1. Discover Lexus
  2. Superieure kwaliteit
ONTDEK LEXUS

SUPERIEURE KWALITEIT

Voor elk model in het gamma van Lexus wordt elk detail vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Ontdek de details die nodig zijn voor elke Lexus.

FIJNGESTIKT LEDER

 

De chique lederen bekleding van een Lexus wordt gemaakt door de allerbeste ambachtslieden. Voordat zij aan de bekleding van een Lexus mogen werken, moeten zij in onze dojo vol naaimachines eerst een tien stappen tellend introductieprogramma doorlopen. Het woord 'dojo' wordt meestal gebruikt voor een oefenzaal voor Oosterse vechtkunsten. Bij Lexus is het de aangewezen plek om nieuw talent te ontdekken en fijn te slijpen. Dit alles om er zeker van te zijn dat elk model aan alle kwaliteitseisen voldoet.

HANDGENAAIDE PRECISIE

De volgende keer dat u in één van onze auto's stapt kunt u de prachtig gestikte naden bewonderen die het interieur versieren. Hun eenvoud en elegantie verraden niets van hoe moeilijk ze zijn om te creëren.

De stiksels moeten nauwkeurig worden uitgevoerd - elke keer opnieuw. Het effect is voelbaar omdat de handgemaakte lijnen mooi contrasteren met de geavanceerde technologie van de dashboardinstrumenten van de auto.

PERFECTE AFWERKING

 

De carrosserie van elke Lexus is perfect afgewerkt. Onze technieken voor spuiten en schuren zijn tot in detail fijngeslepen om te zorgen voor spiegelgladde oppervlakken met een rijke, diepe glans.

Het effect van onze inspanningen is direct zichtbaar - het kwaliteitsniveau is een waar feest voor uw zintuigen.

MEERDERE LAKLAGEN

Onze lak is complex en vol van karakter. We gebruiken een proces van meerdere laklagen, waardoor de auto er anders uitziet en anders reageert op zonlicht. Elke Lexus wordt voorzien van vijf laklagen. Vervolgens wordt de lak vier keer gebakken.

De diepe glans bereiken we niet door simpelweg traditionele lak aan te brengen. Bij de introductie van dit revolutionaire systeem moest onze productielijn een aantal belangrijke aanpassingen ondergaan. Dat lukte alleen met tijd, visie, oog voor detail en continu finetunen.

NAT SCHUREN

Een perfect afgewerkt oppervlak valt direct op, maar is bijzonder moeilijk te maken. Na elke basislaag wordt de carrosserie van de auto met de hand nat geschuurd.

Vervolgens wordt de lak niet alleen gecontroleerd met digitale scanners, maar ook door het scherpe oog van Takumi vakmensen. Zo blijft geen enkel foutje onopgemerkt. Alleen een volledig glad oppervlak voldoet aan onze strenge eisen.

MET DE HAND GECONTROLEERDE KWALITEIT

 

Machines controleren de lak op onvolkomenheden, maar echte kwaliteit is alleen zichtbaar voor het menselijke oog en voelbaar voor onze handen. Daarom wordt elke Lexus met de hand gecontroleerd en gepolijst. Onze Takumi zijn daarin ware meesters.

Hun gevoelige handen zijn jarenlang getraind, waardoor elke Takumi in staat is om een oppervlak met zijn vingers te 'lezen'. Een perfecte afwerking is daarmee gegarandeerd.

IMPERFECTIES OPGELOST

De Takumi staan ervoor in dat elk onderdeel van elke auto perfect is afgewerkt. Daarom dragen ze meestal witte handschoenen waarmee ze speuren naar de kleinste foutjes die soms minder dan een millimeter groot zijn.

Dankzij hun gevoelige zintuigen en volledige focus- opgedaan door jaren van training en ervaring - zien ze niets over het hoofd.

NAUWKEURIG AFGESTELDE TECHNIEK

Het testen van onze motoren gebeurt niet zomaar geautomatiseerd. Naast de nieuwste technologie om de strengste normen te kunnen naleven, wordt alles onder de motorkap door het oog van een vakman aan een kritische blik onderworpen.

Handen van mensen vormen een volmaakte harmonie met ultramoderne systemen als CAT-scans, apparatuur die afkomstig is uit de medische wetenschap. In tegenstelling tot traditionele scanners kijken deze apparaten in het binnenste van een motor. Daarmee staat vast dat elke motor voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van Lexus.

Met oog op de grootst mogelijke nauwkeurigheid en kwaliteit maken de Takumi ook gebruik van traditionele gereedschappen als een stethoscoop.