1. Discover Lexus
  2. Performance
  3. Motorsport
ONTDEK LEXUS

HET SEIZOEN IS GESTART

Voor het tweede jaar op rij werkt het in Toulouse gevestigde Tech1 Racing-team samen met Lexus om deel te nemen aan de GT World Challenge Europe. Nu het na COVID-19 eindelijk weer kan: volg de belevenissen van het team dit seizoen terwijl het de Silver Cup in GT3 probeert binnen te halen.

FRANZ TALENT

 

Dit jaar kregen drie jonge Franse piloten hun plaatsje achter het stuur. Aurélien Panis en Thomas Neubauer nemen deel aan het Sprint Championship, terwijl Timothé Buret zijn kans waagt in de Endurance. Ondanks hun gemiddelde leeftijd van 23 jaar heeft het team ook in het verleden in verschillende categorieën nauw samengewerkt met deze piloten.

Door Aurélien Panis als officiële piloot te bevestigen, biedt Lexus aan jonge mensen de kans om het merk in de GT te vertegenwoordigen. Aurélien is een getalenteerde en constante piloot met veel ervaring in eenpersoons-racing en hij heeft zijn grote talent laten zien in diverse recente kampioenschappen.

Timothé Buret heeft heel veel ervaring opgedaan door zijn deelname met het team aan de ELMS en de 24 uur van Le Mans. Vorig jaar versterkte hij de amateurgroep voor de Total 24 uur van Spa in de GT3 met Lexus.

Thomas Neubauer is een piloot vol energie en enthousiasme, met een grote drang om te winnen. Hij is de enige van het trio die deelgenomen heeft aan een volledig GT3-seizoen. Zijn ervaring zal zeer nuttig zijn voor zijn teamgenoten.

KLAAR OM TE RACEN

 

"Ik ben zeer blij en trots dat ik voor Lexus met de status van officiële piloot kan deelnemen aan de GT World Challenge Europe," vertelt Aurélien Panis – piloot voor de GT3 GTWCE Endurance Cup en Sprint Cup. Het is ook een waar genot om terug te keren bij het Tech1 Racing-team waar ik mijn debuut in de Formule Renault 3.5 heb gemaakt en vorig jaar met de Lexus kon deelnemen aan enkele races in Blancpain Sprint.

"We zijn zeer blij dat we meer met Lexus kunnen samenwerken," vertelt Sarah Abadie, Tech1-teammanager.

"We willen Lexus van harte bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld om de samenwerking met de RC F GT3 verder te zetten. We zijn ook zeer dankbaar buiten het technische en sportieve aspect: Lexus heeft ons idee ondersteund om een programma met jonge piloten te ontwikkelen om zo dit fantastische merk in GT meer bekendheid te geven.

Het is aan ons om de uitdaging aan te gaan en Silver Cups te winnen in de GT World Challenge Europe en Lexus in de spotlights te plaatsen."

"Lexus Europe kijkt vol verlangen uit naar het nieuwe seizoen met Tech1 Racing en Aurélien Panis in het World Challenge Europe Championship," vertelt Olivier Naus - Manager Brand, Events & Motorsport Lexus Europe. "We kunnen niet wachten om de auto op het circuit te zien!"

"De 2020-opstelling met Aurélien, Thomas en Timothé plaatst ons in een sterke positie. We zijn ervan overtuigd dat deze piloten de toekomst van de motorracing vertegenwoordigen en we kijk ernaar uit om hen achter het stuur van de RC F GT3 te zien."

VOLG DE ACTIE

 

Door de COVID-19-crisis kon de oorspronkelijke kalender niet worden aangehouden, maar nu heeft de GT World Challenge Powered by AWS zijn activiteiten hervat en de kalender voor Europa herzien.

We zullen verslag uitbrengen over elke race en over de belevenissen van ons team. Hier vindt u de officiële website van de GT World Challenge Europe.