1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. LF-ZL
CONCEPT CARS

DE LF-ZL VISIE OP SUV VOOR DE TOEKOMST

VOLLEDIG GEÏNTEGREERDE MOBILITEIT

Met de LF-ZL concept car geeft Lexus een voorproefje op een toekomst waar mobiliteit, mensen en de samenleving naadloos kunnen integreren. De LF-ZL stemt de rijbeleving volledig af op afzonderlijke rijders. Als topmodel is deze concept car mede tot stand gekomen door te kijken naar gewoontes van gebruikers en te luisteren naar hun persoonlijke feedback.

Met de LF-ZL stelt Lexus zichzelf dan ook als doel om mensen in staat te stellen hun leven te leiden, zoals zij dat willen. Belangrijk daarbij is om een positieve bijdrage te leveren aan ieders persoonlijke omgeving, maar ook aan het milieu en de samenleving als geheel.

GASTVRIJHEID VAN DE VOLGENDE GENERATIE

Offering a prestigious ownership experience beyond the car, the LF-ZL is driven by innovation in next-generation BEV architecture and software advancements from the new Arene OS platform. With a spacious and relaxing cabin, it takes full advantage in the form of BEV-specific packaging and optimised interior space. And fully embodies the Japanese concept of Omotenashi that focuses around hospitality, all through technological advancements.

1

NAADLOOS GEÏNTEGREERD IN UW LIFESTYLE

Om te komen tot een meer persoonlijke beleving van mobiliteit spreekt Lexus alle mogelijkheden van Arene OS  aan, een interactief reality experience platform. Dit verzamelt data van plattegronden en camera's van de auto, om zo te leren anticiperen op de wensen en behoeften van de bestuurder.

Deze data wordt gecombineerd met een AI chatfunctie en in-car spraakherkenning, waarmee het systeem de verzamelde informatie koppelt aan digitale informatie uit de omgeving, om bijvoorbeeld het laadproces en de energievoorziening te overzien. Op die manier sluit de LF-ZL in de loop der tijd steeds meer aan op de lifestyle van de eigenaar.

2

INTERIEUR MET FOCUS

In het interieur zijn functies die voorheen verspreid waren over een groot gebied, samengebracht op digitale schermen die zich binnen handbereik bevinden. Aan de linkerzijde bevinden zich functies als schakelen, veiligheid- en hulpsystemen (ADAS) en gekozen rijmodus.

Rechts vindt de gebruiker instellingen voor audio, climate control, telefoon en AI-functies. De focus van de bestuurder wordt nog verder verbeterd met een 'Eyes on the Road' functie, met informatie die optisch in de verte op de voorruit wordt geprojecteerd, en digitale buitenspiegels die afleiding tot een minimum beperken.

3

VOLLEDIG PERSOONLIJK

De LF-ZL beschikt over een systeem voor spraakherkenning van de nieuwste generatie, dat gebruikmaakt van AI. Gebruikers zijn hiermee verzekerd van een attente, natuurlijke interactie met het boordsysteem. Voor elke rit kan de bestuurder zijn persoonlijke instellingen kiezen, met onder meer aanbevolen routes die voortkomen uit een zelflerend algoritme.

Door rijgegevens te verzamelen gaat het systeem verder dan alleen persoonlijke kenmerken om voorkeuren te leren begrijpen, en krijgt de gastvrije rijbeleving een extra dimensie.

ELEKTRISCHE SCHOONHEID

Op gebied van design en aandrijving deelt de LF-ZL meerdere componenten en functies met de LF-ZC, een ander studiemodel van Lexus. Beide hebben een visuele identiteit met een duidelijke emotionele impact, met een verdere evolutie van functionaliteit en design op basis van elektrificatie met een spindle body en sterk geprononceerde wielkasten achter. Vanuit het streven van Lexus naar duurzaamheid is voor beide modellen het duurzame, en tegelijkertijd fraaie bamboe een kenmerkend materiaal, met gebruikmaking van het Bamboo CMF Concept1. En dankzij een laag zwaartepunt en het ontbreken van een motorcompartiment kan de actieradius worden verdubbeld met behulp van geavanceerde aerodynamica en gewichtsbesparing.

SPECIFICATIES

LF-ZL globale specificaties

Totale lengte 5.300 mm

Totale breedte 2.200 mm

Totale hoogte 1.700 mm

Wielbasis 3.350 mm

 

1 CMF – Colour, Material en Finish (Kleur, Materiaal en Afwerking), representatief voor designelementen in autoproductie.

2 Voertuig weergeven