIENCE

DE TOEKOMST VAN VEILIGHEID

DE WEG VOOR U

De eerste Lexus LS werd 28 jaar geleden geïntroduceerd. De auto stelde een nieuwe norm voor luxueus rijcomfort en werd alom geprezen voor zijn combinatie van prestaties, souplesse, kwaliteit en betrouwbaarheid.

De introductie van de compleet nieuwe LS markeert de volgende revolutie. Standaard beschikt de auto over het Lexus Safety System+ en nieuwe, geavanceerde technologie zoals 's werelds eerste intuïtieve systeem voor de detectie van voetgangers. Onze nieuwe topsedan luidt een nieuw tijdperk in van intelligente rijhulpsystemen.

DE TOEKOMST VAN VEILIGHEIDSTECHNOLOGIE

DE NIEUWE LS

INTELLIGENT BEWUSTZIJN

Geavanceerde veiligheidssystemen maken de LS meer bewust van zijn omgeving en bieden u als bestuurder doordachte ondersteuning. Sensoren rond het hele voertuig, waaronder stereocamera's, houden de situatie continu in de gaten, van parkeermanoeuvres tot het voorkomen van ongevallen.

Door dit bewustzijn is de LS ook in staat om intuïtief voetgangers op te merken, in combinatie met 's werelds eerste toepassing van actieve besturing. Zodra het systeem een voetganger in uw rijbaan registreert, treden de remmen in werking en wordt de LS automatisch om de betreffende persoon heen gestuurd, waarbij de auto in zijn rijbaan blijft. Als bestuurder wordt u gewaarschuwd via het head-up display, met 24” het grootste ter wereld, dat u voortdurend informeert over de rijomstandigheden.

DE NIEUWE LS

LEXUS CODRIVE

Met Lexus CoDrive beschikt u over een vooruitstrevend rijhulpsysteem, met onder meer een gecontroleerde stuurinrichting die op intelligente wijze uw intenties als bestuurder kan lezen. Het resultaat is een continue ondersteuning op snelwegen, wat uw zelfvertrouwen en gemoedsrust ten goede komt.

Met de LS zet Lexus opnieuw een belangrijke stap vooruit richting slimme technologie, ontworpen om u de controle te laten behouden en tegelijkertijd te waken over uw veiligheid.

LEES MEER OVER DE NIEUWE LS

UW LEXUS, UW SPECIFICATIES

VEILIGHEID IN HET GAMMA VAN LEXUS

LEES MEER

PLEASE INCREASE THE SIZE OF YOUR BROWSER WINDOW