1. Discover Lexus
  2. Takumi living
ONTDEK LEXUS

TAKUMI LIVING

Het duurt 10.000 uur om een expert te worden, maar 60.000 uur om een Takumi Meester te worden. Deze unieke documentaire vertelt het verhaal van vier Takumi Meesters en hun toewijding aan een leven van eindeloze herhaling zonder onderbrekingen. Het onderzoekt de vraag hoe het menselijk ambacht zal overleven als AI zich boven onze eigen mogelijkheden ontwikkelt.

GEEN MAKKELIJKE WEG

Superieur vakwerk is maar op één manier mogelijk en er is een buitengewoon oog voor detail voor nodig. Ze verstoppen zelfs foutjes op auto's om ervoor te zorgen dat hun medewerkers net zo goed worden. Deze video laat zien waarom er niets wordt gemaakt zoals een Lexus, van de testrijders die zelf worden getest tot de ruimte waar toekomstige Takumi hun zintuigen verfijnen.

De zogenoemde 'guerilla tests' of het verbergen van foutjes om het team te testen, is slechts één van de manieren waarop de vakmensen van Lexus voortdurend werken aan het verbeteren van hun vaardigheden.

BOVENMENSELIJK

Na vele uren van oefenen en trainen hebben de Takumi Meesters van Lexus bijna bovenmenselijke zintuigen. Hun ogen zien foutjes die een ongetraind oog niet ziet, hun gehoor kan een motor met chirurgische precisie afstellen en met hun vingers voelen ze zelfs onvolkomenheden met een fractie van een millimeter.